Ik zou je willen knuffelen

datum

Ze staat op. Dit was de laatste afspraak van het scheidingsproces, even daarvoor hebben zij en haar aanstaande ex-partner het convenant en ouderschapsplan getekend, de inkt is nog aan het drogen. Terwijl ze haar jas pakt en aantrekt kijkt ze me aan. “Het is dat het niet mag maar ik zou je nu zo graag een knuffel willen geven” zegt ze duidelijk geëmotioneerd. Ze vervolgt: “Zonder jou hadden we dit nooit op deze manier voor elkaar gekregen. We hadden zoveel vragen echter met je kennis, je ervaring, je rust, je onpartijdigheid, je duidelijkheid, je helderheid, je adviezen, je aandacht voor de mens, je aandacht voor onze kinderen, heb jij er aan bijgedragen dat we staan waar we nu staan én dat we fijne afspraken hebben gemaakt. De toekomst ligt weer open en is anders dan gedacht toch heb jij me het vertrouwen en de handvaten gegeven dat het weer goed komt. Ik geloof weer in – ze leefden nog lang en gelukkig. Het enige verschil is dat het niet meer samen is. Althans niet meer samen als partners wel samen als ouders van onze kinderen”

“Met alle liefde” is mijn reactie. “Ik vond het heel fijn om een stukje op jullie pad mee te mogen lopen en jullie goede intenties te ervaren. Ik wens jullie heel veel succes de komende tijd en we zien ons over een aantal maanden tijdens de evaluatie”

Met een glimlach van oor tot oor sluit ik de deur achter dit stel en loop weer naar mijn bureau. Ik voel alleen maar dankbaarheid. Dankbaarheid voor het feit dat ik dit mag doen. Dat ik stellen mag begeleiden tijdens een van de meest heftige periodes van hun leven. Dat ik ze kan laten zien en voelen dat er aan het eind van de tunnel altijd licht is. Je hoeft het alleen maar te willen zien! Dit stel pakte dit met beide handen aan.

Heb jij enig idee wat er allemaal geregeld moet worden bij een scheiding? Het huis, de kinderen, het pensioen, de schulden, erfenissen, schenkingen, vermogensverdeling, kinderalimentatie, partneralimentatie, zomaar een aantal dingen en dit is dan ook nog per scheiding uniek. Dat wat voor jouw buurman geldt, geldt niet automatisch voor jou. Willen jij en je aanstaande ex-partner afspraken over jullie eigen unieke situatie, willen jullie duidelijkheid met aandacht voor jullie en jullie kinderen? Neem dan contact op zodat jullie weer zicht krijgen op jullie nieuwe toekomst.

 

Meer informatie

Gratis informatie gesprek

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten