Twee keer ja versus 1 keer nee

datum

Met tegenzin komt hij mijn kantoor binnen. Ondanks de aangename temperatuur op mijn kantoor laat hij zijn jas aan en pet op. Hij wil hier niet zijn, het is niet zijn keus, hij wil helemaal niet scheiden.

Hij is boos op het feit dat ze niet meer verder wil, verdrietig om het alles wat hij op moet gaan geven. En ondanks dat hij beseft dat de relatie al lang niet meer is zoals hij hoort te zijn heeft hij ooit een belofte gedaan. Tot de dood ons scheidt, in voor en tegenspoed en dat wil hij, koste wat kost, waarmaken. Het maakt hem niet uit dat zij niet meer bij hem wil zijn, als ze maar niet scheiden.

Ik zie de radeloosheid op haar gezicht. Ze wil echt niet meer verder, de grens is bereikt. Ze wil ze er echter wel samen goed uitkomen. Ze wil niet vechten om de kinderen, om een huis, om geld. Ze kijkt hem smekend aan. Ze wil tot afspraken komen die voor hem, haar en de kinderen binnen de vervelende situatie, het beste zijn.

Ondanks zijn commitment lopen de gesprekken stroef. Wat ik ook probeer ik dring niet tot hem door, weigert hij over dingen na te denken, antwoord hij niet op mijn vragen en de gevraagde gegevens aan te leveren vind hij niet nodig. Soms lijkt hij zelfs boos te zijn op mij. Ik, die er helemaal niets aan kan doen dat ze gaan scheiden en hen alleen op de allerbeste manier wil helpen tijdens deze lastige periode.

Ik haal mijn hele trukendoos leeg, ik probeer het links om, ik probeer het rechtsom. Ik werk me te pletter. Ik wil zo graag dat het lukt. Voor haar, voor hem en het allermeest voor de kinderen. En dan komt het besef. Het is hun scheiding, als een iemand niet wil kan ik zo goed mijn werk doen dan gaat het hem niet worden.  

En hey in de meeste scheidingen is er een iemand voor wie de scheiding niet hoeft, deze zijn echter wel bereidt om ondanks de pijn en het verdriet het samen goed te regelen.

Oprecht verdrietige beëindig het traject. Wetende wat komen gaat. En strijd die wellicht nog jaren kan duren. Jaren waarbij niemand gebaat is. Vader niet, moeder niet en de kinderen al helemaal niet.

Daar waar je bij een huwelijk 2 ja’s nodig hebt, is bij een scheiding 1 nee al voldoende om het een feit te laten worden. Ga je met je hakken in het zand of surf je mee op de golven?
Ik weet waar ik voor ik zou kiezen! Jij?

Ik ga scheiden
Sta je op je op het punt van scheiden en wil je dit samen goed regelen zodat je na de scheiding nog samen door 1 deur kunt waardoor je samen ouders kunt zijn voor jullie kinderen. Neem dan contact op voor een gratis informatiegesprek

Ben je gescheiden en loop je tegen onverwachte situaties aan? Dan heb ik iets voor jou!

In mijn online training Creëer een Succesvolle Scheiding ga je op eigen houtje aan de slag met de voor mij 5 bewezen stappen die ervoor zorgen dat jij, onafhankelijk van je ex-partner een succes  van je scheiding  maakt. 

Het levert je heel veel rust en een fijn(er) contact met je ex-partner zodat  je echt in het belang van de kinderen kunt denken. 

Deze waardevolle investering in jezelf en de toekomst wil je echt niet missen. De investering ter hoogte van €97.00 is het meer dan waard, de kennis en ervaring die ik met je ga delen zijn onbetaalbaar. En dat alles vanuit je eigen vertrouwde omgeving. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en een laptop of tablet. Dus zet je excuustruus of je sorrysjaak aan de kant! 

Ik weet zeker dat niet alleen jij, maar ook je ex-man en jullie kinderen van hetgeen je leert en de inzichten die je krijgt de vruchten van plukken!

Ik gun dit jou. Gun je je het jezelf ook! 

Het is niet de scheiding die kinderen schaadt, het is de manier hoe jullie als ouders ermee om gaan. Kies de juiste manier!😍 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten