Was hij maar dood

datum

Ik ben op weg met de kinderen naar mijn ex-man. Vandaag is weer een wisselmoment. Nog iedere keer voel ik de spanning in mijn buik. Hoe zou hij nu weer doen? Wat zou hij nu weer zeggen? Oh ik wil hem dit of dat nog vragen? Kan dat wel? Het zal toch niet op een conflict uitlopen? Wie zou er nu weer in de woonkamer zitten? Ik heb echt geen zin om die vrienden te zien die mij wat mij betreft als een baksteen hebben laten vallen. De emoties die met tijd en wijle opspelen heb ik toen ik besloot om te willen scheiden zwaar onderschat. Het feit dat je de kinderen moet missen, dat je niet meer overal bij bent, dat je niet meer overal invloed op hebt, dat er een nieuwe vrouw, een nieuwe familie en nieuwe mensen in het leven van mijn kinderen komt. Het raakt me allemaal meer dan ik ooit had durven dromen. En dan plopt ineens de gedachte op “Was hij maar dood”. Als hij dood is komen de kinderen gewoon fulltime naar mij en hoef ik al de gevoelens en emoties die ik nu ervaar niet meer te ervaren. Ik ga nog even door en stel me voor hoe het echt zou zijn als de kinderen 24/7 bij mij zouden zijn. Dat ik alleen alle verantwoordelijkheid moet dragen en alle beslissingen alleen moet nemen. Ook dat grijpt me naar de keel. Tegelijkertijd besef ik mij ook dat het alleen iets is waar ik mee geholpen ben. Het zou mijn “probleem” oplossen. Hoe oneerlijk eigenlijk dat ik dit denk. De kinderen zouden hier helemaal niet mee geholpen zijn. Scheiden is al niet leuk voor ze maar hun vader helemaal moeten missen zou verschrikkelijk zijn en eerlijk gezegd vind ik het ook nog wel prettig dat ik op ouderschapsniveau met mijn ex-man kan overleggen. 

Jaren later kom ik weer in contact met een vriendin van vroeger. Haar man is een aantal jaar ervoor overleden, hun zoon was toen 10 jaar. Op enig moment zegt ze tegen me “Weet je Susan, ik vind nog wel een nieuwe partner, echter mijn zoon zal nooit meer een nieuwe vader krijgen”. Bam, die woorden kwamen keihard binnen en ik heb meteen met terugwerkende kracht spijt van mijn gedachte en ben enorm blij dat mijn ex-man er is. Hoe lastig ik het soms ook vond, hij is én blijft de vader van mijn kinderen. Tot de dood ons scheidt papa en mama. Ik hoop dat die scheiding nog lang op zich laat wachten.

Scheiden is een buiten alles wat geregeld moet worden een emotioneel heftige periode. Terwijl voor de buitenwereld alles ogenschijnlijk het zelfde blijft is voor jou alles verandert. Jij hoeft staat continu aan en je emoties gieren door je lijf. Weet dat je niet de enige bent. Als je maar weet dat niet al je gedachtes werkelijkheid hoeven te worden (God zij dank!). Je hebt altijd een keuze wat je met je gedachtes doet. En geloof me er komt een moment dat je het onder de knie krijgt. Om ze te herkennen, te erkennen en een weg te vinden ermee om te gaan. 

Wil jij niet in een hoekje zitten LIJDEN en een succes van je scheiding maken door zelf de LEIDING te nemen, weet je alleen niet hoe. Ben je klaar iemand die je een spiegel voorhoudt en daar waar nodig je een spreekwoordelijke schop onder je kont geeft.

Wil je leren hoe? Schrijf je dan in voor mijn online Creëer een Succesvolle Scheiding

Ga je liever 1 op 1 met me aan de slag. Dat kan ook

En weet hoe meer je met mij persoonlijk aan de slag gaat, hoe sneller je het gewenste resultaat bereikt. Eerlijk, ik had gewild dat er in de periode na mijn scheiding iemand voor me was geweest zoals ik.

7 reacties

  1. I was extremely pleased to discover this page. I want to to thank you for ones time due to this wonderful read!! I definitely appreciated every part of it and I have you bookmarked to look at new information on your web site.

  2. I must thank you for the efforts youve put in penning this site. I am hoping to check out the same high-grade blog posts by you in the future as well. In fact, your creative writing abilities has motivated me to get my very own blog now 😉

  3. I don’t need to tell you how important it is to optimize every step in your SEO pipeline. But unfortunately, it’s nearly impossible to cut out time or money when it comes to getting good content. At least that’s what I thought until I came across Article Forge… Built by a team of AI researchers from MIT, Carnegie Mellon, Harvard, Article Forge is an artificial intelligence (AI) powered content writer that uses deep learning models to write entire articles about any topic in less than 60 seconds. Their team trained AI models on millions of articles to teach Article Forge how to draw connections between topics so that each article it writes is relevant, interesting and useful. All their hard work means you just enter a few keywords and Article Forge will write a complete article from scratch making sure every thought flows naturally into the next, resulting in readable, high quality, and unique content. Put simply, this is a secret weapon for anyone who needs content. I get how impossible that sounds so you need to see how Article Forge writes a complete article in less than 60 seconds! order here.

  4. I don’t need to tell you how important it is to optimize every step in your SEO pipeline. But unfortunately, it’s nearly impossible to cut out time or money when it comes to getting good content. At least that’s what I thought until I came across Article Forge… Built by a team of AI researchers from MIT, Carnegie Mellon, Harvard, Article Forge is an artificial intelligence (AI) powered content writer that uses deep learning models to write entire articles about any topic in less than 60 seconds. Their team trained AI models on millions of articles to teach Article Forge how to draw connections between topics so that each article it writes is relevant, interesting and useful. All their hard work means you just enter a few keywords and Article Forge will write a complete article from scratch making sure every thought flows naturally into the next, resulting in readable, high quality, and unique content. Put simply, this is a secret weapon for anyone who needs content. I get how impossible that sounds so you need to see how Article Forge writes a complete article in less than 60 seconds! order here.

  5. This is the right website for anyone who wants to understand this topic. You understand so much its almost hard to argue with you (not that I really would want toÖHaHa). You certainly put a brand new spin on a subject that has been discussed for many years. Wonderful stuff, just wonderful! This is the right website for anyone who wants to understand this topic. You understand so much its almost hard to argue with you (not that I really would want toÖHaHa). You certainly put a brand new spin on a subject that has been discussed for many years. Wonderful stuff, just wonderful! נערות ליווי בקיסריה

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten