Vakantiegemis

datum

Ik zit met de kids in de auto, we zijn op weg naar mijn ex-man waar ze vanwege de zomervakantie 3 weken zullen verblijven. Het is de tweede zomervakantie nadat we gescheiden zijn. De kinderen vertellen volop, die nacht zullen ze met papa en zijn vriendin met het vliegtuig naar een zonnig oord vertrekken.

Bij aankomst pak ik alle tassen uit de auto, als alles binnen staat (dat is me wel wat voor drie weken) is het moment van afscheid nemen aangebroken. Daar waar dit het eerste jaar zonder slag of stoot ging, werd ik nu onverwachts overmand door emoties. Ik geef ze een knuffel en bij het uitspreken van de woorden “Lieverds een hele fijne vakantie, tot over 3 weken, ik hou van jullie” barst ik in tranen uit. De kinderen huilen mee en hangen om mijn nek. Voordat het drama nog groter wordt pakt mijn ex-man de oudste en zijn vriendin de jongste. In het weglopen draai ik me nog één keer om en zwaai. Het enige wat ik nog kan uitbrengen is “doeiiiii” en dan trek ik de deur, al snikkend, achter me dicht. Jaren later hoor ik pas wat het effect van dit voorval op de eerste dagen van deze vakantie heeft gehad.

Terwijl ik in de auto stap komt het besef wat er zojuist gebeurt is, dit was niet zoals ik het me bedacht had! De kinderen mogen best zien dat ik een beetje verdriet heb en mogen weten dat ik ze ga missen, maar me helemaal verliezen dat is nooit de bedoeling geweest. Op dat moment, daar in de auto, besluit ik dat dit de eerste en meteen de laatste keer is dat het zo is gegaan. Ik wil geen drama’s meer. De jaren daarna nemen de kids en ik al bij mij thuis afscheid, voordat we in de auto stappen richting papa. Het moment bij mijn ex-man houd ik zo kort mogelijk en dat werkt erg goed.

Hoewel ik ze ieder jaar mis in de vakantie is het voor mij ook een periode van bijkomen. Even lekker doen waar ik zin in heb, even nergens rekening mee te hoeven houden, niet op tijd thuis zijn omdat ze naar bed moeten, even niet zorgen, gewoon even me-time. Opladen voor een nieuw jaar. Daarbij gun ik mijn ex-man en de kinderen hun moment samen, hoe lastig het voor mij ook is.

Eerlijk gezegd heb ik een bloedhekel aan al die ouders die op Social Media melden dat ze zojuist de kinderen voor een aantal weken naar hun ex-partner gebracht hebben en ze nu (de motor van de auto is meestal nog warm) al ontzettend missen. Dan heb ik het nog niet over de reacties van medeleven en begrip die in grote getallen onder het bericht verschijnen. Het lijkt heel lief, maar als ik eerlijk ben heb je er geen bal aan. Het helpt je geen stap verder en alleen nog maar dieper in de put. Het ergste is nog dat je je kinderen daarmee niet bij je krijgt. Raap je bij elkaar en maak er het beste van! Ja ik weet dat ik je hiermee mogelijk tegen de schenen schop. De boze mailtjes en de eventuele uitschrijvingen neem ik op de koop toe.

Hey ik weet heus wel dat er ouders zijn die niet voor de scheiding gekozen hebben, die het liever anders hadden gezien. De uitspraak “Mijn ex-partner wilde dit, nu moet ik boeten en de kinderen missen” is mij niet vreemd. Het is inderdaad niet leuk, je kinderen te moeten missen. Echter het is zoals het is. Wat de reden ook is, jullie kinderen hebben recht op beide ouders. Vakantie met jou én met je ex-partner. Zoals al vaker gezegd, heb je altijd een keuze. Je kunt ervoor kiezen om in zelfmedelijden te blijven hangen, je kunt er ook voor kiezen je bij elkaar te rapen en ervoor zorgen dat je, ondanks de kinderen er niet zijn, een leuke tijd van maakt. Time flies when you’re having fun. Hoe sneller de tijd gaat hoe eerder je de kinderen weer in je armen kunt sluiten. Wat kies jij?

Er het beste van maken lukt je als jij je verantwoordelijkheid pakt. Je verantwoordelijkheid voor jouw leven en de manier hoe jij met dingen die zich aandienen omgaat. Is dat altijd leuk? Nee. Gaat dat van vandaag op morgen? Nee. Brengt het je verder? Een dikke vette JA

ONLINE PROGRAMMA

Ben jij bereid om je verantwoordelijkheid te pakken? Wil jij niet meer wijzen met de vinger naar een ander en zelf de sleutel tot verandering in handen hebben? Wil jij je emoties die tijdens en ook zeker na een scheiding spelen leren herkennen, erkennen en mee om leren gaan? Dan heb ik een super tof online programma voor je: Creëer een succesvolle scheiding in 6 weken. 

LET OP dit programma is niet voor iedereen!!! Alleen als je zegt “Ik ben niet iedereen, ik wil ECHT aan de slag” dan is dit programma iets voor jou.

Kun je daar alvast mee beginnen als de kinderen tijdens de vakantie bij je ex-partner zijn!

Wil jij liever blijven waar je nu bent met alle mogelijke gevolgen van dien, dan raad ik je aan dit programma niet aan te schaffen. De investering van €97,00 voor het programma kun je dan beter besteden aan iets anders. Het gaat mij er niet om zoveel mogelijk programma’s te verkopen, het gaat mij erom zoveel mogelijk ouders bewust te maken dat je, onafhankelijk van je ex-partner, een succes van je scheiding te maken.  Jij blij, je ex-partner blij EN de kinderen blij!

Het enige wat je hoeft te doen is je verantwoordelijkheid pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten