Wie staat er langs de lijn?

datum

Een aantal jaar geleden werd ik sponsor van een meiden voetbalteam. Voor mij de normaalste zaak van de wereld. Het bleek echter dat niet iedereen hier zo over dacht.

“Iemand die scheidingen regelt op het tenue van kinderen, kunnen we dat wel maken?” Was een van de reacties. Wat zullen de ouders daar wel niet van vinden?

Als je in een scheidingssituatie zit kan ik me voorstellen dat het wellicht confronterend is als er 11 meiden lopen met mijn naam op de rug. Een naam die onlosmakelijk verbonden is aan echtscheidingen. Het zou echter ook zo kunnen zijn dat mijn naam de betreffende ouder nieuwsgierig maakt, zodat hij/zij mijn website bezoekt en aan het denken wordt gezet.

Hoe vaak zie je niet dat gescheiden ouders het niet voor elkaar krijgen om samen langs de lijn te staan. Een staat aan de ene kant van het veld de ander aan de andere kant van het veld. En naar wie moet het kind na de wedstrijd dan gaan? Met wie mag hij zijn winst als “eerste” vieren of bij wij mag hij zijn frustratie van het verlies als “eerste” kwijt. Laat je kind niet kiezen en zorg dat het maar in één richting hoeft te lopen en dat is de richting daar waar jullie staan. 

Bovenstaande is iets waar meerdere verenigingen mee te maken hebben. Het zou toch mooi zijn als het aantal kinderen dat hiermee in aanraking komt verminderd zou worden. En als ik daar, al is het maar een kleine, bedrage in kan hebben dan is mijn missie geslaagd.

Toen ik dit de argwanende meneer uitlegde keek hij er heel anders tegenaan. Zag het ineens positief en was er zelfs van overtuigd dat het een bijdrage kan leveren. Hoe mooi is dat!

Ik ben benieuwd naar jouw mening. Vind jij dat het kan dat ik als sponsor op een voetbaltenue sta of ben je van mening dat het niet kan? En hoe heb jij het geregeld met je ex-partner? Staan jullie samen langs de lijn?

Scheiden is een buiten alles wat geregeld moet worden een emotioneel heftige periode. Terwijl voor de buitenwereld alles ogenschijnlijk het zelfde blijft is voor jou alles verandert. Jij hoeft staat continu aan en je emoties gieren door je lijf. Weet dat je niet de enige bent. Als je maar weet dat niet al je gedachtes werkelijkheid hoeven te worden (God zij dank!). Je hebt altijd een keuze wat je met je gedachtes doet. En geloof me er komt een moment dat je het onder de knie krijgt. Om ze te herkennen, te erkennen en een weg te vinden ermee om te gaan. 

Wil jij niet in een hoekje zitten LIJDEN en een succes van je scheiding maken door zelf de LEIDING te nemen, weet je alleen niet hoe. Ben je klaar iemand die je een spiegel voorhoudt en daar waar nodig je een spreekwoordelijke schop onder je kont geeft.

Wil je leren hoe? Schrijf je dan in voor mijn online Creëer een Succesvolle Scheiding

Ga je liever 1 op 1 met me aan de slag. Dat kan ook.

En weet hoe meer je met mij persoonlijk aan de slag gaat, hoe sneller je het gewenste resultaat bereikt. Eerlijk, ik had gewild dat er in de periode na mijn scheiding iemand voor me was geweest zoals ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten