wie krijgt wat - Susan Stijnen
Wie krijgt wat?

datum

Verleden week reed ik op de snelweg, genietend van het zonnetje, muziekje op de achtergrond. Ik houd van autoritjes. Ik kom dan tot rust en op vele vlakken tot inzichten. Tot bij knooppunt Kerensheide ineens een vrachtwagen naar links kwam. Ik geloofde mijn ogen niet, wat doet die nou? Damn, dat was op ‘t nippertje. Ik denk dat ik in zijn dode hoek heb gezeten, want met zo’n gevaarte verander je toch niet zomaar van baan, althans dat neem ik aan.

Adrenaline

Met mijn hart nog in mijn keel en de adrenaline op volle toeren reed ik verder. Zo snel kan het dus gebeurd zijn. Dit is dus waar de trieste verhalen op het nieuws over gaan. Een ongeluk zit in een klein (dood) hoekje. Op dit moment is de rust in mij alweer wedergekeerd, maar wat als het slecht was afgelopen? Wat als ik een van die verhalen van het nieuws was geweest? Vrouw komt om bij verkeersongeval met een vrachtwagen! Wat als …!?

Libelle

Het meest bizarre is misschien nog wel dat ik juist verleden week in een artikel van de Libelle stond. Een artikel genaamd “Wie krijgt wat?”. Het gaat over hoe de erfenis bij samengestelde gezinnen geregeld is. Hierin deel ik mijn, of liever gezegd, ons verhaal. Als je mij volgt op Facebook en Instagram heb je het wellicht al gezien.

Voordat het artikel werd geplaatst moest Bart, mijn lief, wel even wennen aan het idee dat “iedereen” nu weet hoe wij het hebben geregeld. Toen ik hem vertelde hoe belangrijk ik het vind dat mensen hier bewust van worden gemaakt en hoe vaak ik in de praktijk zie dat het niet goed geregeld is, kon hij alleen maar volledig achter mij staan.

Ons verhaal

Even voorop gesteld, ons verhaal is niet de waarheid. Het is hoe wij er op dit moment over denken en hoe wij het op dit moment geregeld willen hebben. Dat we niet voor verrassingen komen te staan mocht een van ons onverhoopt komen te overlijden.

Jouw waarheid

Hoe is jouw situatie op het moment van het lezen van mijn bericht? Heb jij er al eens over nagedacht wat er gebeurt als je komt te overlijden? Heb jij “jouw waarheid” al gedefinieerd?

Misschien ben je je nog helemaal niet bewust van jouw ideeën of over de gevolgen van stappen die je hebt genomen. Wellicht is dit een goed moment om erbij stil te staan en vast te leggen. Voorkomen is beter dan genezen is mijn motto.

Wil je hier meer inzicht in krijgen dan is mijn traject Succesvol samengesteld iets voor jullie. Een goed begin is het halve werk.

Ben je nog niet gescheiden of ken je iemand die gaat scheiden?

Dan is het verhaal hierboven nog toekomstmuziek. Dan heb je vast en zeker andere zaken aan je hoofd. Een van de belangrijksten zijn jullie kinderen. Hoe gaan jullie het voor hen het beste regelen?

Online Masterclass

In mijn online masterclass deel ik 4 praktische stappen met je die ervoor zorgen dat het voor jou, je ex-partner en de kinderen goed wordt geregeld. Aan het eind van de online masterclass ken je het belang van een goede scheidingsmelding, hoe je dit doet en wat je vooral niet moet doen.

Weet je wat bedoeld wordt met het adres van inschrijving, wat hier wel en niet mee samenhangt en wat de voordelen en de nadelen zijn. Weet je hoe je tot een goede zorgregeling komt. Een zorgregeling die voor jullie werkt en afgestemd is op de kinderen. Hoe je dit het best beschrijft zodat er zo weinig mogelijk discussies komen. Weet je hoe een alimentatieberekening tot stand komt, wat het verschil tussen behoefte en draagkracht en wat het verschil is tussen kinderalimentatie en een kinderkostenregeling.

Dit alles zorgt ervoor dat jullie tot afspraken komen die duidelijkheid bieden en waar jullie beiden achter kunnen staan. Afspraken die een leidraad geven en de basis leggen om ook na een scheiding samen goede ouders te zijn. Ouders die elkaar het ouderschap gunnen, die beiden een rol in het leven van jullie kinderen vervullen.

Dat is toch wat ieder kind wilt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten