Regel dat maar met je vader

datum

Ken je ze ook, gescheiden ouders die dingen zeggen als “Regel dat maar met je vader of daarvoor moet je bij je moeder zijn”. Vaak word je vader of je moeder ook nog met een kleine ondertoon uitgesproken.
Ik weet niet wat dat met jou doet. Ik hoor dit altijd met verbazing aan. Alhoewel eigenlijk gaan bij mij spontaan de haren rechtop in mijn nek staan. “Je vader, je vader of je moeder, je moeder. Je hebt het wel over de andere ouder van jullie kind”, denk ik dan. Voor mij zit er zoveel afstand in de woorden je vader of je moeder, zeker als je tijdens de relatie altijd papa en mama hebt gezegd. Je kinderen zeggen toch ook niet mijn vader of mijn moeder tegen jou.
Ik heb altijd papa gezegd en mijn ex-man altijd mama.

Omdat jullie partnerschap ten einde is betekent dat niet dat je over je ex hoeft te praten als een vreemde.

Ik geloof in de kracht van woorden, ik ben ervan overtuigd dat als je de woorden “je vader” of “je moeder” vervangt voor papa of mama je in je uitstraling ook zachter bent.

Probeer het eens uit. Ik ben benieuwd of je het verschil kunt voelen.
Een aantal voorbeelden zijn:

  • Was het leuk bij papa?
  • Wat vind papa ervan?
  • Heb je het papa gevraagd?
  • Dat ga ik even met papa overleggen.
  • Weet papa dit al?
  • Dat moet je aan papa vragen.

Deze kleine verandering in je taalgebruik kan ervoor zorgen dat je milder wordt en daarmee een verandering te weeg brengt tussen jouw ex-partner en jezelf. Hoe cool zou dat zijn, niet alleen voor jezelf! Zeker ook voor de kinderen! Wat zullen ze daar blij mee zijn ????

Ik ben benieuwd hoe het voor jou is?

De wereld van scheiden is niet de makkelijkste. Je wilt mogelijk het allerbeste voor jezelf en voor de kinderen. Je doet je best en toch gaat het lang niet altijd zoals je gehoopt had. Je wordt geconfronteerd met onverwachte situaties die emoties met zich meebrengen. Je hebt al van alles geprobeerd en toch blijkt het vaak niet het gewenste resultaat op te leveren.

Ik ken het allemaal, de emoties, de gevoelens van onmacht, onzekerheid, angst en noem maar op. Gevoelens die, zonder dat ik dat wilde, ervoor zorgden dat het lastiger voor me was, om mijn wens om de scheiding succesvol te laten verlopen, voor elkaar te krijgen. Toch is het me gelukt. De belangrijkste reden is dat ik een doel had en koste wat kost wilde slagen. Dus opgeven was geen optie. Om jou mijn zoektocht te besparen heb ik mijn 5 bewezen stappen verwerkt in een online training.

Wil jij ook een succes van je scheiding maken, weer rust ervaren en grip op je leven na scheiding krijgen dan is deze training zeker iets voor jou!

Het betreft mijn online programma “Creëer in 6 weken een succesvolle scheiding”
Het mooie is dat je hem thuis vanuit je luie stoel kunt volgen of een moment dat voor jou schikt. En dat voor een minimale investering van €97,00.

Denk je dat is iets voor mij?!

Meldt je dan hier aan: https://susanstijnen.nl/online-training/

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten