Welk litteken laat het na

datum

Als ik bijkom lig ik op de grond. Ik heb het bloedheet, het duizelt in mijn hoofd en ik voel een snijdende pijn achter mijn oor. “Waar ben ik, wat doe ik hier?” is mijn eerste gedachte. Dan herinner ik me dat ik “zojuist” nog voor de badkamerspiegel stond. Ik ben flauwgevallen. Helemaal alleen in huis voel ik me enorm eenzaam. “Zo voelt het dus als je alleen sterft” gaat er even door mijn gedachten. Een traan ontglipt me waarna ik mezelf snel tot de orde roep. “Ik moet iemand bellen” is het volgende wat ik denk. Kak, daar waar mijn telefoon normaliter niet verder dan een halve meter van me verwijdert is komt het besef dat ik hem voor ik de badkamer op ging op mijn bed heb gegooid. Te duizelig om te lopen kruip ik naar mijn slaapkamer. Een half uur later zit ik op de huisartsenpost, een uur later ga ik een aantal hechtingen rijker en met een wekadvies op zak weer op weg naar huis. Iets verlaat kruip ik in eindelijk in bed.

Tijdens dit hele gebeuren heb ik me nergens afgevraagd of ik dit zelf kon oplossen en al helemaal niet wat de financiële consequenties zijn. Valt het onder het eigen risico of moet ik het zelf betalen? Ik moest van mijn pijn af , de wond moest dicht en heb door de arts alles laten doen wat hiervoor nodig was. Waarna de heling kon beginnen. Ik had niets kunnen doen, dan had mijn bed mogelijk de volgende ochtend vol bloed gelegen was de wond waarschijnlijk wel dicht gegaan en had met grote zekerheid een lelijk litteken opgeleverd. 

En dat zie ik in scheidingssituaties met regelmaat gebeuren. De pijn van de periode na scheiden is enorm om vervolgens bij het horen van de investering zonder blikken of blozen te zeggen “Susan ik ga er zelf wel mee aan de slag”. De meeste bellen me na een tijd toch weer op want het blijkt toch niet zo makkelijk zelf te gaan. Het lelijke litteken is dan vaak al geschiedt. Nee natuurlijk lukt het zelf niet. Je kunt jezelf niet hechten, daar zijn professionals voor. Zelf heb ik tijdens mijn laatste scheiding ook hulp gevraagd. Je kunt jezelf geen spiegel voor houden en al helemaal niet je eigen blinde vlekken zien.

De pijn van scheiden is vaak enorm, je duwt het weg door je met alles bezig te houden behalve met jezelf. Je probeert hier wat je praat daar wat, alles helpt mogelijk een beetje maar niets levert je op wat je daadwerkelijk wilt. Rust in je hoofd en je lijf, regie over jezelf en je leven. Een mooi in plaats van een lelijk litteken.

De periode na scheiden, een van de meest onderschatte. Ik kan het weten, als mens en als professional.  Ik zie nog veel te veel mensen het maanden, zelfs jaren na de scheiding nog niet onder controle hebben. Iets wat echt niet nodig is. Daar ben ik mee aan de slag gegaan en heb een jaartraject ontwikkelt.

Een jaar waarin je van lijden naar leiden gaat, van ongelukkig naar gelukkig, van eenzaam naar weer vol in de samenleving. Een jaar, 4 seizoenen aan de slag met mij, met lotgenoten en vooral jezelf zodat je na dat jaar weer de regie hebt over jezelf en weer een gelukkiger leven kunt leiden. Een jaar met 1 op 1 gesprekken, met masterclasses, met Q&A’s met bijeenkomsten met gelijkgestemden, met toegang tot de online cursus en nog meer.

Een jaar waarna het nooit meer hetzelfde zal zijn. Een jaar waarna je wond geheeld is en een mooi en klein litteken achterlaat. Ben jij ECHT klaar om de leiding te nemen over jezelf en je leven na scheiding? Ben jij bereid om tijd, geld en energie te investeren in jezelf? Meld je dan nu aan! Ben jij er klaar voor?! Durf jij, net als ik op die arts, erop te vertrouwen dat de wond gehecht en geheeld gaat worden? Schrijf je dan nu in!

Het gaat om wat het je oplevert, niet om wat het je kost!


Meld je aan via de knop en laat me in de mail je naam en telefoonnummer weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten