Winnen, verliezen of DE JACKPOT

datum

Verbolgen belt ze me op. Ze moet en zal een nieuw ouderschapsplan. Ze is al een aantal jaar geleden gescheiden, destijds zijn afspraken gemaakt. Afspraken die goed verliepen tot het moment dat er een aantal omstandigheden wijzigden. Nieuwe partners, een nieuw adres, een andere baan zijn de oorzaak dat de eerst zo vredige ouders in de loop der tijd lijnrecht tegenover elkaar zijn komen te staan. Momenteel is het zelfs zo dat de kinderen niet meer aan de deur worden afgezet maar op de oprit uit de auto worden gelaten en er niet gewacht wordt totdat de kinderen binnen zijn. Ze heeft het al een paar keer met haar ex-partner besproken zelfs met een professional erbij, toch is hij volgens haar niet voornemens het anders te gaan doen. Nu heeft ze de hoop op mij gevestigd. Ik zal ervoor zorgen dat hij de kinderen wel tot aan de deur brengt of in ieder geval wacht totdat ze binnen zijn. Hoewel ik haar begrijp en het de kinderen meer dan gun dat het verandert moet ik haar teleurstellen. Ook ik ben niet bij machte om een ander te veranderen als diegene dat niet wil.

“Hoe zou het voor je zijn als we niet jouw ex gaan veranderen/overtuigen en gaan kijken hoe jij anders met deze situatie om kunt gaan?” vraag ik haar. “Echt niet, dan heeft hij gewonnen” is haar reactie. Hardop vraag ik me af of dit echt zo is. Wat als jij jezelf een ander verhaal gaat vertellen? Wat als jij jouw verantwoordelijkheid pakt voor hetgeen jij kunt doen? Soms zijn situaties zoals ze zijn, hoe vervelend ook. Als je er de strijd mee aangaat wordt het inderdaad een kwestie van winnen of verliezen. Echter als je een weg zoekt en vindt om ermee om te gaan, de strijd opgeeft en er vrede mee hebt dan vind je pas echt de rust. Je bent dan namelijk niet meer afhankelijk van het handelen van de ander en alleen nog maar afhankelijk van het handelen jezelf. Dat is geen winst, dat is veel meer, dat is DE JACKPOT!

Ik blijf me verwonderen hoe vaak het nog voorkomt dat we willen dat een ander in beweging komt, dat een ander verandert. In heel veel gevallen begrijp ik echt de beweegredenen waarom je dat wilt. En ja ik weet ook dat in sommige gevallen een ex je het leven zuur maakt. Het is aan jou of je dit zo laat of dat je zelf het heft in handen pakt. Wil je blijven vechten tegen een betonnen muur die niet omgaat of wil je op zoek naar een opening in de muur? Misschien niet op de plek waar jij de opening het liefst zou willen, wel op een plek die minder pijnlijk is en vreedzamer verloopt. Jij bent de leider van jouw leven. Pak je die leiding of blijf je slachtoffer van de omstandigheden?

Uit mijn jarenlange ervaring zowel zakelijk als privé kan ik vertellen dat de leiding over het leven pakken op de lange termijn het beste is voor jou en jullie kinderen.

En ja ik weet dat dit niet altijd makkelijk is. Je boft, ik ben je voorgegaan en weet precies hoe je dat doet en hoef je het dus niet alleen te doen. Zeg je jaaaa Susan help me? Ga dan een jaar met me aan de slag:

Een jaar waarin je van lijden naar leiden gaat, van ongelukkig naar gelukkig, van eenzaam naar weer vol in de samenleving. Een jaar, 4 seizoenen aan de slag met mij, met lotgenoten en vooral jezelf zodat je na dat jaar weer de regie hebt over jezelf en weer een gelukkiger leven kunt leiden. Een jaar met 1 op 1 gesprekken, met masterclasses, met Q&A’s met bijeenkomsten met gelijkgestemden, met toegang tot de online cursus en nog meer. Een jaar waarna het nooit meer hetzelfde zal zijn. Een jaar waarin je de top bereikt en kunt genieten van het prachtige uitzicht. Ben jij ECHT klaar om de leiding te nemen over jezelf en je leven na je scheiding? Ben jij bereid om tijd, geld en energie te investeren in jezelf? Meld je dan nu aan! Ben jij er klaar voor?! Durf jij, net als ik op die arts, erop te vertrouwen dat de wond gehecht en geheeld gaat worden? Vraag dan meteen een gratis informatiegesprek aan.

De beste investering is de investering in jezelf! Het gaat om wat het je oplevert, niet om wat het je kost!

Wil je alleen een keer je hart luchten? Meld je dan aan voor DE Scheidingswandeling

I’ve been there I’ve done that – let me help!

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten