Slachtoffer of eigenaar?

datum

Het is een zonnige dag als ik haar spreek. Het is inmiddels een paar maanden geleden dat ze gescheiden is. Ze weet me te vertellen dat het haar zwaar valt. Dat ze het lastig vindt om haar leven na scheiding weer op te pakken en dat allemaal door hem. Hij die zo nodig zijn spullen moest pakken en haar verliet. Door hem zat ze nu ’s avonds alleen thuis, door hem had ze geen sociale contacten meer, door hem was haar toekomst onzekerder, door hem zag ze de kinderen niet meer elke dag, door hem…..

Voordat ze het lijst met alles wat hij haar aangedaan heeft nog langer kan maken roep ik haar een halt toe en stel ik haar de vraag. “Wil je slachtoffer van de omstandigheden worden of wil je eigenaar van je leven zijn?” Verbaast kijkt ze me aan. “Ja maar het kan toch allemaal niet wat hij doet” probeert ze nog een keer. Ik laat me er niet door verleiden en heb oprecht met haar te doen. Niet om het feit dat het zo is, wel om het feit dat ze niet in staat is het anders te zien laat staan het op dit moment om te buigen.

Dat is iets wat ik in scheidingsland heel veel en vaak zie gebeuren. De ander is het schuld en ik ben het slachtoffer en dat vinden dan ook nog beide partners. Niet zo handig want op die manier kom je niet vooruit.

Vanuit de ander is schuldig zit je in een houding van waaruit je niet aan de situatie kunt veranderen of doen. Vanuit ik ben verantwoordelijk voor en eigenaar van mijn eigen leven sta jezelf aan het roer. Het roer dat je kracht geeft om te dealen met wat er gaande is in je leven. Dat betekent niet dat het altijd leuk is het betekent wel dat jij de leiding neemt en hem niet uit handen geeft.

Zoals je wellicht weet ben ik recentelijk een aantal dagen gaan zeilen. Een ervaring om nooit te vergeten én in het kader van bovenstaande zit er een mooie les in. Hoe goed je dingen ook voorbereid of regelt er is een omstandigheid waar je geen invloed op hebt en dat is het weer. En het weer was al die dagen heel anders. Van lekker in de zon met de wind meedobberen tot in het regenpak tegen de wind invaren. We hadden ervoor kunnen kiezen slachtoffer te zijn van het weer, we hadden ons uit het veld kunnen laten slaan, we hadden niet hoeven gaan varen. Wij besloten echter ons er niet door te laten leiden en zelf het roer (al dan niet wat steviger) in handen te nemen en er toch op uit te gaan. Het waren stuk voor stuk onvergetelijke ervaringen die ik zeker niet had willen missen.

Waar kies jij voor? Blijf je slachtoffer van de omstandigheden of word je leider van je leven.

IK help je graag!

De fases van een scheiding, ik ken ze als geen ander. Helaas 2 keer doorlopen. Ik weet als geen ander wat je meemaakt, waar je tegen aanloopt en hoe je je voelt. In welke fase je ook zit ik help je graag.

IK GA SCHEIDEN

Sta je op je op het punt van scheiden en wil je dit samen goed regelen zodat je na de scheiding nog samen door 1 deur kunt waardoor je samen ouders kunt zijn voor jullie kinderen. Zoek jullie iemand die een stuk met jullie meeloopt om het lastige pad van scheiden begaanbaarder te maken? Die je helpt met het maken en wijst op de mogelijke consequenties. Neem dan contact op voor een gratis informatiegesprek.

Gratis sessie, graag!

IK BEN GESCHEIDEN
Je bent gescheiden maar het loopt (nog) niet zo zoals je je op voorhand bedacht had. Wil je wel echt een succes van jullie scheiding maken, maar weet je alleen niet hoe? Meld je dan aan voor mijn online programma Creëer een succesvolle scheiding in 6 weken

In dit online programma ga je aan de slag met mijn 5 bewezen stappen die ervoor zorgen dat jij, onafhankelijk van je ex-partner, een succes van je scheiding maakt. Dat je weer de regie over je leven pakt! De investering is €97,00. Je volgt het programma vanuit je vertrouwde omgeving in je eigen tijd.

Ja, ik wil dit!

IK TWIJFEL NOG

Of zit je nog in het voortraject. Ben je pas bekomen van de het feit dat je überhaupt aan scheiden denkt?
Meld je dan aan voor mijn online programma HELP, ik denk aan scheiden!
In dit programma ga je in je eigen tijd en je eigen tempo aan de slag met de diverse lessen. Na het afronden hiervan het je meer inzichten en duidelijkheid waardoor je een gedegen keuze kunt maken over de vraag Scheiden of Blijven?

Dit programma is zeker een waardevolle investering als:

  • Je overweegt te gaan scheiden
  • Je hebt hulp nodig bij het nemen van een beslissing
  • Je wilt een goede overwogen beslissing nemen
  • Je hebt geen idee wat op je af gaat komen
  • Je wilt inzicht krijgen waar je allemaal op moet letten
  • Je wilt niet over één nacht ijs wilt gaan

In het gunstigste geval kom je tot de ontdekking dat je toch niet wilt scheiden, is dat niet het geval heb je een heel goed beeld hoe je het kunt regelen. In beide gevallen is de investering het meer dan waard.

De investering €200,00.

Ben je erbij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten