Niet sneller dan de langzaamste

datum

Nadat ik de tent en alle overige spullen weer heb opgeborgen in mijn backpack, Mily haar rugzak heb omgedaan gaan we voor de 2de dag op pad. Vandaag zullen we net als gisteren een afstand van omme nabij de 20 kilometer af leggen.

Vol goede moed begin ik te wandelen als ik bemerk dat Mily bijna sloffend achter me aan loopt. Haar hondenriem, die ik met een karabijnhaak aan mijn backpack heb bevestigd, staat volledig strak. De kracht die het met zich meebrengt trekt me haast achteruit. Ik pas mijn snelheid aan, deze is echter zo langzaam dat het voor mij heel oncomfortabel voelt. Ik trek aan de lijn om Mily aan te sporen sneller te lopen. Geen verandering, het lijkt zelfs dat ze haar pas nog meer vertraagt.

Licht geïrriteerd trek ik er nogmaals aan. “Kom op Mily we moeten een beetje sneller lopen, anders worden het 20 lange kilometers” spreek ik haar een beetje wanhopig toe. Als we even later het bos in lopen hebben we een modus gevonden die voor ons beiden lijkt te werken. Tot we de eerste klimmetjes tegenkomen en Mily haar pas sneller is dan de mijne. Wederom staat de riem strak en nu trekt ze me naar voren, waardoor ik met mijn zware backpack bijna naar voren val. Een beetje knorrig roep ik haar tot de orde. “Niet zo snel Mily, je laat me vallen”. Ze stopt, draait haar kop om en kijkt me met haar te schattige hondenogen aan. Ogen die lijken te zeggen “Vrouwtje wat wil je nou, net moest ik sneller en nu moet ik langzamer”. Het is alsof een hele speelautomaat aan kwartjes valt. Daar waar ik net van haar verwachtte dat ze sneller liep voel ik nu dat hoe graag ik ook zou willen ik helemaal niet sneller kan.

En dan besef ik dat als je samen het pad wilt bewandelen dat alleen kan als je je aanpast aan de langzaamste. Hoe lastig dit voor de voorganger ook is. Ik merk op dat ik het als vanzelfsprekend vind dat als ik loop zij ook moet lopen en als ik plotseling stil blijf staan zij dat ook moet doen, dat ze me zonder woorden moet begrijpen. Ik vraag iets onmogelijks van haar vraag. Ik besluit (hoe gek het voor omstanders misschien ook is) om vanaf dat moment tegen haar te zeggen wat ik doe. “Mily ik ga nu stoppen, Mily ik ga nu weer lopen, Mily wil je iets langzamer lopen, oh loop ik te snel, ik loop wel iets langzamer”. Het helpt, vanaf dat moment lopen we als een team door het Luxemburgse Müllerthal. Ik geniet met volle teugen van ons samen en van al het moois dat deze omgeving te bieden heeft.

 “Wat heeft dit met mij en mijn scheiding te maken?”, hoor ik je haast denken. Alles! De een wil snel afspraken maken, de ander is er nog niet aan toe omdat die het nieuws nog moet verwerken. De een zit in diepe rouw en de ander is alweer bezig met het nieuwe leven. Als je samen de weg van de scheiding wilt bewandelen en samen ouders wilt zijn zul je je, hoe lastig ook, aan moeten passen aan de langzaamste. Dat wil echter niet zeggen dat de langzaamste achterover kan leunen en de boel bewust kan vertraagd. Eenieder heeft een eigen verantwoordelijkheid om samen in beweging te blijven!

Als ik samen met Mily wil blijven lopen lukt dat niet als ik nooit meer wandel, niet aan mijn conditie werk en iedere avond met een zak chips op de bank lig. In dat geval zal ik achterop raken en zullen we elkaar ergens helemaal verliezen.

Scheiden is hard werken aan jezelf, en leren omgaan met wat is (geweest). Wil je weten hoe je dat doet? Meld je dan aan voor mijn online programma. Hierin leer ik je hoe je onafhankelijk van het handelen van je ex-partner de leiding over je zelf en over je leven na scheiding neemt. Verander de wereld, begin bij jezelf!

LET OP dit programma is niet voor iedereen!!! Alleen als je zegt “Ik ben niet iedereen, ik wil ECHT aan de slag” dan is dit programma iets voor jou.

Wil jij liever blijven waar je nu bent met alle mogelijke gevolgen van dien, dan raad ik je aan dit programma niet aan te schaffen. De investering van €97,00 voor het programma kun je dan beter besteden aan iets anders. Het gaat mij er niet om zoveel mogelijk programma’s te verkopen, het gaat mij erom zoveel mogelijk ouders bewust te maken dat je, onafhankelijk van je ex-partner, een succes van je scheiding te maken en weer gelukkig kunt zijn!

Het enige wat je hoeft te doen is je verantwoordelijkheid pakken.

Wil je “gewoon“ een keer je hart luchten meld je dan aan voor DE Scheidingswandeling

Want Succesvol Gescheiden begint bij jezelf! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten