Belastingdienst – leuker kunnen we het niet maken

datum

De laatste dagen van februari tikken weg. Maart met zijn lente komt eraan. Ik kijk uit naar het mooie weer. Toch wil ik het daar vandaag niet over hebben. Vandaag iets heel anders namelijk de belastingaangifte. Vanaf 1 maart is het weer mogelijk om belastingaangifte te doen over 2021. Ben je in 2021 gescheiden, is je geregistreerd partnerschap beëindigd of heb je de samenleving verbroken is het verstandig om je goed te laten informeren door je fiscaal adviseur. Het kan jou en je ex-partner geld opleveren!

Hoe zit dat nou? Allereerst het dit. Fiscaal partnerschap wanneer eindigt dit?
Gehuwden en geregistreerd partners dienen aan 2 voorwaarden te voldoen:

  1. Beiden staan bij de BRP niet meer ingeschreven op hetzelfde adres;
  2. De echtscheiding/ beëindiging geregistreerd partnerschap is ingediend bij de rechtbank.

Samenwoners hoeven alleen aan de eerste voorwaarde te voldoen.

In het jaar van “scheiding” kun je er voorkiezen om over dat jaar nog samen aangifte te doen. Je mag er in dat jaar voor “kiezen” om ondanks dat je fiscaal partnerschap geëindigd aangifte toen alsof je fiscaal partner bent. Je kunt dan nog “schuiven” met eventuele inkomsten, aftrekposten en heffingen, net zoals je tijdens de relatie deed. In sommige gevallen kan dit financieel gunstig zijn. Kijk ook even wat jullie afgesproken hebben in het convenant. De scheiding en alles wat erbij komt heeft je waarschijnlijk als genoeg geld gekost. Hoe welkom is dit voordeel dan wel niet!

Let op: fiscaal partnerschap is niet hetzelfde als toeslagpartner.  

Wow, een erg praktisch verhaal vandaag. Mocht je er meer tegen aanlopen dat je scheiding niet helemaal verloopt zoals je gehoopt had. Steken met regelmaat emoties de kop op en weet je niet hoe je hiermee om moet gaat. Wil je niet meer lijden onder je scheiden en de leiding nemen over je scheiding? Schrijf je dan snel in voor mijn webinar Handtekening gezet, maak in 5 stappen een succes van je scheiding, welke ik op 8 maart om 20.00 uur gratis en vrijblijvend geef.

Hierin deel ik minstens 3 stappen die mij iedere keer weer helpen om de leiding te nemen. Ik leerde het met vallen en opstaan. Het is niet dat ik nooit meer val, ik sta wel veeeeeel sneller op. Wil jij weten hoe ik dat doe?

Schrijf je dan in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten