Klanten reviews

Wat anderen zeggen

Wat anderen vinden van de scheidingsbegeleiding bij Susan. Wil jij ook in harmonie scheiden?

 
Scheiden is moeilijk ook al is het mijn keuze geweest. Verdriet van anderen, alles wat er op je afkomt. Ondanks dat wij zeker niet in een vechtscheiding zaten waren de gesprekken op zowel emotioneel vlak maar ook op gebied van professioneel advies meer dan wenselijk en achteraf gezien ook wel noodzakelijk. Gesprekken met een lach en traan. Mooi hoe onpartijdig maar toch betrokken Susan zich opstelt tijdens het traject naar alle gezinsleden. Ondanks dat wij zelf al dachten te weten hoe we dit als ouders en partners moesten aanpakken was dit traject zo waardevol! Inzichten en ook rust gaf het dat we stap voor stap in deze chaotische tijd zo fijn begeleid zijn. Ik zou het eenieder aanraden. Dit maakt het afscheid nemen van niet alleen je partner maar ook het gezin hoe het tot nu altijd is geweest zo waardevol en respectvol. En daarbij alle geregel is nu in Jip en Janneke taal door Susan een stuk behapbaarder. Zelf ik snapte alle cijfers en uitleg. Het neemt zoveel gepieker en zorgen in deze heftige periode weg. Kortom bedankt Susan.
Mieke
Helaas waren er een aantal dingen die mis zijn gegaan in mijn relatie waardoor we Susan hebben moeten inschakelen om op een juiste en geregelde manier te scheiden. Susan heeft ons uitstekend geïnformeerd over het proces zodat je precies weet hoe het gaat en waar je straks aan toe bent. Het fijne aan Susan vond ik de manier van gesprekken houden. In mijn geval kwam er steeds meer besef bij waar dit naar toe gaat en dat ik in mijn hart voelde dat ik dit helemaal niet wil. Susan is een specialist in het helpen van scheiden, maar ze heeft ook gemerkt aan de gesprekken dat ik dit helemaal niet wil en heeft dan ook aan ons beiden gevraagd of dit ook zeker is wat wij willen en toonde ook veel medeleven en begrip. Eindstand hebben wij Susan geïnformeerd dat wij hebben besloten om het nog samen te proberen. Susan had hier alle begrip voor en heeft ons doorgegeven om er voor ons beiden te zijn als dit uiteindelijk toch nodig zal zijn om te scheiden.
Iverick
Helaas waren er een aantal dingen die mis zijn gegaan in mijn relatie waardoor we Susan hebben moeten inschakelen om op een juiste en geregelde manier te scheiden. Susan heeft ons uitstekend geïnformeerd over het proces zodat je precies weet hoe het gaat en waar je straks aan toe bent. Het fijne aan Susan vond ik de manier van gesprekken houden. In mijn geval kwam er steeds meer besef bij waar dit naar toe gaat en dat ik in mijn hart voelde dat ik dit helemaal niet wil. Susan is een specialist in het helpen van scheiden, maar ze heeft ook gemerkt aan de gesprekken dat ik dit helemaal niet wil en heeft dan ook aan ons beiden gevraagd of dit ook zeker is wat wij willen en toonde ook veel medeleven en begrip. Eindstand hebben wij Susan geïnformeerd dat wij hebben besloten om het nog samen te proberen. Susan had hier alle begrip voor en heeft ons doorgegeven om er voor ons beiden te zijn als dit uiteindelijk toch nodig zal zijn om te scheiden.
Iverick
Ik ben ontzettend blij dat ik me DE Scheidingswandeling gegund heb. Ervaren als zeer waardevol. Susan is een fijn en eerlijk persoon waar je je gelijk vertrouwd voelt om je situatie te delen. Ik heb er veel aan gehad dat Susan me duidelijke inzichten heeft gegeven tussen ouderschap en partnerschap. Dankjewel voor je openheid vanuit eigen ervaringen.
Irma
Ik was al een tijdje onderweg in het proces. Wij hadden al een jaar co-ouderschap en woonden al een jaar in ons nieuwe huis. Toch gaven de gesprekken met Susan nieuwe inzichten. Het was fijn om situaties rondom het bestaande co-ouderschap in te brengen, deze te bespreken en daardoor meer rust te krijgen. Deels was het een fijne bevestiging (en daardoor los kunnen laten!). Deels heb ik zeker nieuwe inzichten opgedaan over waar ik mij wel / niet meer op focus. Heel fijn!
Bjorn
Susan heeft ons op een zeer kundige manier begeleid bij onze scheiding. Vooral het feit dat het belang van de kinderen voorop staat,sprak ons aan.
Ron
Susan heeft ons alles uit handen genomen wat nodig was om onze scheiding op de juiste manier te regelen. Daar waar we dachten het zelf wel even te regelen heeft zij zelfs zoveel meer betekend dan alleen het noodzakelijke ge-regel. De juiste volgorde van verwerking, fijne adviezen en tips om over na te denken. Zonder haar was het absoluut niet gelukt. Dank je wel Susan, nogmaals!
Marjolein
Ondanks dat uit elkaar gaan geen prettige situatie is, is het fijn om je gehoord te voelen bij de mediator die je tijdens je proces begeleid. Dat is een gevoel wat Susan mij zeker gaf. Professioneel en onpartijdig heeft ze ons in korte tijd geholpen en ons nieuwe inzichten gegeven. Ik vond het heel waardevol om in te zien dat je partnerschap, niet in de weg moet zitten om tot goed ouderschap te komen. Susan, nogmaals bedankt voor de fijne begeleiding!
Joyce

"Ontzettend leerzaam"

De onenigheid die wij als ex-partners doormaakten bleek voornamelijk te liggen op partnerschapsniveau i.p.v. ouderschapsniveau. Dit gedurende de weken dat Susan ons begeleidde tijdens het traject Succesvol Gescheiden realiseren was ontzettend leerzaam.Ik zou Susan absoluut aanraden, omdat ze tot de diepere lagen weet door te dringen en zo probeert ex-partners op ouderschapsniveau goed te laten communiceren.
Sammy
Na 2.5 jaar gescheiden te zijn was ik nog steeds heel erg in de war, boos en verdrietig door dingen die mijn ex-man deed. Volgde Susan al een tijdje op Facebook en heb contact gezocht. Wat is dat het waard geweest! Eigenlijk na 2 sessies kreeg ik al een enorme rust over mij heen. Ik kwam erachter dat ik partner- en ouderschap helemaal niet kon scheiden. Nu lukt dat wel en wat voel ik mij daardoor rustiger. Hierdoor kan ik de kinderen ook beter steunen met hun issues. Twijfel je om ook een traject bij Susan te volgen zou ik zeggen DOEN het is zo'n enorm cadeau voor jezelf.
Marianne
Onze ervaring was na het lezen eigelijk meteen al van bij Susan gaan wij scheiden. Het was gelukkig geen vechtscheiding dus wij konden het samen met Susan in de woonkamer afhandelen . Het was voor ons om via beeld bellen allemaal nieuw , maar we zaten eigenlijk meteen op ons gemak . Susan heeft er eigelijk voor gezorgd dat het scheiden nog makkelijker is gegaan dan wij dachten eigenlijk alles in totaal in een dag . Bedankt Susan .
Simon en Alberdien

"Zeer nuttige workshop"

Een zeer nuttige workshop als je het hele scheidingsproces achter de rug hebt en klaar bent om de verantwoordelijkheid van je nieuwe leven na scheiding op te pakken. Dat wat Susan deelt is allemaal zeer waardevol echter het verschil tussen ouderschap partnerschap was voor mij het grootste leermoment. Ik kan deze workshop zeker aanraden als je bereid bent om bij jezelf stil te staan en te beseffen dat iedereen, ook jijzelf, fouten maakt.
Annemarie

"Ik ben fan van Susan"

Susan is een fantastische gespreksleider die meteen vertrouwen schept. Ze confronteert je heel eerlijk, direct doch liefdevol met hetgeen anders of beter kan. Benoemd echter ook wat goed gaat. De herkenning in het verhaal van de andere deelnemers en het besef dat ik soms ook dingen doe die mogelijk niet fijn zijn heb ik als zeer waardevol ervaren. Mijn grootste leermoment was dat ik de verantwoordelijkheid mag laten bij wie dat hij hoort. Ik ben fan van Susan!
Judith

"Ik voelde me snel veilig"

Susan komt snel to the point en weet binnen heel korte tijd een gevoel van veiligheid te creëren. Hierdoor durfde ik mijn verhaal met de andere deelnemers te delen en heb ik optimaal gebruik kunnen maken van de kennis en ervaring van Susan. Ook de reacties van de groep hebben mij erg geholpen. Het verschil in communicatiestijlen heb ik heel veel aan gehad. Ik weet nu hoe ik dit ook anders kan doen. Zodat ik zonder mezelf te verkiezen in gesprek kan blijven met mijn ex. Bedankt Susan
Susan

"Mooie ervaring en inzichten"

Wil je zelf iets leren en ben je bereid tot zelfreflectie? Dan is deze workshop zeer waardevol. Ik ken Susan al heel lang en toch vielen nu pas een aantal kwartjes. Daar waar ik dacht dat mijn verhaal heel bijzonder was blijk ik niet de enige te zijn. Dat voelt als herkenning en erkenning. De 5 G’s heb mij zeer geholpen. Ondanks dat ik het principe kende heb ik nu pas echt ervaren wat Ik kan doen om een verandering te weeg te brengen. Susan bedankt voor deze mooie ervaring en inzichten. Hier heb ik niet alleen iets aan ten opzichte van mijn ex maar ook ten opzichte van anderen.
April

"een hele praktische workshop"

Een hele praktische workshop waarin Susan je veel handvatten geeft. Voor mij was het een en al bewustwording. Wat kan IK anders kan doen. Het verschil tussen partnerschap en ouderschap en het verschil in stijl van communiceren waren voor mij een eyeopener. Ik ga hier zeer zeker mee aan de slag.
Marco

"Deze workshop was echt heel waardevol"

Susan is iemand waar je je meteen vertrouwd mee voelt. Dit omdat ze eerlijk en oprecht is en spreekt uit eigen ervaring. Zichzelf ook durft bloot te geven. Zegt wat ze zelf voelt en denkt. Ze geeft duidelijk aan dat dit een proces is van vallen en opstaan. Dat het nooit te laat is om te leren en over jezelf na te denken. Deze workshop was echt heel waardevol.
Carola

"Dit ga ik zeker in de praktijk toepassen"

Zeer waardevol om een andere kijk op de situatie te krijgen. Nu pas is mij duidelijk wat het verschil tussen partnerschap en ouderschap is. Dit ga ik zeker in de praktijk toepassen. Hier heb ik niet alleen voordeel van. Dit gaat ook positief zijn voor mijn ex-partner en de kinderen. Een echte aanrader!
Frank

"Meer inzicht en rust"

Susan heeft mij het verschil tussen ouderschap en partnerschap op een eenvoudige manier kunnen verduidelijken dat heeft geresulteerd tot een inzicht dat meer rust biedt. Tevens waren de gesprekken om de communicatie met mijn kind te verbeteren erg verhelderend en bruikbaar.
Pascal

"Eerlijk, direct, respectvol en van toegevoegde waarde."

Wederom heel blij met Susan. Eerlijk, direct, respectvol en van toegevoegde waarde. Goede gespreksleider. Duidelijk in haar verhaal. De inzichten met betrekking tot partnerschap versus ouderschap die mij tijdens het mediationtraject helder waren geworden werden nogmaals benoemd. En wat heeft mij dat geholpen. Trots op de kennis en ervaring die ik heb opgedaan en heb mogen delen. De interactie met de andere deelnemers heeft me begrip t.o.v. mijn ex-partner gebracht. Susan wat ben je een mooi mens. Ga zo door!
Lauren

"De dag was goud"

Super waardevol besteding! Een warme en sfeervolle ruimte. Een groep die door Susan goed verbonden werd. Ik voelde me veilig om open te zijn. Zoveel handvaten zijn aangereikt om dingen op een andere manier te bekijken cq aan te pakken. Susan is een open en warme persoonlijkheid die waardevolle informatie deelt, onderbouwt en vanuit liefde en ervaring mensen helpt. De dag was goud. Ik miste alleen een kers voor op de taart!
Nathalie

"Susan is een prettig persoon"

Susan is een prettig persoon en heeft in de korte periode dat ik haar heb ontmoet kennis van zaken en kan dit goed overbrengen. Ze is duidelijk en laat je tot inzichten komen. De interactie met de groep heb ik als waardevol ervaren. De workshop is voor mij de stap geweest om een 1 op 1 traject bij Susan te volgen.
Ties

"Een zeer fijne workshop"

Een zeer fijne workshop met Susan als ervaringsdeskundige en gespreksleider. Susan is een kundig en prettig persoon. De workshop zorgt voor een raamwerk in alle onrust. Geeft je een steun in de rug om verder te kunnen. Vanuit hier weer werken aan jezelf. Het delen van ervaringen in een veilige omgeving en het leren van elkaar heb ik als heel waardevol ervaren.
Sandra

"Susan heeft mij de hand gereikt"

De manier waarop Susan mij liet inzien het verschil tussen partnerschap en ouderschap heeft mijn ogen doen openen. Ik zie nu dingen die ik eerder niet zag. Ik ben verblind door emoties en strijd.De kinderen hebben daar niets aan. Nu niet en morgen niet. Susan heeft mij de hand gereikt een 1 op 1 traject te gaan volgen. Dit ga ik zeker doen, omdat niet alleen ik maar ook mijn kinderen dit verdienen.
Tom

"Bedankt voor je advies Susan!"

Ondanks een succesvolle scheiding (dankzij deze specialisten) en anderhalf jaar goedlopend co-ouderschap werd ik compleet verrast door mijn ex. Op vakantie in het buitenland staat daar ineens zijn nieuwe vriendin die zich aan de kinderen voorstelt. Niet vooraf geïnformeerd werd ik compleet overvallen. Wat kun je dan beter doen dan advies vragen aan deze experts. Als een leeuwin wil je vechten voor je kinderen en stiekem zit daar dan weer veel oude partnerpijn onder. Het laatste wat ik wil is alsnog eindigen als ruziënde ouders. Wat is nu echt het beste voor de kinderen? Hoe krijg je zelf weer lucht? Bedankt voor je advies Susan!
Mandy

"Ik kan Susan aanraden voor iedereen die gaat scheiden".

Toen we de beslissing hadden genomen om te gaan scheiden, ontstonden er veel vragen. Susan heeft op een hele fijne wijze ons door dit vervelend proces begeleid en geholpen. Ze staat neutraal in het proces en geeft goede adviezen om tot oplossingen te komen. Buiten de en formele zaken die aan bod komen heeft ze veel aandacht voor de mens. Zelfs had ze aandacht voor onze dochter. Ik kan Susan aanrader voor Iedereen die gaat scheiden.
erik

"Susan gaf ons een spiegel"

Als je dacht dat zodra je gescheiden bent je overal vanaf bent, think again. Dan begint het pas! Mijn ex-partner en ik waren al 2 jaar gescheiden toen we pas bij Susan terecht kwamen. Zij gaf ons een spiegel, huiswerk en de ruimte om een nieuwe solide basis te bouwen voor de fase 2.0. De fase waarin je opnieuw moet bepalen wat ouderschap en partnerschap omvat. Een eyeopener. Na 6 sessies zijn we van tafel gegaan en stappen we de toekomst in met veel meer begrip voor elkaar, communiceren we makkelijker en hebben we vooral geleerd dat het begint bij onszelf. Hoe sta ik zelf in de wedstrijd, dat zet de toon op je als team gaat winnen en het uiteindelijk doel gaat bereiken; in goede omgang met elkaar ons kind opvoeden en 2 fijne thuissituaties creëren. De begeleiding van Susan is zo waardevol om er samen beter en sterker uit te komen, dat gun je elke ouder die gaat scheiden!
Annyck

"Leuk en helder webinar"

Beste Susan, ik vond het een leuk en helder webinar. Bedankt dat ik het heb mogen volgen! hartelijke groet, Louise
Louise

"Ik heb veel aan het seminar gehad"

Ik heb veel aan seminar gehad een paar ogen openers gehad .maar ook wel weer vragen en twijfels maar toch overwegend positief voor mijzelf
Fred

"Ik heb in korte tijd veel geleerd"

Vanwege de vervelende privé situatie het webinar gevolgd van Susan. Het webinar is heel duidelijk en kort en bondig. Het zet je wel aan tot denken. Vooral het besef dat je dingen niet voor jezelf doet, maar vooral de kinderen. En het duidelijke verschil tussen partnerschap en ouderschap. Ik moet alles nog een plek geven in mijn denkwereld, maar in korte tijd veel geleerd.
Heleen

"Professionele en persoonlijke aanpak"

Susan bedankt voor je professionele en persoonlijke aanpak. Ik zou wensen dat iedereen op zo'n manier uit elkaar gaat zoals ik met mijn ex man, we hebben het voor ons beide en onze zoon super fijn kunnen regelen mede dankzij jouw hulp!
Simone

"Nieuwe inzichten"

Heb bij Susan een fijn webinar gevolgd. Maak in vijf stappen een succes van je scheiding. Het heeft me weer nieuwe inzichten gegeven waar ik wat mee kan. Susan is een no nonsens coach. Ik ervaar dat als heel prettig. Ze maakt heel duidelijk dat we allemaal ons aandeel hebben in een scheiding Bedankt Susan
Sam

"De sleutel van inzicht hebben we gekregen"

Helaas niet alle doelen gehaald uit de mediationgesprekken, mijn ex-partner en ik hebben geen overeenstemming kunnen bereiken. Susan heeft haar uiterste best gedaan, dankjewel. De sleutel van inzicht hebben we gekregen, hoe en of we dit gaan toepassen zal het verdere verloop bepalen.
Pieter

"Ik kan dit inzicht overal inzetten"

Suzanne heeft mij, mijn ex partner en kinderen geholpen in een moeilijke periode in 2013. Ik ben je blijven volgen en kwam in je verhaal het webinar tegen... je hebt je handtekening gezet en dan begint het pas.... je gaf duidelijkheid en herkenbare voorbeelden.... je gaf me inzichten.... ik kan mijn ex partner niet bijschaven.... dat is niet aan mij. Wel kan ik mijn gevoel, mijn gedrag en mijn gedachte bijschaven.... mooie is dat ik dit inzicht overal kan inzetten. Heel bijzonder dank daarvoor.
Sandra

"Je hebt me kracht gegeven"

Susan, jou volgen op Insta heeft mij echt kracht gegeven. Een scheiding, zeker met kinderen, is zo verschrikkelijk heftig en aangrijpend. Je emoties schieten álle kanten op, gedurende lange periode. Haat, woede, verdriet, het wisselt elkaar doorlopend af. En ondertussen wil je ook een lieve moeder, leuke collega en stoere vriendin zijn. Niet te doen.. Wij zaten dikwijls op het randje vechtscheiding. Goddank zijn we er doorheen, scheiding rond en alles geregeld en gaat het tot dusver goed met ons allevijf. Jouw tips en inzichten hebben mij echt geholpen en helpen nog steeds. Vooral vind ik het fijn dat je alles zelf hebt meegemaakt en alles hierover eerlijk deelt, die herkenning is zo fijn en helend. Dankjewel!
Annemarie

"Je neutrale aanpak was zeer positief"

Susan mijn complimenten voor de hulp die je ons geboden hebt in deze voor mij moeilijke tijd. Je openheid vanuit eigen ervaring en jouw neutrale aanpak was zeer positief voor mij. Tevens vond ik de huiskamersfeer rustgevend. Tot de evaluatie.
Rico

"De scheiding is door Susan vlot verlopen"

Susan heeft ons vakkundig geholpen bij de scheiding. Tijdens de gesprekken bleef ze onpartijdig. Door haar begeleiding is de scheiding vlot verlopen.
Marc

"Susan bleef onpartijdig en vriendelijk"

Susan heeft ons op een rustige en vakkundige manier geholpen bij de scheiding. Ze bleef onpartijdig en vriendelijk. Dank je wel Susan voor het goed en snel afhandelen van de scheiding.
Anja

"Ik was blij met Susan als mediator"

Ik ben blij dat we Susan als mediator hebben gekozen. Ze heeft ons goed begeleid om de scheiding snel en goed voor ons en onze kinderen te regelen. Ze was onpartijdig en zakelijk op een vriendelijke en hartelijke manier. Maar er was ook veel ruimte voor de emotie wat ik persoonlijk erg prettig vond. Daarnaast hield ze ons ook vaker de spiegel voor.
Kevin

Ook een recensie achter laten?

Ben je tevreden met het resultaat van onze samenwerking? Zou je dan alsjeblieft jouw ervaring willen delen? Door jouw verhaal kan een ander besluiten om ook de stap te nemen om oprecht samen te scheiden en dat zou zeker voor de betrokken kinderen geweldig zijn! Natuurlijk kan dat ook anoniem, ik plaats niets onder jouw naam als je dat niet wilt.

Alvast hartelijk dank!

Inspiratie nodig? Beantwoord voor jezelf of in het verhaal dan een of meerdere van de volgende vragen:

  • Wat was je grootste pijn/probleem toe je bij me kwam?
  • Wat is het grootste leermoment van onze samenwerking, wat was voor jou het meest waardevol en zie je echt als het resultaat van mijn begeleiding?
  • Waarom zou je een ander aanraden om vooral bij mij de begeleiding te laten doen?

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten