Wat je kunt leren van een koude douche

datum

Tijdens een weekendje weg komt het gesprek op koud douchen. De persoon in kwestie vertelt hoe goed het is om dagelijks minimaal 2 minuten koud te douchen, met name voor mannen voor het bruine vet (mannen doe er je voordeel mee ????) en overall gezien voor het immuunsysteem. Ik die altijd wel openstaat om mezelf te verbeteren en een uitdaging niet uit de weg gaat besluit op dat moment dat ik koud ga douchen. Niet één keer, nee minstens een week. En dat terwijl ik normaliter de kraan zo warm draai totdat mijn huid zo rood als een kreeft is.

Daar stond ik dan de dag na mijn besluit, niemand die controleerde of zag of ik daadwerkelijk een koude douche nam. Ik had het niet kunnen doen maar ik liet me niet kennen. Ik deed het per slot van rekening niet voor een ander maar voor mezelf! Vol goede moed stapte ik onder het koude water. Toen de eerste koude stralen mijn huid raakte stokte mijn adem dit ondanks het feit dat ik de ademhalingstip had gevolgd. Even ging door me heen “Waarom doe ik dit eigenlijk?”.

Om toen ik er eenmaal helemaal onder stond te merken dat het helemaal niet zo erg was en ik weer normaal kon ademhalen. Na het afdrogen voelde het zelfs heel prettig. Mooi dit heb ik gedaan, vink had ik kunnen denken echter ik had me voorgenomen het minimaal een week vol te houden. Nu 8 weken verder douche ik nog steeds koud. Ik voel me er goed bij en mijn huid en haar voelt zachter dan ooit te voren. Lukt het me iedere dag even goed? Nee. Vind ik het iedere dag even lekker ? zeker niet. Toch blijf ik het doen omdat ik merk dat het me goed doet. Het vervelende moment van de eerste stalen neem ik op de koop toe omdat hetgeen volgt me goede dingen brengt. Het koude water blijft koud.

De ene dag ervaar ik het kouder dan de andere dag. Inmiddels heb ik een manier gevonden die mij helpt om zo snel en fijn mogelijk volledig onder de koude straal te staan, want ik weet dan is het goed. De manier hoe ik dat moment bereik heb ik me de afgelopen weken eigen gemaakt. Niemand behalve IK heeft ervoor gezorgd dat ik een weg gevonden heb met dat lastige moment voordat ik er helemaal onder sta.

Je vraagt je mogelijk af “Susan waarom zou ik willen weten hoe jij doucht”. Nou omdat je mijn ervaring wat mij betreft één op één kunt toepassen bij een scheiding. Ik hoor zoveel mensen praten, nou ja eerder klagen over hun ex-partner. Dat hij of zij de afspraken niet nakomt, dingen niet doet zoals jij zou willen, dat het contact is verandert, dat de communicatie niet optimaal verloopt, dat de omgeving ander reageert en zo kan ik er nog wel een aantal verzinnen. Allemaal zaken die ik oprecht begrijp dat je ze niet leuk vindt. Bin there done that. Het zijn echter ook zaken waar je vaak geen invloed op hebt of die tijdens de relatie ook niet anders waren. Hoe kun je verwachten dat het nu, nu jullie niet meer samen zijn, anders zal zijn?

Herken je dat, dat je je bezig houdt met zaken waar je, hoe graag je ook zou willen, geen invloed meer op hebt, maar die wel je gemoedstoestand bepalen? Zie het als het koude water tijdens mijn koude douche, dat is koud en dat blijft koud daar verander je niets aan. Dat wordt niet ineens in een warme sensatie. Sommige dingen zijn zoals ze zijn, daar kun je je druk om maken of tegenin gaan. Je kunt er ook voor kiezen een weg te vinden ermee om te gaan.

Jij kunt vandaag besluiten er anders mee om te gaan, een weg te vinden ermee om te gaan, te stoppen met vechten tegen wat er niet is en mogelijk ook nooit gaat komen. Ik garandeer je als jij die weg vindt ga jij je beter voelen, jullie kinderen zullen er baadt bij hebben. Echt waar!

Wat als ik nou tegen jou zeg dat het goed voor jou en de kinderen is je aandacht niet meer te richten op wat je ex-partner doet maar de focus te leggen op hoe jij omgaat met hetgeen je ex-partner doet. Dat je een fijner leven krijgt als je een weg vindt om te gaan met zaken waar je geen invloed op hebt. Ga je dan, net als ik met het koud douchen, ook de uitdaging aan? Jij kunt vandaag besluiten het anders te gaan doen!

Besluit jij dat maar weet je niet zo hoe? Wandel dan met me mee met DE ScheidingsWandeling! Ik geef je graag tips!

DE SCHEIDINGSWANDELING! Op veler verzoek bedacht.

3 x een uur wandelen in de natuur
3 x drinken met iets lekkers
3 x mij met al mijn kennis, kunde en ervaring
3 x een liefdevol doch confronterend gesprek
3x een uur beweging
3x een uur tijd voor jezelf
3x gegarandeerd heel veel inzichten!

Aan het eind van de wandelingen heb je je hart kunnen luchten, is je hoofd leeg, heb inzichten in jouw emoties, weet je waardoor die emoties getriggerd worden en weet je hoe je hiermee om kunt
gaan, hierdoor zul je minder spanningen ervaren in het contract met je ex-partner en niet meer op de tenen lopen. Stel je eens voor hoe fantastisch dit voor jullie kinderen is!

De investering voor deze pilot is slechts €97,00 p.p., daarnaast vraag ik je een review te schrijven voor op mijn website.

Ik krijg veel aanvragen van mensen die niet in Limburg wonen voor hen bestaat de mogelijkheid om 1 lange wandeling van 3 uur te maken.

De ScheidingsWandeling is aan jezelf werken, niet alleen de wandeling heeft impact, ook de weg ernaar toe en zeker de weg terug zijn van essentieel belang. Daar bereid je je voor en laat je bezinken wat er gezegd is!

Ik ben van mening dat je jezelf meer dan waard mag vinden om deze tijd in jezelf te steken. Ik heb stand en land afgereisd voor de beste coaches en dat heeft me gebracht tot waar ik nu ben!

Ben je enthousiast?

Meld je dan aan door te mailen en te reageren met JA, ik wil met je meewandelen!
Geef tevens door of je 3 keer 1 uur of 1 keer 3 uur wilt wandelen. Je ontvangt van mij dan een tikkie en een link naar mijn agenda om de (eerste) wandeling in te plannen! Je ontvangt van mij dan een tikkie en een link naar mijn agenda om de(eerste) wandeling in te plannen!

Wil jij nu eindelijk je leven na scheiding oppakken, ben je klaar met al je emoties en wil je stappen gaan zetten naar een gelukkig(er) leven na de scheiding, ben jij bereidt om te kijken naar waar jouw verantwoordelijkheid ligt? Dan nodig ik je graag uit om met mij mee te wandelen. Nieuwe wegen en paden te ontdekken, oude te herleven en/of te herontdekken.

Ik zou geen reden kunnen bedenken waarom je het niet zou doen! Misschien eentje, de wandeling gaat namelijk onder alle weersomstandigheden door ???? En zelfs daarvan ben ik overtuigd dat je daar iets van kunt leren.

Ik ben er echt van overtuigd dat het jou enorm zal helpen. Ik zie je graag bij De ScheidingsWandeling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten