Voor wie doe je het eigenlijk echt?

datum

Het is Moederdag 2008 én de dag dat onze zoon de Eerste Heilige Communie ontvangt. Het weer is prachtig, we vieren het met zijn allen in de speeltuin die we daarvoor afgehuurd hebben. De ervaring leert dat deze dag vaak meer in het teken staat van de cadeaus dan van de katholieke betekenis. Bij ons is dat niet anders….

Een paar maanden eerder had ik Jarne gevraagd wat hij graag zou willen. “Een Playstation3 of een WII” zei hij met stralende ogen. Vanaf dat moment was het duidelijk ik moest en zou de WII kopen! De WII was iets nieuws, iets anders. Hoe speciaal zou het zijn als hij die van mij zou krijgen. Een Playstation1, tijdens ons huwelijk ooit gekregen bij de aanschaf van een mobiele telefoon, had hij al bij papa. De Playstation3 was “gewoon” de opvolger. Ik stelde alles in het werk zodat ik die WII kon kopen.

Als ik erop terug kijk, kan ik me wel voor de kop slaan. Waar was ik in godsnaam mee bezig? Om wie ging het nou echt? Ging het om mijn zoon of om mijn eigen genoegdoening? Ik ben bang het laatste. Subtiele uitdrukkingen, quasi opmerkingen, ik was me er destijds niet van bewust hoe manipulatief en egoïstisch dit was en dat alles alleen om te krijgen wat ik wilde. Want alleen dat gaf mij een goed gevoel.

Gelukkig werd de bal snel teruggekaatst. Iets met karma denk ik????. In hetzelfde jaar kregen de kinderen met kerst de Playstration3 bij papa. Ze waren dolblij, met name zoonlief. “Oh mam, ik kan daarmee spelen tegen mijn vrienden, dat is zo cool. De Playstation kan veel meer dan de WII” Daar stond ik dan met mijn goede (nou ja goede) bedoelingen. Mijn “speciale” WII legde het af tegen de “gewone” Playstation, die toch niet zo gewoon bleek te zijn.

Het besef dat ik ook wel eens dingen gedaan heb die niet in het belang waren voor de kinderen, raakte me enorm. Heeft mijn ex-man dit gemerkt? Hoe is dit voor hem geweest? Heeft mijn gedrag invloed gehad op het contact tussen ons? Het kan haast niet anders. En wat heeft dit met de kinderen gedaan?

Scheiden brengt helaas met zich mee dat je niet meer alles van de kinderen meekrijgt, dat je niet meer overal bij bent en dat je niet meer alles kunt geven wat je wilt. Hoe vervelend ook, het is zoals het is en het is aan jezelf hier een weg in te vinden daar mee om te gaan.

Wees eens eerlijk, waar doe jij nog dingen voor je eigen genoegdoening? Waar plaats je stiekem je eigen belang nog voor dat van de kinderen? Waar manipuleer jij bewust of onbewust nog situaties? Waar wil jij nog steeds dat het gaat volgens jouw plan/ jouw idee?

Nadat de WII bij ons een aantal jaar geleden vervangen werd door de Playstation4 heeft hij staan verstoffen. Een paar weken geleden, tijdens een grote schoonmaak, heb ik hem met pijn en moeite weggegooid.

Ik weet maar al te goed hoe je kunt voelen tijdens en na een scheiding, ik weet echter ook hoe je de regie pakt over jezelf en daarmee ook over je scheiding. En weet je hoeveel rust dat geeft! In je hoofd en in je lijf. Hoe zou het voor je zijn als je geen hartkloppingen meer hebt als je je ex-partner iets moet vragen of buikpijn hebt tijdens het wisselmoment, dat je dingen – hoe lastig soms ook- accepteert zoals ze zijn.

Wil jij weten wat Ik gedaan heb om die regie te pakken en zodoende rust te ervaren? Wil jij weten welke stappen mij iedere keer weer helpen om ouders te zijn en niet in een partnerstrijd te vervallen? Schrijf je dan in voor mijn webinar Maak in 5 stappen een succes van je scheiding!

Hierin deel ik met jou minimaal 3 van mijn 5 bewezen stappen.

Wil jij in actie komen en de regie pakken
Wil jij naar je eigen blinde vlek kijken?
Wil jij zelf de verantwoordelijkheid nemen?
Wil jij je bewust worden van waar de schoen nu echt wringt?
Wil jij stoppen met het proberen te veranderen van je ex-partner?
Wil jij jezelf en daarmee een succesvolle scheiding onder controle krijgen waardoor je pas echt beschikbaar bent voor jullie kinderen?

Hou dan op met miepen en schrijf je in voor het webinar!

Gratis en vanuit je luie stoel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten