het begin van het einde
Het begin van het einde

datum

Verleden week stond ik voor de spiegel mijn rouge aan te brengen. Je weet wel, dat roodachtige poeder dat hoofdzakelijk door vrouwen op de jukbeenderen wordt aangebracht om zich mooier te doen lijken. De eerste wang ging goed totdat ik mijn kwast voor wang twee door de poeder haalde, tot mijn grote schrik brak er een stuk uit. Voor de make-upgebruikers onder ons waarschijnlijk een herkenbaar moment. Dan weet je “dit is het begin van het einde”. Na dit eerste stuk volgen er meer totdat je rouge in duizend gruzelementen uiteen valt. Ik wil dit altijd zo lang mogelijk uitstellen maar naar reeds vele rouges in mijn leven gebruikt te hebben weet ik dat het sneller komt dan je denkt.

Ik hoor je denken

Ik hoor je denken “wat moet ik met deze informatie?”. Sommige gebeurtenissen maken mij duidelijk hoe je naar een situatie kunt kijken. Zo ook deze. Wat mij betreft een mooi voorbeeld van hoe je dit ook in een echtscheidingssituatie kunt doen.

Vaak zijn we geneigd om alleen naar de negatieve dingen te kijken, de vervelende kant. Na het baalmoment van het stuk dat uit mijn rouge was gebroken legde ik hem neer en ging door met het aanbrengen van de rest van mijn make-up. Dit schrijvende voel ik me net zo’n poederdoos. Ik kan je zeggen dat het wel meevalt hoor. Meestal heel bescheiden. Maar dat terzijde.

Mooie kanten zien

Toen ik klaar was en de spulletjes weer in mijn toilettasje deed viel mij iets op. Het stuk dat uit mijn rouge was gevallen bleek de vorm van een hartje te hebben. Onbewust kreeg ik er een glimlach van op mijn gezicht. Iets wat mijn baalmoment verzachtte. En mij deed beseffen dat iedere minder leuke gebeurtenis ook een mooie kant kan hebben.

Deze metafoor wilde ik je niet onthouden. Bij een scheiding ben je wellicht geneigd om te kijken naar wat er allemaal niet goed is gegaan, dit mede veroorzaakt door je emoties. Misschien ben je boos , verdrietig of gefrustreerd. Ik ben er echter van overtuigd dat je ook fijne herinneringen hebt en dat er ook goede dingen zijn gebeurd tussen jullie beiden. De kinderen zijn daar een voorbeeld van. Het durven kijken naar de dingen die wél goed zijn gegaan, maar die helaas niet voldoende waren om de relatie in stand te houden, maakt dat je milder wordt. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je ex-partner. Als je naar de fijne momenten kunt kijken geloof ik dat je ook dat hartje kunt zien dat ik in mijn rouge zag.

Ik ben  benieuwd wat deze blog met je doet? Wil je het met me delen via een reactie onder dit bericht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten