Op een mooie Pinksterdag

datum

Op een mooie (2de ) Pinksterdag in 2003 werd onze dochter geboren werd. Sindsdien schiet met tijd en wijle dit al oude liedje door mijn hoofd.

Mente, een lief klein meisje met een perfect poppenhoofdje, maakte ons gezin compleet.  Een Koningskoppel, wat waren we blij. Hoe Koninklijk ook, 3 jaar later viel ons gezin uit elkaar. Het perfecte plaatje bleek toch niet voldoende te zijn, althans niet voor mij. Met als gevolg geen papa en mama meer samen, maar papa in het ene huis en mama in het andere huis. Nu wordt ze bijna 17 en kan ze zich helaas niet anders heugen dan dat wij niet samen zijn. Ze was te klein om zich ons gezamenlijke gezinsleven te herinneren. 

Op een mooie Pinksterdag
 Als het even kon
 Liep ik met mijn dochter aan het handje in het parrekie te kuieren in de zon”

Ondanks dat dat juist hetgeen was wat ik wilde, papa in het leven van de kinderen. Merkte ik dat ik het soms lastiger vond dan ik ooit had kunnen denken. Zeker toen mijn ex-man een nieuwe partner kreeg. Ik kende haar en wist maar al te goed hoe leuk en aardig ze is. Ik merkte al snel dat de kinderen dat ook vonden. En juist dat zorgde voor onrust en angst. Wat als zij nu leuker is dan ik? Wat als zij mijn rol als moeder over wil nemen? Wat als de kinderen het bij papa en haar leuker vinden dan bij mij alleen? Wat als zij de kinderen meer kunnen bieden dan ik? En zo kan ik er nog wel een paar bedenken.

Je kunt je voorstellen dat dit er niet aan bijdroeg dat ik me top voelde. Ook al leek ik aan de buitenkant zelfverzekerd, diep van binnen zag dat er heel anders uit. Allemaal gedachtes en emoties die door me heen gingen en die soms het contact met mijn ex-partner beïnvloedde. Die ervoor zorgden dat ik ook wel eens dingen onjuist heb aangepakt omdat ik dan in mijn eigen belang dacht en niet in dat van de kinderen. In deze blog lees je daar een voorbeeld van.

Verdorie, dat was toch niet wat ik wilde?. Wat ben ik achteraf blij met het besluit dat ik nam op de dag dat wij uit elkaar gingen. Dat we de kinderen, hoe klein ook, beloofden er altijd samen voor ze te zullen zijn.  Juist dat maakte dat ik me op de lastige momenten tot de orde riep of bedacht hoe ik het in de toekomst op een andere manier zou kunnen doen.

Me, myself and I

Het lukte me stapje voor stapje omdat IK dat wilde en besefte dat er maar een iemand was die voor een verandering kon zorgen en dat was ikzelf. 

Dankbaar

Nu jaren later kan ik alleen maar blij zijn dat mijn ex-man zo’n leuke vrouw heeft getroffen. Iemand die ook van onze kinderen houdt en het beste met hen voor heeft. Ik zie haar niet meer als bedreiging maar als extra aanvulling, als plus. Extra liefde voor onze kinderen, extra aandacht voor onze kinderen. Iemand die eigenschappen heeft die mijn ex-man en ik niet hebben en waar onze kinderen ook van hebben kunnen leren. Ik ben ervan overtuigd dat onze kinderen daardoor nog fijnere mensen zijn geworden! 

Ik heb jaren keihard gewerkt om te komen waar ik nu ben. Ik ben gaan onderzoeken waar mijn gedachten en gevoelens vandaan kwamen. Hoe ik ermee om kon gaan. Hoe ik met de veranderende verhouding met mijn ex-man moest omgaan. Hoe ik het beste met mijn ex-man kon communiceren en hoe ik uit het conflict kon blijven en tot oplossingen kon komen. Met als doel zelf goed in mijn vel te zitten en samen ouders te zijn. Dat is gelukt.

Ik geloof oprecht dat je pas echt ik het belang van jullie kinderen kunt denken als jezelf goed in je vel zit!

Wil jij dit ook leren?
Wil jij leren hoe je de leiding over jezelf en daarmee over je leven pakt?
Meld je dan aan voor mijn online programma. Hierin leer ik je hoe je onafhankelijk van het handelen van je ex-partner de leiding over je zelf en over je leven na scheiding neemt. Verander de wereld, begin bij jezelf!

LET OP dit programma is niet voor iedereen!!! Alleen als je zegt “Ik ben niet iedereen, ik wil ECHT aan de slag” dan is dit programma iets voor jou.

Wil jij liever blijven waar je nu bent met alle mogelijke gevolgen van dien, dan raad ik je aan dit programma niet aan te schaffen. De investering van €97,00 voor het programma kun je dan beter besteden aan iets anders. Het gaat mij er niet om zoveel mogelijk programma’s te verkopen, het gaat mij erom zoveel mogelijk ouders bewust te maken dat je, onafhankelijk van je ex-partner, een succes van je scheiding te maken en weer gelukkig kunt zijn!

Het enige wat je hoeft te doen is je verantwoordelijkheid pakken.

Wil je “gewoon“ een keer je hart luchten meld je dan aan voor DE Scheidingswandeling

Want Succesvol Gescheiden begint bij jezelf! 

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten