Scheiden is STOM!

datum

Met grote ogen kijkt hij mij, de mevrouw die met hem over de scheiding gaat praten, aan. Liever had hij met vriendjes gespeeld. We hebben over van alles tot het moment dat hij vol overtuiging zegt: “Scheiden is stom!”
Hij weet me te vertellen dat hij papa mist als hij bij mama is en dat hij mama mist als hij bij papa is. Hij mist het samen leuke dingen doen met zijn allen. En weet je zegt hij, ze maken nog steeds ruzie nu ze uit elkaar zijn. Ze doen het in de gang met de deur dicht. Ik hoor het wel, maar dan zet ik gewoon de televisie harder. Mijn hart breekt. Uiteraard is het niet de bedoeling dat dit jongetje dit meekrijgt. Tegelijkertijd weet ik maar al te goed hoe het kan gaan. Je neemt je voor om netjes te doen en dan word je onverwacht geraakt.

Verleden week nog. Ik had een fantastische dag toen ik onze hond naar mijn ex-partner bracht. Nog voordat ik uitgestapt was zag ik hem, de nieuwe dure deurbel van mijn ex-partner. Ik werd overvallen door boosheid. Hoe haalde hij het in zijn hoofd en dat terwijl ik nog geld van hem krijg. Toen mijn ex-partner de voordeur opende kon ik het niet laten mijn ongenoegen te uiten. Een discussie op partnerschapsniveau ontstond. Wetende dat dit zinloos is besloot ik het deze week anders aan te pakken en een discussie te voorkomen door bewust afstand te houden, snel de hond af te zetten en weer weg te gaan.

Daar waar mijn ex-partner aangeeft dit zielig te vinden weet ik dat ik er keihard aan werk om ooit op een punt te komen dat we weer samen een drankje kunnen doen. Voor mij is dit op dit moment echter nog te confronterend omdat het verleden me meer raakt dan ik zou willen. Ik weet echter dat ik het kan en dat ik met vallen en opstaan mijn verantwoordelijkheid pak voor mijn leven na deze breuk.

Volgende week gaat het misschien weer een stap beter. Belangrijkste vind ik dat ik er mee bezig ben en weet wat ik goed én ook verkeerd doe. En daar begint het altijd. Wat kan IK veranderen, wat kan IK anders doen om die nieuwe weg te vinden om te gaan met de man met wie ik ooit intens heb samengeleefd.

Dit jongetje heeft gelijk! Scheiden is inderdaad stom. Daarnaast is het ook nog eens heel hard werken. Scheiden is zoeken naar een nieuwe manier om te gaan met degene met wie je ooit je lief en leed deelde. Ieder doet dat op zijn of haar eigen manier. Dat is oké, als jullie kinderen er maar geen last van hebben.

Je kunt sommige situaties niet veranderen, je kunt je ex-partner niet veranderen (het is niet voor niets je ex-partner). Het enige wat je kunt veranderen is hoe jij er zelf mee omgaat!

Webinar Succes Scheiden 12 mei om 20.00 uur
Wil jij weten hoe je de regie weer over je leven kunt pakken na een scheiding? Wil jij weer rust ervaren en moeiteloos in contact zijn met je ex-partner? Wil jij je verantwoordelijkheid pakken? Meld je dan nu aan voor mijn webinar Succesvol Gescheiden.

Hierin deel ik met jou minstens 3 van mijn 5 bewezen stappen die ervoor zorgen, dat jij, onafhankelijk van je ex-partner, een succes van je leven na scheiding maakt.

Ik meld me aan

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten