Wat is het moedigste wat je ooit gevraagd hebt?

datum

“Wat is de reden dat je niet all inn gaat?” Ik ben op een event als Veronique Prins, de vrouw die 2,5 jaar  mijn businesscoach was, als ze deze vraag de zaal in lanceert.  Hiermee krijgt ze een zaal van meer dan 500 vrouwen en een paar mannen stil. Iedereen is in gedachten verzonken. Ik ook, al hoef ik er niet zo heel lang over na te denken.  Het antwoord weet ik allang zij legt het alleen weer even bloot. Als Veronique vraagt wie er voor de microfoon iets over wilt vertellen aarzel ik niet lang en loop ernaar toe. “Ik schaam me, dat ik 2 keer gescheiden ben en dat ik de tweede keer het niet voor elkaar gekregen heb om het op de juiste manier te doen. Hoe kan ik stellen nu op de juiste manier begeleiden als ik het zelf niet eens kan, Wie staat er nu te wachten op iemand die het zelf niet voor elkaar krijgt. Iemand die overmand door emoties gekke sprongen maakt”.

“Ze kijkt me op zijn Veroniques aan om me vervolgens op zijn Veroniques toe te spreken. “Denk je dat ik als businesscoach nooit fouten maak?” Om vervolgens aan de zaal te vragen wie ervan op de hoogte is dat ik twee keer gescheiden ben. Een 10-tal handen gaan de lucht in. “Wie zou er NIET geholpen willen worden door een ervaringsdeskundige, iemand die al door het stof is gegaan?” gaat ze nog even door. Alle handen blijven omlaag. “Iedereen zou door jou geholpen willen worden. Stop met jezelf dit verhaal te vertellen”. 

Ik heb niet verteld dat ik even heb overwogen om met mijn bedrijf te stoppen en weer in loondienst te gaan. Als ik terug loop naar mijn plek weet ik dat ze gelijk heeft. Ter plekke besluit ik om mijn oude verhaal achter me te laten.

Ik ben DE Scheidingspecialist, degene die weet hoe je een scheiding succesvol laat verlopen, degene die weet hoe je dat niet doet en degene die ondanks de fouten weet dat je ten alle tijden je eigen verantwoordelijkheid kunt pakken. Fouten maken mag als je er maar van leert. Steeds weer de vraag “Wat is het dat me raakt, wat kan ik eraan doen en wie kan me daarbij helpen?”.

Dat ik mezelf niet kan helpen betekent niet dat ik jou niet kan helpen. In mijn nieuwe verhaal weet ik dat er geen betere is die je kan helpen. Iemand die alles doorleeft heeft wat jij ook meemaakt. Die heeft leren surfen op de golven. Die met regelmaat van de plank viel en er ook weer op klom, iemand die steeds stabieler bleef staan en toen bij de hele grote golf toch weer even kopje onder ging. Iemand voor wie opgeven geen optie is. Iedere dag een beetje beter dan de dag ervoor. Het kan, echt! Als jij het wilt, als jij bereid bent niet de surfplank de schuld te geven dat je (nog) niet kunt surfen, nee jij kunt gewoon nog niet genoeg surfen. Oefening baart kunst.

Ja ik weet hoe het is om het goed te doen, dat heb ik laten zien met de vader van mijn kinderen. En ja  ik weet ook hoe het is om niet goed te doen. Ik weet echter ook hoe je die kunt aanpakken hoe je zelf het heft in handen neemt om je leven weer op orde te krijgen. Het feit dat ik er zelf hulp bij nodig heb gehad bevestigd maar weer eens dat hoe goed je het ook weet, dat niet betekent dat je het ook kunt. Geloof me het was een hele stap om te onderkennen dat ik het alleen niet voor elkaar kreeg, dat ik hier iemand bij nodig had, dat ik om hulp moest vragen. Ik voelde me zwak en onkundig. En toen las ik in het boek “de Jongen, de mol, de vos en het paard’ de volgende zin.

“Wat is het moedigste wat je ooit hebt gezegd? zei de jongen. HELP antwoordde het paard”

Heb jij de moed om hulp te vragen?
Wil jij ook door de pijn heen van overleven naar leven? Wil jij ook je eigen verantwoordelijkheid pakken voor jou leven na scheiding? Wil jij investeren in jezelf? IK ben er voor je!

Wil jij fullforce aan de slag? Ga dan een jaar lang met mij aan de slag.

Een jaar waarin je van lijden naar leiden gaat, van ongelukkig naar gelukkig, van eenzaam naar weer vol in de samenleving, van overleven naar leven. Eén jaar, 4 seizoenen aan de slag met mij, met lotgenoten en vooral jezelf zodat je na dat jaar weer de regie hebt over jezelf en weer een gelukkiger leven kunt leiden. Een jaar met 1 op 1 gesprekken, met masterclasses, met Q&A’s met bijeenkomsten met gelijkgestemden, met toegang tot de online cursus en nog meer. Een jaar waarna het nooit meer hetzelfde zal zijn. Een jaar waarin je de top bereikt en kunt genieten van het prachtige uitzicht. Ben jij ECHT klaar om de leiding te nemen over jezelf en je leven na scheiding? Ben jij bereid om tijd, geld en energie te investeren in jezelf? Meld je dan nu aan! Ben jij er klaar voor?! Vraag dan meteen een gratis informatiegesprek aan.

Het gaat om wat het je oplevert, niet om wat het je kost!

Wil je “gewoon“ een keer je hart luchten meldt je dan aan van DE Scheidingswandeling.  

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten