Wat als jezelf verandert

datum

Al huilend belt ze me op. Of ik haar kan helpen. Ze is inmiddels 5 jaar gescheiden en de afspraken die ze destijds met haar ex-partner heeft gemaakt zijn lopen na al die tijd nog steeds niet soepel.  

Ik ben meer dan verbaasd, 5 jaar lang al die strijd, de frustraties en de emoties. 5 jaar lang het proberen te veranderen van haar ex-partner. 5 jaar lang trekken aan een dood paard. Wat is de reden dat ze zolang gewacht heeft om tot actie te komen. Wat is de reden dat ze niet eerder aan de bel heeft getrokken. Van de ene kant hoopt ze dat door een gesprek met mij haar ex alles gaat doen wat hij de afgelopen 5 jaar niet heeft gedaan. Van de andere kant weet ze bijna zeker dat hij niet eens in gesprek wil.  Ik vraag haar hoe het voor haar is als ze stopt met het proberen te veranderen van haar ex-partner en zelf gaat veranderen. Even is het stil, ik kan haar hersens horen kraken, waarna de “ja-maars” uit haar mond rollen. Ik kan begrijpen dat ze sommige dingen liever anders zou zien, echter soms heb je daar geen invloed op en kun je beter op zoek gaan naar een weg hoe jij ermee om kunt gaan. Ik zie zoveel mensen vechten tegen dingen waar ze niets aan kunnen veranderen, het kost zoveel energie en het haalt ze nog verder weg van hetgeen ze echt willen. Rust, regelmaat en duidelijkheid. Ze maken hun ex-partner verantwoordelijk voor het feit dat dit niet zo is. Wat als je zelf de verantwoordelijkheid pakt. Hoe zou je leven er dan uit zien? Dat het niet uitmaakt wat je ex al dan niet doet. 

Wil je slachtoffer blijven van hetgeen je ex-partner je aandoet of wil je leider worden over je leven ongeacht wat je ex-partner doet? De keus is aan jou. 

Als ervaringsdeskundige weet ik dat het weinig zin heeft om te wachten dat een ander of de situatie verandert. Jij kunt de regie over je leven pakken. En hey, als ik dat kan, kun jij het ook! 

Wil jij niet in een hoekje zitten LIJDEN en een succes van je scheiding maken door zelf de LEIDING te nemen, weet je alleen niet hoe. Ben je klaar iemand die je een spiegel voorhoudt en daar waar nodig je een spreekwoordelijke schop onder je kont geeft. 

Wil je leren hoe? Schrijf je dan in voor mijn online Creëer een Succesvolle Scheiding

Ga je liever 1 op 1 met me aan de slag. Dat kan ook

En weet hoe meer je met mij persoonlijk aan de slag gaat, hoe sneller je het gewenste resultaat bereikt. Eerlijk, ik had gewild dat er in de periode na mijn scheiding iemand voor me was geweest zoals ik. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten