Wat vraagt u eigenlijk?

datum

Genietend van mijn ochtendwandeling loop ik door het bos. Mily, mijn hond, volgt mij al snuffelend en de natuur onderzoekend op een paar meter afstand. Op enig moment zie ik een vrouw met haar hond op me afkomen. Als zij ons ziet blijft ze abrupt staan en trekt haar hond tegen zich aan. Ik groet haar, waarop ze vraagt “U heeft uw hond los?”. Hoewel mijn eerste gedachte is “dat zie je toch…” antwoord ik vriendelijk “Ja mijn hond loopt los”. “De mijne is vast!” zegt ze. “Dat zie ik muts” denk ik iets geïrriteerd, tegelijk wetende dat ze me mogelijk iets anders wil zeggen en vraag “Wat vraagt u eigenlijk?” “Of u uw hond alstublieft vast wilt maken?” zegt ze. “Uiteraard wil ik dat” is mijn reactie en pak Mily die inmiddels naast me staat vast en lijn haar aan. Maar goed ook want in het langslopen blijkt de hond van mevrouw niet zo heel aardig te zijn.

Ken je dat, dat iemand je een vraag stelt, naar de bekende weg vraagt en eigenlijk iets anders suggereert? Dat ze niet direct durven te zeggen/vragen wat ze willen zeggen/vragen. Dat jij al in je irritatie zone zit en de vlam al bijna in de pan is?

In het doorlopen moet ik een beetje lachen om mijn vraag wat ze nu eigenlijk vroeg me tegelijk beseffend dat dit gesprek heel anders had kunnen aflopen als ik mijn eerste gedachte had uitgesproken. Tegelijk weet ik ook dat dit de manier is hoe veel gesprekken gaan. We zeggen vaak niet wat we echt willen zeggen. Wat als deze mevrouw direct gezegd had “Goedemorgen, ik zie dat u uw hond los heeft, zou u haar vast willen maken want die van mij is niet zo aardig tegen andere honden.”

Dit voorbeeld zou, in een andere context, zo maar een moment met je ex-partner kunnen zijn.

Wees eens eerlijk. Ben jij altijd duidelijk naar je ex-partner? Laat jij je nog wel eens verleiden door de manier hoe je ex-partner dingen tegen je zegt of aan je vraagt? Wat zou jij anders kunnen doen om het gesprek in goede banen te leiden? Jij kunt degene zijn die de eerste stap zet naar verandering. Jij kunt leren hier een weg in te vinden. Jij kunt de cirkel doorbreken door naar jezelf te kijken en niet te wijzen naar je ex-partner. Hoe fijn denk je dat dit is? In de eerste plaats voor jezelf, want hey er is maar een die het meeste last heeft van je eigen gevoel. Juist JEZELF! Als jij op een fijne manier kunt communiceren met je ex-partner hebben de kinderen daar heel veel baat bij. Dus als je het al niet voor jezelf doet. Doe het dan voor hen!

Nu liepen de mevrouw met haar hond en ik met Mily zonder onvertogen woord verder. Ik zelfs met een glimlach. Zeg nou zelf dat is toch fijner dan dat ik er met gestrekte benen was ingegaan.

Wil jij dit ook onder de knie krijgen, weet je alleen niet waar te beginnen?
Meld je dan aan voor mijn online programma Creëer een succesvolle scheiding in 6 weken

In dit online programma ga je aan de slag met mijn 5 bewezen stappen die ervoor zorgen dat jij, onafhankelijk van je ex-partner, een succes van je scheiding maakt. Dat je weer de regie over je leven pakt!


De investering is €97,00. Je volgt het programma vanuit je vertrouwde omgeving in je eigen tijd.

Ja ik wil dit!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten