Zie het los van elkaar

datum

Een tijd geleden gaf ik in het kader van “de week van het zorgeloze kind” een presentatie over Het Nieuw Ouderschap oftewel hoe regel je het gezamenlijk ouderschap na scheiding. Ondanks dat er
vele ouders waren uitgenodigd zaten er alleen professionals in de zaal. Gedragswetenschappers, gezinsbegeleiders, pedagogisch medewerkers, leerkrachten noem maar op. Eerlijk is eerlijk, in eerste instantie voelde ik me een beetje geïntimideerd door al die kennis, dot was echter maar van korte duur. Om niet alleen maar een verhaal te vertellen en een beetje interactie te creëren stelde ik ze een aantal vragen:

* Wat is het verschil tussen partnerschap en ouderschap?
* Wat valt onder partnerschap?
* Wat valt onder ouderschap?

En geloof het of niet. Het werd stil, ik hoorde het kraken, mensen keken elkaar vragend aan, waarna er stamelend en mondjesmaat antwoorden volgden. Antwoorden die niet verkeerd waren maar die eker niet de kern raakten. Ik durf het niet te zeggen, maar ik denk dat mijn mond open viel van verbazing om me daarna te herpakken en te zeggen “Als jullie het als professionals al niet weten, hoe moeten al die ouders het dan weten”.

Ja, hoe moet jij het nu weten? Door alle emoties ben je hier wellicht helemaal niet mee bezig. Je hebt je verdriet van en de onzekerheid over de veranderende situatie en dan vraag ik je wat het verschil tussen ouderschap en partnerschap is. En wat als ik je nu eens vertel dat het inzicht hierin van grote invloed, misschien wel de grootste, is over hoe jullie scheiding en het gezamenlijk ouderschap verloopt. Dit is toch wat je wilt, kinderen die beide ouders in hun leven hebben en die ook nog op een respectvolle manier met elkaar om kunnen gaan.

Emoties op basis van partnerschap staan vaak het gezamenlijk ouderschap in de weg!

Partnerschap is alles wat tussen jou en je ex-partner speelt. Ouderschap is alles wat je samen moet doen om jullie kinderen groot te brengen. Zie ze los van elkaar. Laat ze niet door elkaar lopen, want dan zou het zomaar kunnen zijn dat je je kinderen raakt omdat je je ex-partner wilt straffen.

Uit de praktijk

Ooit hoorde ik een verhaal van een vrouw die zo boos was op haar ex-partner dat ze het wachtwoord heeft veranderd van Netflix waarvan ze beiden nog gebruik maakten. Het gevolg was dat de kinderen ook geen Netflix meer hadden. Wie denk je dat deze mevrouw het meeste geraakt heeft?

Ik weet niet wat het met jou doet, ik word hier altijd heel verdrietig van en eerlijk gezegd kan en wil ik het niet eens begrijpen. Ik ben van mening dat de problemen op partnerschapsniveau nooit het ouderschap in de weg mogen staan. Dit hebben jullie kinderen, die ooit uit liefde geboren zijn, niet verdient.

En hey als ik het kan, kun jij dat toch zeker ook?

Dat het niet van vandaag op morgen gaat weet ik uit eigen ervaring, maar als je het echt wilt dan kan alles!

Wil jij hier meer over weten of heb je andere zaken waar je tegen aanloopt? Wandel dan met me mee!

DE SCHEIDINGSWANDELING! Op veler verzoek bedacht.

3 x een uur wandelen in de natuur
3 x drinken met iets lekkers
3 x mij met al mijn kennis, kunde en ervaring
3 x een liefdevol doch confronterend gesprek
3x een uur beweging
3x een uur tijd voor jezelf
3x gegarandeerd heel veel inzichten!

Aan het eind van de wandelingen heb je je hart kunnen luchten, is je hoofd leeg, heb inzichten in jouw emoties, weet je waardoor die emoties getriggerd worden en weet je hoe je hiermee om kunt
gaan, hierdoor zul je minder spanningen ervaren in het contract met je ex-partner en niet meer op de tenen lopen. Stel je eens voor hoe fantastisch dit voor jullie kinderen is!

De investering voor deze pilot is slechts €97,00 p.p., daarnaast vraag ik je een review te schrijven voor op mijn website.

Ben je enthousiast?

Meld je dan aan door te mailen en te reageren met JA, ik wil met je meewandelen! Je ontvangt van mij dan een tikkie en een link naar mijn agenda om de eerste wandeling in te plannen!

Wil jij nu eindelijk je leven na scheiding oppakken, ben je klaar met al je emoties en wil je stappen gaan zetten naar een gelukkig(er) leven na de scheiding, ben jij bereidt om te kijken naar waar jouw verantwoordelijkheid ligt? Dan nodig ik je graag uit om met mij mee te wandelen. Nieuwe wegen en paden te ontdekken, oude te herleven en/of te herontdekken.

Ik zou geen reden kunnen bedenken waarom je het niet zou doen! Misschien eentje, de wandeling gaat namelijk onder alle weersomstandigheden door ???? En zelfs daarvan ben ik overtuigd dat je daar iets van kunt leren.

Let op! Dit is een pilot dus er zijn maar een beperkt aantal plekken, wil je het niet missen meld je dan snel aan door te mailen en te reageren met JA, ik wil met je meewandelen! Je ontvangt van mij dan een tikkie en een link naar mijn agenda om de eerste wandeling in te plannen!

Ik ben er echt van overtuigd dat het jou enorm zal helpen. Ik zie je graag bij De ScheidingsWandeling!


Groetjes Susan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten