Het verlies van scheiden

datum

Ik herinner het me nog als de dag van gisteren. Het moment dat ik de definitieve beslissing nam om mijn man, de vader van mijn kinderen te verlaten. Hoe ik het hem vertelde en hoe wij het de kinderen vertelden staat in mijn geheugen gegrift. De opluchting die ik voelde maar ook de onzekerheid die het tegelijkertijd met zich meebracht.

Nooit had ik gedacht dat het met nog jaren onbewust bezig zou houden. Hoe sterk ik van buiten ook overkwam van binnen voelde ik met tijd en wijle een enorme onrust. Iets wat ik helemaal niet wilde, want hey ik had toch zelf voor deze scheiding gekozen. Dus niet piepen en doen wat we de kinderen met de hand op ons hart beloofd hadden…samen ouders zijn en blijven. Dat lukte op wilskracht en we kregen zelfs complimenten van de buitenwereld. Mijn stille verdriet zagen ze echter niet. Verdorie wat waren die emoties hardnekkig, soms kwamen ze binnen als donderslag bij heldere hemel. Ik wilde dit toch, waarom raakten dingen me dan zo? Hoe hard ik er ook tegen vocht ze bleven de kop opsteken.

Tot ik op enig moment besefte dat het geen zin had om er tegen te vechten omdat ze er gewoonweg bij hoorden. Ik hoefde ze niet weg te stoppen, het enige wat ik hoefde te doen was ze erkennen en een weg te vinden ermee om te gaan. Niet door te wijzen naar mijn ex-partner maar zelf de pijn in de ogen te kijken. De pijn van verlies. Verlies van een partner, verlies van een gezin, verlies van een familie, verlies van een huis, verlies van financiële zekerheid, verlies van een sociaal leven, verlies van vrienden, verlies van….. Ondanks dat ik achter mijn besluit stond had ik nooit gedacht dat er zoveel verlies bij zou komen kijken. Pas toen ik dit onder ogen kon zien en rouwde om het verlies kwam de rust, en voelde het contact met mijn ex-man, de vader van mijn kinderen pas echt relaxed. Tot dat moment wilde ik vriendelijk en aardig doen, vanaf dat moment kon ik pas oprecht eerlijk en aardig doen. Voel je het verschil?

Dit is wat ik bij veel gescheiden mensen zie. Ze vechten tegen wat was is en doen zichzelf en daarmee de kinderen te kort. Ben jij klaar om het verleden achter je te laten en je te richten op een mooie nieuwe toekomst?!

Meld je dan aan voor mijn online programma Creëer een succesvolle scheiding in 6 weken

In dit online programma ga je aan de slag met mijn 5 bewezen stappen die ervoor zorgen dat jij, onafhankelijk van je ex-partner, een succes van je scheiding maakt en een nieuw leven kan beginnen. Dat je weer de regie over je leven pakt! De investering is € 97,00. Een lachertje voor hetgeen het je uiteindelijk oplevert. Wat had ik gewild dat in de periode van scheiding er zoiets was geweest. Had met veel tijd en energie gespaard. O ja je volgt het programma vanuit je vertrouwde omgeving in je eigen tijd.

Ja ik wil dit!

Ben jij klaar om af te rekenen met het verleden en je richten op de toekomst?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten