Scheiden is net als Bloemschikken

datum

Sommige eenvoudige dingen in het leven kunnen je ineens bewust van iets maken. Je laten zien dat de lastigere dingen in het leven soms niet zo lastig hoeven te zijn als je er anders naar kunt kijken.

Zo ging ik een aantal jaar geleden naar een workshop bloemschikken, waar ik vergezeld werd door 14 voor mij onbekende dames. Het doel een mooi stuk om mee naar huis te nemen. De materialen lagen klaar. De instructies waren helder. We gingen aan de slag, stap voor stap kreeg ieder stuk steeds meer vorm. Ondanks dat we allemaal beschikten over dezelfde materialen, zag je met het verstrijken van de avond dat ieder stuk net iets anders was.

Geen één was hetzelfde. Allemaal waren ze uniek. De een had een takje meer gebruikt de ander juist een takje minder. Sommige hadden alleen rode accessoires gebruikt, anderen alleen witte en weer andere rode én witte. Iedere dame ging naar huis met haar eigen unieke stuk. Vond ik ze allemaal even mooi? Vond iedereen dat van mij mooi? Nee, maar het belangrijkste is dat ik tevreden was en ben met mijn resultaat.

Over dit fenomeen nadenkend zag ik de overeenkomsten met mijn eigen scheidingspraktijk.
Ook ik neem jou en je aanstaande ex-partner stap voor stap mee in het hele scheidingsproces. De basis is hetzelfde. Er moeten onder andere afspraken gemaakt worden over de kinderen, de alimentatie, de woning, het gemeenschappelijk vermogen en het pensioen. Echter binnen die basis  zijn er verschillende opties. Ik leg jullie de mogelijke opties voor en in mijn geval zijn het uiteraard geen rode of witte accessoires 😉. 

Sommige opties hebben voordelen andere weer nadelen. Door helderheid te creëren help ik jullie de juiste keuze te maken. Een ding doe ik niet en dat is de keuze voor je maken. Ik kan niet bepalen welke optie voor jou en jullie het beste past. Dus denk goed na over wat je wel en niet wilt, waar je je wel of niet goed bij voelt. Weet dat iedere keuze die je maakt invloed heeft op het uiteindelijke resultaat. Het allerbelangrijkste is dat jij, je ex-partner en de kinderen er wel bij varen. Net als bij het bloemschikken kiest de een voor wit en de ander voor rood. Ook zijn er in een scheidingsproces momenten dat er keuzes gemaakt kunnen worden. Het maken van een keuze heeft invloed op het eindresultaat. Dat is voor iedereen uniek.

Laat je daarom niet gek maken door anderen. Je weet niet wat zij wel of niet afgesproken hebben. Je weet niet waar zij voor het een of het ander gekozen hebben. En je weet al helemaal niet wat de ene keus voor invloed heeft op de andere keus. Blijf bij jezelf en maak die keuzes die ervoor zorgen dat jij net als ik tevreden bent met het eindresultaat.

Ik heb mijn keuzes bij het maken van mijn bloemstuk weloverwogen gemaakt. En ging heel tevreden naar huis. Ik hoop dat dat voor de andere dames van de workshop ook zo gold. 

Ik ga scheiden
Sta je op het punt van scheiden en wil je dit samen goed regelen zodat je na de scheiding nog samen door 1 deur kunt waardoor je samen ouders kunt zijn voor jullie kinderen. Neem dan contact op voor een gratis informatiegesprek.

Wil je “gewoon“ een keer je hart luchten meldt je dan aan van DE Scheidingswandeling.  

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten