Ze probeert me te dwarsbomen

datum

Enthousiast reageert hij op mijn nieuwe initiatief De Scheidingswandeling, in de dagen erna spreek ik hem. Hij wil zo graag een fijn contact met zijn ex-partner, hij beseft wat de mogelijke gevolgen voor de kinderen kunnen zijn en toch wil het op de een of andere manier niet lukken. Hij wil zijn verhaal kwijt. Hij is gefrustreerd, op de een of andere ervaart hij het dat zijn ex-partner de boel saboteert. Die ochtend nog heeft hij een bericht ontvangen dat zij niet voornemens heeft, de camper die zij nog samen in gebruik hebben, aan hem af te staan. De camper die conform afspraak bij de ouder zou verblijven die de kinderen heeft. “Ze probeert mijn vakantie te dwarsbomen” zegt hij in paniek, voor hem is de vakantie al in het water gevallen.

Ondanks dat ik zijn frustratie begrijp, je maakt toch afspraken om ze na te komen!, kan ik me hoe gek het misschien klinkt, ook in zijn ex-partner verplaatsen. Of althans haalt zij een oude pijn bij mij naar boven. Ik vervolg het gesprek.
“Ik snap dat je gefrustreerd bent, ben je bereid het via de andere kant te bekijken? Wat als er angst onder zit dat jij het leuker met ze gaat hebben dan dat zij het heeft gehad? Wat als ze het daarom probeert te dwarsbomen? Wat als jij je daar niet door laat beïnvloeden? Wat als je het ook zonder die camper leuk kunt hebben met de kinderen? Ik geloof dat de altijd een oplossing is. Dit gaat om meer dan de camper!!!”

Terwijl ik verder praat kijkt hij me zwijgend aan.

“Met terugwerkende kracht durf ik te beweren dat ik in het verleden ook bewust én onbewust gedwarsboomd heb. Soms lukte dat, soms ook niet. Wat meestal gebeurde is dat als het gelukt was het dan toch niet uitkwam of dat hetgeen mijn ex-man anders deed nog beter of leuker was. Ik heb me wel een afgevraagd wat de reden was dat ik dat vaak uiterst subtiel deed. De conclusie was pure angst. Angst dat de kinderen mij niet goed genoeg vonden en ze liever bij mijn hun vader zouden zijn. Pas toen ik dat losliet, vertrouwen in mezelf kreeg en ik niet meer afhankelijk was van het handelen van mijn ex-man, was het oké en kwam de rust”.

We blijven even staan, als ik hem aankijk ontglippen hem een aantal tranen, hij oogt een stuk rustiger. Even vraag ik me af of ik het me inbeeld, tot hij “Dank je voor de spiegel” zegt en ik het zeker weet.

We bespreken de alternatieven voor het geval hij de camper echt niet krijgt. Ondanks dat het niet zoals gepland is blijken er nog meer dan genoeg mogelijkheden over te blijven. Met nieuwe plannen, inzichten en innerlijke rust nemen we aan het eind van de wandeling afscheid. Hij bedankt me nogmaals.

Voordat ik dadelijk allemaal boze berichten krijg dat je niet over je heen moet laten lopen. Ik ben er absoluut voorstander van dat je de gemaakte afspraken nakomt. Door de jaren heen heb ik echter gezien dat dit, om welke reden dan ook, soms lastig is, niet altijd gebeurt en dat dit leidt tot conflicten waardoor het samen ouders zijn verder weg is dan de ex-geliefden ooit hadden durven dromen. Sommige dingen heb je geen invloed op, die zijn zoals ze zijn. Je hebt dan de keus, ga ik mijn gelijk halen, wat vaak leidt tot een gevecht of accepteer ik, hoe lastig ook, dat het is zoals het is en ga ik, een weg vinden ermee om te gaan. Ik geloof er heilig in dat het laatste je veel verder zal brengen. ECHT!

DE SCHEIDINGSWANDELING! Op veler verzoek bedacht.

  • 3 x een uur wandelen in de natuur
  • 3 x drinken met iets lekker
  • 3 x mij met al mijn kennis, kunde en ervaring
  • 3 x een liefdevol doch confronterend gesprek
  • 3x een uur beweging
  • 3x een uur tijd voor jezelf
  • 3x gegarandeerd heel veel inzichten!

Aan het eind van de wandelingen heb je je hart kunnen luchten, is je hoofd leeg, heb je inzichten in jouw emoties, weet je waardoor die emoties getriggerd worden en weet je hoe je hiermee om kunt gaan, hierdoor zal je minder spanningen ervaren in het contact met je ex-partner en niet meer op je tenen lopen. Stel je eens voor hoe fantastisch dit voor jullie kinderen is!

De investering voor deze pilot is slechts €97,00 p.p., daarnaast vraag ik je een review te schrijven voor op mijn website.

Ben je enthousiast?
Meld je dan aan door te mailen en te reageren met JA, ik wil met je meewandelen! Je ontvangt van mij dan een tikkie en een link naar mijn agenda om de eerste wandeling in te plannen!

Wil jij nu eindelijk je leven na scheiding oppakken, ben je klaar met al je emoties en wil je stappen gaan zetten naar een gelukkig(er) leven na de scheiding, ben jij bereidt om te kijken naar waar jouw verantwoordelijkheid ligt? Dan nodig ik je graag uit om met mij mee te wandelen. Nieuwe wegen en paden te ontdekken, oude te herleven en/of te herontdekken.

Ik zou geen reden kunnen bedenken waarom je het niet zou doen! Misschien eentje, de wandeling gaat namelijk onder alle weersomstandigheden door 🙂 En zelfs daarvan ben ik overtuigd dat je daar iets van kunt leren.

Let op! Dit is een pilot dus er zijn maar een beperkt aantal plekken, wil je het niet missen meld je dan snel aan door te mailen en te reageren met JA, ik wil met je meewandelen! Je ontvangt van mij dan een tikkie en een link naar mijn agenda om de eerste wandeling in te plannen!

Ik ben er echt van overtuigd dat het jou enorm zal helpen. Ik zie je graag bij De ScheidingsWandeling!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten