Je hebt altijd een keuze

datum

Na lang wikken en wegen heeft ze een afspraak ingepland voor De Scheidingswandeling. Ze wil het zo graag goed doen en tegelijkertijd vind ze het ontzettend lastig. Ze wil gewoon eens haar verhaal vertellen aan iemand die niet met haar meepraat. Hoe lief ze haar moeder en vriendinnen ook vindt en hoe blij ze ook met hen is ze staan soms toch te dichtbij. Ze houden haar niet de spiegel voor. Dat heeft ze niet tegen dovemansoren gezegd….Met alle liefde.

Ze vertelt dat ze makkelijk ja zegt als haar ex-partner een keer wil wisselen of de kinderen eerder terug wil brengen. Hoe vervelend ze het vindt dat hij tijd afsnoept van haar “me-time”. Dat ze die tijd eigenlijk nodig heeft om op te laden voor de momenten dat de kinderen er wel zijn. Dat ze zich tegelijkertijd een slechte moeder voelt als ze nee zegt. Een golf aan “wat alles” scenario’s passeren de revue. Scenario’s die nergens op gebaseerd zijn en haar zo onrustig maken dat als ze hem ziet haar non-verbale gedrag boekdelen spreekt en ze binnen de kortste keren in een discussie belanden. Tot voor het gesprek had ze bijna alleen maar oog voor hetgeen hij niet juist deed, nu ziet ze dat zij er ook een aandeel in heeft.

Haar verhaal is niet op zich staand. Ik zie in scheidingsland veel vrouwen zich in bochten wringen omdat ze er voor de kinderen willen zijn als hun ex-partner niet bij de kinderen kan zijn. “Kinderen horen bij een van de ouders te zijn” hoor ik ze dan zeggen. Om vervolgens wel te klagen. En dat is het moment dat ik een grens trek. Je besluit ja te zeggen op de vraag van je ex-partner dan kun je ook je verantwoordelijkheid pakken voor je keuze. Je had ook nee kunnen zeggen. Jouw ex-partner is in “zijn tijd” verantwoordelijk voor de kinderen en als jij niet kunt zal hij een andere oplossing moeten vinden. Ik schrijf dit wetende dat ik nu mogelijk een aantal moeders tegen me in het harnas jaag. En ik weet maar al te goed waarom, omdat je dan geen invloed hebt op het alternatief. Ik ken dat gevoel, ik heb ook tijden gehad dat ik invloed wilde uitoefenen op hetgeen met de kinderen gebeurde als ze bij mijn ex-man waren. Weet je, pas toen ik dat losliet en me echt niet meer met hetgeen in het papahuis gebeurde bemoeide kwam bij mij de rust en werd ik zachter in het contact met mijn ex-man.

Je hebt altijd een keuze. Je kunt volmondig ja of nee zeggen. En als je dat gedaan hebt de verantwoordelijkheid pakken over je keuze en dan niet met de vinger gaan wijzen naar de ander waarom je vindt dat hij het anders had moeten doen. Je hebt geen invloed meer op wat je ex-partner doet. Ook hierin heb je de keuze of je dat, hoe lastig het ook is, accepteert of niet. Ik durf je wel op een briefje te geven dat het lastiger voor jezelf wordt als je het niet accepteert dan dat je dat wel doet. It’s up to you!

“Wow Susan, dank je wel” eindigt ze onze wandeling.” Ik heb genoeg stof om over na te denken en om mee aan de slag te gaan”. Voor even is ze niet bezig met dingen die haar geen stap verder brengen en richt ze zich niet op haar ex-partner maar op zichzelf. We hebben nog een aantal wandelingen te gaan, met die wetenschap en het feit dat ik in haar ogen gezien heb hoe graag ze dit wil, ben ik ervan overtuigd dat ze er gaat komen.

Wil jij ook een keer meewandelen?

Meld je dan aan voor De Scheidingswandeling!

  • 3 x een uur wandelen in de natuur
  • 3 x drinken met iets lekkers
  • 3 x mij met al mijn kennis, kunde en ervaring
  • 3 x een liefdevol doch confronterend gesprek
  • 3x een uur beweging
  • 3x een uur tijd voor jezelf
  • 3x gegarandeerd heel veel inzichten!

Aan het eind van de wandelingen heb je je hart kunnen luchten, is je hoofd leeg, heb inzichten in jouw emoties, weet je waardoor die emoties getriggerd worden en weet je hoe je hiermee om kunt gaan, hierdoor zul je minder spanningen ervaren in het contract met je ex-partner en niet meer op de tenen lopen. Stel je eens voor hoe fantastisch dit voor jullie kinderen is!

De investering voor deze pilot is alleen in september nog voor het belachelijk lage bedrag van €97,00 p.p., daarnaast vraag ik je een review te schrijven voor op mijn website.

Ik krijg veel aanvragen van mensen die niet in Limburg wonen en toch mee willen wandelen. Voor hen bestaat de mogelijkheid om 1 lange wandeling van 3 uur te maken.

De ScheidingsWandeling is aan jezelf werken, niet alleen de wandeling heeft impact, ook de weg ernaar toe en zeker de weg terug zijn van essentieel belang. Daar bereid je je voor en laat je bezinken wat er gezegd is!

Ik ben van mening dat je jezelf meer dan waard mag vinden om deze tijd in jezelf te steken. Ik heb stad en land afgereisd voor de beste coaches en dat heeft me gebracht tot waar ik nu ben!

Ben je enthousiast?

Meld je dan aan door te mailen en te reageren met JA, ik wil met je mee wandelen!

Geef tevens door of je 3 keer 1 uur of 1 keer 3 uur wilt wandelen. Je ontvangt van mij dan een tikkie en een link naar mijn agenda om de (eerste) wandeling in te plannen!

Wil jij nu eindelijk je leven na scheiding oppakken, ben je klaar met al je emoties en wil je stappen gaan zetten naar een gelukkig(er) leven na de scheiding, ben jij bereidt om te kijken naar waar jouw verantwoordelijkheid ligt? Dan nodig ik je graag uit om met mij mee te wandelen. Nieuwe wegen en paden te ontdekken, oude te herleven en/of te herontdekken.

Ik zou geen reden kunnen bedenken waarom je het niet zou doen! Misschien eentje, de wandeling gaat namelijk onder alle weersomstandigheden door ????. En zelfs daarvan ben ik overtuigd dat je daar iets van kunt leren.

Ik ben er echt van overtuigd dat het jou enorm zal helpen. Ik zie je graag bij De ScheidingsWandeling!

Groetjes Susan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten