Moederdag

datum

Als de dag van gisteren kan ik het me herinneren. Het gerommel in de keuken, het gestommel op de trap, de fluisterende stemmetjes voor mijn slaapkamerdeur, het moment dat de deur opengaat, ik die doe alsof ik nog slaap en verrast opkijk, twee super blije koppies die voor me staan. De knutselwerkjes, de gedichtjes en de zelfuitgezochte cadeautjes, de tranen van geluk die het me ieder jaar weer bezorgde. De blijdschap en de trots dat ik moeder ben van deze prachtige kinderen en op Moederdag dit mooie moment met hen mag beleven. Ieder jaar weer, ongeacht “wiens weekend” het was! Mijn ex-man en ik zorgden er altijd voor dat de kinderen op Moederdag bij mij waren en op Vaderdag bij hem. We waren het erover eens dat je knutselwerkjes en gedichtjes waarmee de kinderen op school weken aan de slag zijn niet op een ander moment geeft.

Helaas zie ik om me heen dat het ook anders aan toe gaat. Kinderen die op Moederdag bij hun vader wakker worden omdat het “zijn” weekend is, ontbijt maken voor papa en hun bonusmoeder. En hey ik heb er niets op tegen dat kinderen aandacht besteden aan hun bonusmoeder, die verdienen zeker ook hun plek en aandacht, echter niet ten koste van. Vaders die de kinderen niet vragen of ze al een cadeautje voor mama hebben en of ze er samen eentje zullen halen. Een cadeautje voor de mama van jouw kind niet voor jouw ex-partner!

Ben jij nu die vader die de kinderen met Moederdag heeft om het JOUW weekend is?
Stap in de auto, haal bonbons, een bosje tulpen, bodylotion of maak een tekening met de kinderen, rij als verrassing met ze naar mama. Ik ben ervan overtuigd dat je meerdere mensen hiermee blij maakt! Zet jullie partnerstrijd aan de kant. Ja ook ik ervaarde emoties op partnerschapsniveau, deze dag gaat het hier echter niet om. Het gaat om de kinderen, om jullie kinderen. Kinderen die een mama én een papa hebben. Die het recht hebben om Moederdag bij moeder en Vaderdag bij vader te vieren. Neem ze dit niet af omdat jij emoties ervaart ten opzichte van je ex-partner.

Weet dat het nooit te laat is om een verandering teweeg te brengen. Wacht niet tot het moment dat je ex-partner verandert, jij kunt de eerste stap zetten! Ook als er in jouw ogen niets voor terug komt. Het gaat niet om jou en je ex-partner het gaat om jullie kinderen.

Ben jij die moeder die het weekend niet wilt ruilen met Vaderdag omdat het JOUW weekend is of omdat “hij” ze met Moederdag heeft gehad? Ook jij kunt de eerste stap zetten, je hebt nog een paar weken om het anders te doen. Niet voor jezelf, niet voor je ex-partner, maar voor JULLIE kinderen. O ja, Vaderdag is 20 juni!

Onze zoon wordt morgen 21 en onze dochter volgende maand 18. De tijd van knutselen en gedichtjes voorlezen ligt allang achter ons. De ontbijtjes op bed willen ze best nog maken mits ik bereid ben om tot in het middaguur te blijven liggen. Een uitdaging voor een ochtendmens als ik, dus maak ik mijn eigen ontbijt. Toch zorgen ze ieder jaar weer voor een verrassing, klein of groot, daar gaat het niet om. Het feit dat ze er aandacht aan besteden is hetgeen me het meest raakt. Iets wat mijn ex-man en ik hen geleerd hebben. Je moeder blijft je moeder en je vader blijft je vader wat er ook gebeurt.

Webinar 12 mei om 20.00 uur

Scheiden wordt gezien als een van de heftigste periodes in iemands leven. Alles wat vertrouwd was wordt anders. Het lijkt makkelijk om naar je ex-partner te wijzen, te blijven hangen in het verleden, dit gaat je echter niet helpen! Hoe vervelend het was en is, er is maar één iemand die ervoor kan zorgen dat je je leven weer op de rit krijgt. En dat ben JIJ! Ben jij bereid om die verantwoordelijkheid te pakken?
Schrijf je dan nu in voor mijn webinar: Handtekening gezet, maak in 5 stappen een succes van je scheiding.
Hierin deel ik met jou minstens 3 van mijn 5 bewezen stappen die ervoor zorgen, dat jij, onafhankelijk van je ex-partner, een succes van je leven na scheiding maakt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten