De waarheid

datum

Scheiden, iets wat helaas vele mensen raakt. Ook deze man, ik spreek hem voor iets anders tot we het over mijn beroep krijgen en hij begint te vertellen:

Bij de scheiding van mijn ouders was het wel anders. Zij gingen uit elkaar toen ik drie was. Ik kan me niet anders heugen dan dat het een waar gevecht was. De mogelijkheid van co-ouderschap bestond in die tijd nog niet. Je ging automatisch naar je moeder, mijn vader trok aan het kortste eind. Daar waar we in het begin nog om het weekend gingen, draaide het er uiteindelijk op uit dat we fulltime bij mijn moeder waren. Had ze eindelijk bereikt wat ze wilde. Ze had er alles aan gedaan om ons bij mijn vader weg te houden. De kans om het om te keren is er nooit gekomen vanwege het feit dat mijn vader stierf toen ik 12 jaar was.

Weet je wat ik het ergste vind? vragend kijkt hij me aan. Het feit dat ik nooit mijn eigen waarheid over mijn vader hebben kunnen schrijven. Mijn moeder vertelde alleen de negatieve dingen over mijn vader, zijn familie hemelde hem aan alle kanten op. En ik, ik zat er tussenin, geen idee wie, wat en hoe er gelijk had en wie mijn vader echt was.
Ik neem het mijn moeder tot op de dag van vandaag kwalijk dat ze me de kans heeft ontnomen mijn vader te leren kennen. Het heeft ons contact op scherp gezet en is op zijn zachts goed te noemen. Eerlijk gezegd hebben we weinig tot geen contact met elkaar.

Ik kan de pijn van deze volwassen man voelen.

Na het eindigen van ons gesprek blijven zijn woorden hangen. Ik weet goed hoe het is om gescheiden te zijn echter heb geen idee hoe het is om kind van gescheiden ouders te zijn. Uiteraard kan ik me er wel een voorstelling van maken echter hoe het echt voelt, ik heb geen flauw idee. Ik vraag me af wat zijn moeder nu echt bereikt heeft. Ja ze heeft haar kinderen toen ze klein waren bij zich gehad, haar ex-partner het leven lastig gemaakt en hem het ouderschap ontnomen. Gebaseerd op hetgeen ik in de praktijk zie waarschijnlijk om haar eigen boosheid, verdriet en welke pijn nog meer niet te hoeven voelen of te maskeren. En dan worden kleine kinderen groot, gaan de wijde wereld in en komen, zien hoe het bij anderen gaat en tot het besef dat sommige dingen niet door de beugel kunnen, trekken hun eigen conclusies en nemen hun eigen besluiten. In dit geval zelfs zo dat deze man weinig tot geen contact meer met zijn moeder heeft. Ik durf hardop te stellen dat dit nooit hetgeen is geweest dat zijn moeder voor ogen had, toen ze alleen in haar eigen belang dacht en dat van haar kinderen om welke reden dan ook uit het oog verloor. Dit verhaal kent geen winnaar, dit kent alleen maar verliezers. Het maakt me verdrietig!

Hoe is dat voor jou? Handel jij ook wel eens in je eigen belang?

Is dit wat je voor ogen hebt? Dat jullie kinderen zoveel last hebben van de scheiding? Zoveel dat ze je ooit niet meer willen zien? Tuurlijk brengt scheiden met zich mee dat ze hier en daar een krasje of een deukje oplopen. Dat hoort bij het leven. Het hoeven echter geen breuken of scherven te zijn. En dat heb jij zelf in de hand. Door je eigen emoties te leren herkennen en erkennen, te leren zien met welke beweegredenen je handelt. Ik durf te stellen dat het in veel gevallen eigen belang is. Vooral geleid door angst. Angst niet goed genoeg te zijn, angst dat het bij de andere ouder leuker is, angst om er alleen voor te staan, angst om er niet bij te horen.

Angst is de slechtste raadgever die er is!

IK help je graag!

De fases van een scheiding, ik ken ze als geen ander. Helaas 2 keer. Ik weet als geen ander wat je meemaakt, waar je tegenaan loopt en hoe je je voelt. In welke fase je ook zit ik help je graag.

IK GA SCHEIDEN

Sta je op je op het punt van scheiden en wil je dit samen goed regelen zodat je na de scheiding nog samen door 1 deur kunt waardoor je samen ouders kunt zijn voor jullie kinderen. Zoek jullie iemand die een stuk met jullie meeloopt om het lastige pad van scheiden begaanbaarder te maken? Die je helpt met het maken en wijst op de mogelijke consequenties. Neem dan contact op voor een gratis informatiegesprek.

Gratis sessie, graag!

IK BEN GESCHEIDEN
Je bent gescheiden maar het loopt (nog) niet zo zoals je je op voorhand bedacht had. Wil je wel echt een succes van jullie scheiding maken, maar weet je alleen niet hoe? Meld je dan aan voor mijn online programma Creëer een succesvolle scheiding in 6 weken

In dit online programma ga je aan de slag met mijn 5 bewezen stappen die ervoor zorgen dat jij, onafhankelijk van je ex-partner, een succes van je scheiding maakt. Dat je weer de regie over je leven pakt! De investering is €97,00. Je volgt het programma vanuit je vertrouwde omgeving in je eigen tijd.

Ja ik wil dit!

IK TWIJFEL NOG
Of zit je nog in het voortraject. Ben je pas bekomen van de het feit dat je überhaupt aan scheiden denkt?
Meld je dan aan voor mijn online programma HELP, ik denk aan scheiden!
In dit programma ga je in je eigen tijd en je eigen tempo aan de slag met de diverse lessen. Na het afronden hiervan het je meer inzichten en duidelijkheid waardoor je een gedegen keuze kunt maken over de vraag Scheiden of Blijven?

Dit programma is zeker een waardevolle investering als:

  • Je overweegt te gaan scheiden
  • Je hebt hulp nodig bij het nemen van een beslissing
  • Je wilt een goede overwogen beslissing nemen
  • Je hebt geen idee wat op je af gaat komen
  • Je wilt inzicht krijgen waar je allemaal op moet letten
  • Je wilt niet over één nacht ijs wilt gaan

In het gunstigste geval kom je tot de ontdekking dat je toch niet wilt scheiden, is dat niet het geval heb je een heel goed beeld hoe je het kunt regelen. In beide gevallen is de investering het meer dan waard.

De investering €200,00.

Ben je erbij?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten