Ik heb druppels op mijn hart

datum

Zijn grote zus durfde niet, dus komt dit kleine schattige jongetje van amper 6 jaar als eerst mijn kantoor binnen.

Hij weet wel waarom hij hier is, zegt hij. “’ Ik ga met jou over de scheiding praten”. Ik vertel hem kort wie ik ben en leg hem uit dat ik heel goed weet hoe het is om gescheiden ouder te zijn, dat ik echter niet weet hoe het is om kind van gescheiden ouders te zijn. Hij weet dat helaas wel. Het nieuws is hem nog maar een paar weken geleden ter oren gekomen en hij beweert dat hij er al aan gewend is. Beter wetende vraag ik naar het moment dat hij te horen kreeg dat papa en mama gaan scheiden, waar hij was, hoe hij reageerde en hoe hij zich voelde. Om het hem iets makkelijker te maken liggen er plaatjes met de 5 basis emoties op tafel. Direct wijst hij naar het plaatje waarop een poppetje met een traan staat.

Hardop vraagt hij zich af hoe het dadelijk moet als hij mama mist als hij bij papa is en andersom. “Wat als ik ze nu allebei iets wil vertellen?”, hij kijkt me vragend aan. Ik geef hem wat praktische tips. Je kunt mama en papa bellen of facetimen als je iets wilt vertellen. Een foto van papa bij mama neerzetten en een foto van mama bij papa neerzetten. Als je een van beide mist kun je naar de foto kijken. Wetende dat dit een slap aftreksel is van hetgeen hij echt zou willen. Dan spreekt hij de woorden uit die mijn hart breken “Dat kan, toch voel ik druppels op mijn hart als ik eraan denk”.

Ik zou hem op mijn schoot willen pakken, een knuffel willen geven en hem willen beloven dat het allemaal goed komt. Helaas is dat niet aan mij. Ik ben maar “gewoon” de mevrouw die over de scheiding praat en zijn ouders helpt met het komen tot afspraken en ze bewust maakt van het feit dat het einde van partnerschap geen einde betekent van het ouderschap. Ik deel alle tips en tools met ze. Ermee aan de slag gaan, het daadwerkelijk uitvoeren en daarmee de verantwoordelijkheid van het laten slagen van deze scheiding ligt echter bij zijn ouders.

De woorden van dit 6 jarige jongetje maken het wederom hartstikke duidelijk:
We zijn het potverdorie aan onze kinderen verplicht om er een succes van te maken!

Het feit dat je relatie met je ex-partner niet tot de dood ons scheidt heeft gehaald betekent dat je tot de dood ons scheidt gescheiden bent. Dat je ondanks dat je geen partners meer bent, samen ouders bent van kinderen die ooit uit liefde op deze wereld zijn gezet. Verdienen deze kinderen niet het allerbeste uit deze aller slechtste situatie? Verdienen zij niet ouders die met respect met elkaar om gaan? Ouders die hun partnerstrijd aan de kant zetten en samen ouders zijn!

Jij zult niet veranderen, je ex-partner zal niet veranderen. Deal with it! Accepteer dat je ex-partner trekken heeft die jij minder leuk vindt, net als dat jij trekken hebt die jouw ex-partner minder leuk vindt. Als het anders was geweest waren jullie nu geen ex-partners geweest. Jij zult een nieuwe weg moeten vinden om met je ex-partner, de andere ouder van je kinderen, om te leren gaan.

En hey, ik weet hoe lastig dat het is. Ook ik heb momenten gehad dat ik mijn ex-man de nek om kon draaien. In mijn naïviteit dacht ik dat hij na de scheiding wel zou veranderen of dat ik niet meer met bepaalde eigenschappen geconfronteerd zou worden. Een utopie natuurlijk. Als ouders blijf je met elkaar verbonden en zullen er soms ook eigenschappen als ex-partner aan de orde komen. Je hoeft er echter niets meer mee! Let it go. Act like Elsa, mij helpt het altijd om dit lied dan keihard te zingen???? https://www.youtube.com/watch?v=logaMSPVV-E/

Wil jij weten wat Ik gedaan heb om me niet meer aan bepaalde eigenschappen van mijn ex-man te storen? Wil jij weten welke stappen mij iedere keer weer helpen om ouders te zijn en niet in een partnerstrijd te vervallen? Schrijf je dan in voor mijn webinar Maak in 5 stappen een succes van je scheiding!

Hierin deel ik met jou minimaal 3 van mijn 5 bewezen stappen.

Wil jij in actie komen en niet meer wijzen met de vinger naar je ex-partner?
Wil jij zelf de verantwoordelijkheid nemen?
Wil jij je bewust worden van waar de schoen nu echt wringt?
Wil jij stoppen met het proberen te veranderen van je ex-partner?
Wil jij jezelf en daarmee een succesvolle scheiding onder controle krijgen waardoor je pas echt beschikbaar bent voor jullie kinderen?
Hou dan op met miepen en schrijf je in voor het webinar!

https://susanstijnen.nl/webinar-maak-in-5-stappen-een-succes-van-je-scheiding/

Gratis en vanuit je luie stoel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten