Someone that I used to know

datum

In september 2006 besloot ik na heel veel gesprekken, na veel wikken en wegen en nog veel meer tranen dat ik niet meer verder wilde met de vader van mijn kinderen. Ons partnerschap zou eindigen en we zouden samen als ouders van onze kinderen verder gaan. In de beginperiode na onze scheiding zagen we elkaar nog met regelmaat. We aten samen op de wisselmomenten, vierden samen Kerstavond, vierden samen de verjaardag van de kinderen. We hadden een fijn contact, we vertelden elkaar niet meer alles toch was het nog behoorlijk wat en waren we redelijk op de hoogte van elkaars levens. Eerlijk is eerlijk, destijds vond ik dat erg prettig.

En toen veranderde het

Dit veranderde een klein jaar nadat het besluit was genomen om te gaan scheiden. Dat was het moment dat mijn ex-man verliefd werd en een relatie kreeg met zijn huidige vrouw.

Het moment dat ik van “mijn sokkel” werd afgestampt. Het moment dat ik, de vrouw waarvan mijn ex-man helemaal niet wilde scheiden, niet meer de belangrijkste vrouw in zijn leven was. Het moment dat een andere vrouw mijn ex-partner en mijn ex-partner een andere vrouw als nummer 1 zag. Het moment dat hij iemand anders vond om zijn doen en laten mee te delen. Het moment dat het niet meer nodig was om dat met mij te doen.

Achteraf gezien is dat pas het moment geweest dat mijn ex-man echt afscheid van mij nam. Het moment dat ik pas ging ervaren wat de scheiding echt betekende. Het moment dat mijn ex-man daadwerkelijk afstand van mij deed. En tjonge wat heb ik dat moment gevoeld. Want ondanks dat ik degene was die niet meer verder wilde, deed dit heel erg pijn.

De gesprekken werden korter en afstandelijker. We deden niets meer samen. Ik had geen flauw idee meer wat hij deed, laat staan wat in hem omging. Het enige wat we bespraken waren onderwerpen die betrekking hadden op de kinderen. Als er een herinnering of een voorval vanuit “onze tijd” ter sprake kwam werd dit volledig genegeerd. Het voelde alsof het er niet meer mocht zijn. Alsof ik volledig uit zijn leven was gewist. Iets wat ik niet kon begrijpen en eigenlijk niet wilde. We hadden meer dan een decennium een leven met elkaar gedeeld. We hadden hele fijne tijden gehad, twee prachtige kinderen gekregen. Het feit dat ik mijn leven niet meer met hem wilde delen betekende niet dat ik de tijd die wij samen gehad hadden wilde vergeten. Waarom deed hij dat dan wel of althans waarom kreeg ik het idee dat hij dat wel deed.

Hoe muziek je kan raken

Toen Gotye in 2012 het lied met de titel “Someone that I used to know” uitbracht, was ik meteen geraakt. Iedere keer als ik dit lied hoorde sprongen de tranen me in de ogen. Het refrein beschreef precies het gevoel wat ik had, maar wat ik tot dan toe niet onder woorden had kunnen brengen. Met name deze woorden:

But you didn’t have to cut me off
Make out like it never happened and that we were nothing
And I don’t even need your love
But you treat me like a stranger and that feels so rough

Luister het hele nummer

Nu jaren later, weet ik dat hoe lastig ik het ook vond het nodig was om afstand te nemen. Hierdoor ga je echt als partners uit elkaar. Hoe minder het contact op partnerschapsniveau, hoe minder de kans dat daar irritaties ontstaan, hoe meer ruimte er is om echt bezig te zijn met datgene wat belangrijk is en dat is alles wat betrekking heeft op de kinderen. Het ouderschap! Dat hebben we altijd samen goed geregeld.

Zoals al vaak gezegd, ben ik ook niet van vandaag op morgen gekomen waar ik nu ben. Ook ik heb mijn emoties gehad. Voor mij is het ook een zoektocht geweest waar ze vandaan kwamen en hoe ik ermee om kon gaan zodoende dat de kinderen er geen last van zouden hebben. Het was en is soms nog een zoektocht, maar ik ben erg trots tot waar ik gekomen ben.

Ik help je graag!

De fases van een scheiding, ik ken ze als geen ander. Helaas 2 keer. Ik weet als geen ander wat je meemaakt, waar je tegenaan loopt en hoe je je voelt. In welke fase je ook zit ik help je graag.

IK GA SCHEIDEN
Sta je op je op het punt van scheiden en wil je dit samen goed regelen zodat je na de scheiding nog samen door 1 deur kunt waardoor je samen ouders kunt zijn voor jullie kinderen. Zoek jullie iemand die een stuk met jullie meeloopt om het lastige pad van scheiden begaanbaarder te maken? Neem dan contact op voor een gratis informatiegesprek.

Gratis sessie, graag!

IK BEN GESCHEIDEN
Je bent gescheiden maar het loopt (nog) niet zo zoals je je op voorhand bedacht had. Wil je wel echt een succes van jullie scheiding maken, maar weet je alleen niet hoe? Meldt je dan aan voor mijn online programma Creëer een succesvolle scheiding in 6 weken

In dit online programma ga je aan de slag met mijn 5 bewezen stappen die ervoor zorgen dat jij, onafhankelijk van je ex-partner, een succes van je scheiding maakt. Dat je weer de regie over je leven pakt! De investering is €97,00. Je volgt het programma vanuit je vertrouwde omgeving in je eigen tijd.

Ja ik wil dit!

IK TWIJFEL NOG
Of zit je nog in het voortraject. Ben je pas bekomen van de het feit dat je überhaupt aan scheiden denkt?
Meld je dan aan voor mijn online programma HELP, ik denk aan scheiden!
In dit programma ga je in je eigen tijd en je eigen tempo aan de slag met de diverse lessen. Na het afronden hiervan het je meer inzichten en duidelijkheid waardoor je een gedegen keuze kunt maken over de vraag Scheiden of Blijven?

Dit programma is zeker een waardevolle investering als:

  • Je overweegt te gaan scheiden
  • Je hebt hulp nodig bij het nemen van een beslissing
  • Je wilt een goede overwogen beslissing nemen
  • Je hebt geen idee wat op je af gaat komen
  • Je wilt inzicht krijgen waar je allemaal op moet letten
  • Je wilt niet over één nacht ijs wilt gaan

In het gunstigste geval kom je tot de ontdekking dat je toch niet wilt scheiden, is dat niet het geval heb je een heel goed beeld hoe je het kunt regelen. In beide gevallen is de investering het meer dan waard.

De investering €250,00.

Ben je erbij?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten