En dat gaat niet gebeuren

datum

“Weet je Susan je geeft aan dat je gehoopt had dat je door de langere vriendschap op een hoger tree op de ladder zou staan. Buiten dat niemand ooit beweerd heeft dat dit niet zo is, is dat niet wat je daadwerkelijk vraagt. Je wilt hem helemaal niet op die ladder en hoopt dat wij hem van de ladder afgooien en dat is iets wat we niet doen. Jullie blijven beiden welkom, wat overigens niet betekent dat ik goedkeur wat er gebeurd is” met die woorden maakt hij direct duidelijk hoe de vork in de steel zit en raakt hij me in de kern van mijn pijn. 

Het is niet is wat ik horen wil toch waardeer ik zijn eerlijkheid en de openheid van dit gesprek. Ja het was veel makkelijker geweest als mijn ex-partner van die ladder afgekickt was. Dan had ik de pijn, de teleurstelling, het verdriet, de angst, de boosheid en de eenzaamheid niet hoeven ervaren. Elimineren en door, hoe mooi zou het zijn. Tuurlijk weet ik dat het in de praktijk anders werkt. Hoe graag ik alles in een kelderkast gestopt had het liefst met 20 sloten erom heen,  ik weet dat ik er ooit op welke manier dan ook mee geconfronteerd ga worden. Ik kan de verantwoordelijkheid voor mijn gevoelens niet bij een ander leggen. De enige die daar verantwoordelijkheid over kan nemen ben ikzelf. Althans de verantwoordelijkheid om een weg te vinden om met die gevoelens om te gaan. Hoewel ik verdomd goed weet hoe het moet was het andere koek toen het mezelf betrof. Menig coachingsgesprek heb ik gehad. Zelfs EMDR om het opgelopen trauma te verwerken. Een trauma, ik toch niet, was mijn overtuiging. Pas toen ik dat onder ogen durfde te zien en de stappen ging zetten kwam de innerlijke rust. Ik kan de naam van mijn ex-partner weer horen, een foto van hem zien zonder dat mijn lijf in de overlevingsmodus komt en mocht hij op een gelegenheid komen waar ik ook voor gevraagd ben, zal ik dat niet uit de weg gaan.

Ik heb ervaren dat er maar één weg is en dat is de weg is dwars door de pijn, het verdriet, de boosheid, de eenzaamheid en de rouw. 

Ik ben oprecht geschrokken van de heftigheid van de emoties die ik heb mogen ervaren. Ja mogen omdat ik nooit gedacht had dat dit bestond. Met de wetenschap van nu durf ik te stellen dat ik met terugwerkende kracht sommige klanten niet juist heb begrepen. Met de wetenschap van nu! Ik ben dankbaar voor hetgeen ik heb meegemaakt en ben ik blij dat ik de pijn doorleeft hebt, dat ieder pijntje is aangeraakt en uiteindelijk een plek heeft gekregen. Zonder dat, was ik nooit de mens geworden die ik nu ben. Sommige zien het als een zwakte dat ik zoveel deel, vinden het te confronterend en zijn bang dat het mijn bedrijf schaadt. Ik zie het als een kracht waardoor ik jou nog beter door je scheiding kan loodsen. En als je niet ziet hoeveel waarde ik eigenlijk met je deel, is dat echt een gemiste kans en kun je me beter niet meer volgen.

Wil jij ook door de pijn heen van overleven naar leven? Wil jij ook je eigen verantwoordelijkheid pakken voor jou leven na scheiding? Wil jij investeren in jezelf? IK ben er voor je!

Wil jij de fullforce aan de slag? Ga dan een jaar lang met mij aan de slag.

Een jaar waarin je van lijden naar leiden gaat, van ongelukkig naar gelukkig, van eenzaam naar weer vol in de samenleving, van overleven naar leven. Eén jaar, 4 seizoenen aan de slag met mij, met lotgenoten en vooral jezelf zodat je na dat jaar weer de regie hebt over jezelf en weer een gelukkiger leven kunt leiden. Een jaar met 1 op 1 gesprekken, met masterclasses, met Q&A’s met bijeenkomsten met gelijkgestemden, met toegang tot de online cursus en nog meer. Een jaar waarna het nooit meer hetzelfde zal zijn. Een jaar waarin je de top bereikt en kunt genieten van het prachtige uitzicht.

Ben jij ECHT klaar om de leiding te nemen over jezelf en je leven na scheiding? Ben jij bereid om tijd, geld en energie te investeren in jezelf? Meld je dan nu aan! Ben jij er klaar voor?! Vraag dan meteen een gratis informatiegesprek aan.

Het gaat om wat het je oplevert, niet om wat het je kost!

Wil je “gewoon“ een keer je hart luchten meld je dan aan voor DE Scheidingswandeling.  

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten