En toen was er rust!

datum

“Zie de situatie voor je, je brein weet het”. Ik zit in de stoel tegenover mijn therapeut op mijn hoofd een koptelefoon. Terwijl ze tegen me praat komen er piepjes uit mijn koptelefoon. Links, rechts, rechts, links, lang, kort, kort, lang ik kan er geen patroon in ontdekken. Als de piepjes stoppen gebied ze me haar vingers te volgen ondertussen blijft ze tegen me praten. Ik herken mijn eigen woorden, woorden waarmee ik tijdens de intake de situatie beschreven heb. Ik volg de vingers van mijn therapeut als ze hiermee stopt begint ze op mijn knieën te tikken. Ondertussen herhaalt ze de woorden. Voor me zie ik mijn ex-partner in een carnavalstenue bulderend in de badkamer staan. Hij schreeuwt, ondertussen probeert hij mijn telefoon uit mijn handen te grissen, duwen, trekken, ik die wegloop en hij die achter me aan blijft komen. Hij is boos, een paar minuten daarvoor heeft hij zijn eigen telefoon in een vlaag van verstandsverbijstering in het trappengat aan gort gegooid. Ik ben de schuldige is zijn overtuiging en nu moet ik daarvoor boeten. Ik ben in paniek, ik ben nog nooit zo bang geweest, nog nooit heb ik iemand zo boos gezien, nog nooit heb ik me zo onveilig gevoeld, ik ben alleen maar bezig hoe ik hem zo snel mogelijk mijn huis uit krijg. Iets wat uiteindelijk lukt en ik direct met trillende vingers mijn vriendin en mijn moeder bel. 

De piepjes in mijn oor worden afgewisseld met het volgen van de vingers van mijn therapeut en als dat gebeurt is begint ze me op mijn knieën te tikken. Ik lijk wel in trance. “Als je je gevoel nu een cijfer moet geven wat is dat dan?” vraagt ze. Acht hoor ik mezelf zeggen. Vreemd want tijdens ons intake gesprek had ik het een dikke vette tien gegeven. Nog voor ik er stil bij kan blijven staan begint ze een nieuwe cyclus. “Zie de situatie voor je, je brein weet het”. Piepjes, vingers, tikken, zes. Piepjes, vingers, tikken drie. Piepjes, vingers, tikken, één. Piepjes, vingers, tikken en weer de vraag wat voel je? Rust hoor ik mezelf zeggen. En als ik naar het beeld voor me kijk zie ik een kleine, fragiele, in wit geklede man. Bijzonder voor iemand van bijna 2 meter en meer dan 100 kg.

Voor het eerst sinds ik mijn laatste partner verliet ervaar ik volledige rust. De spanning en de woede die al maanden mijn lijf beheersten is als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik kijk met compassie naar hem, ook hij is slachtoffer van het leven dat hem overkomen is.

Het betekent niet dat ik het oké vind wat er is gebeurt. Het betekent dat ik mijn aandeel zie in het geheel. Ik was slechts de trigger die dit bij hem veroorzaakte.

NEE ik ben niet blij met wat me overkomen is en toch zeg ik JA. JA tegen mijn verantwoordelijkheid.
Mijn verantwoordelijkheid voor het aandeel dat ik in onze ruzies had.
Mijn verantwoordelijkheid voor het feit dat ik veel te lang over mijn grenzen heb laten gaan.

EN

Mijn verantwoordelijkheid voor het vinden van een weg om om te gaan met wat er gebeurt is. 

Er is maar één iemand die kan zorgen dat ik mijn leven weer op de rit krijg en dat ben IK!

DÉ Sleutel tot geluk:
Ik ben verantwoordelijk voor mijn gevoelens
Jij bent verantwoordelijk voor jouw gevoelens
Ik ben niet verantwoordelijk voor jouw gevoelens
En jij bent niet verantwoordelijk voor mijn gevoelens
En als ik dat vergeet, wil jij mij hieraan helpen herinneren?

Ondanks dat ik het allemaal weet was ik niet in staat hetgeen ik geleerd had zelf toe te passen. Pas toen ik mijn verantwoordelijkheid pakte en om hulp vroeg kwam de verandering.
Wil jij ook die verandering? Ben jij bereid die verantwoordelijkheid te pakken? Ga dan met me aan de slag! Ik help je graag.

Wil jij fullforce, het onderste uit de kan? De echte verandering? Ga dan een jaar met me aan de slag

Een jaar waarin je van lijden naar leiden gaat, van ongelukkig naar gelukkig, van eenzaam naar weer vol in de samenleving. Een jaar, 4 seizoenen aan de slag met mij, met lotgenoten en vooral jezelf zodat je na dat jaar weer de regie hebt over jezelf en weer een gelukkiger leven kunt leiden. Een jaar met 1 op 1 gesprekken, met masterclasses, met Q&A’s met bijeenkomsten met gelijkgestemden, met toegang tot de online cursus en nog meer. Een jaar waarna het nooit meer hetzelfde zal zijn. Een jaar waarin je de top bereikt en kunt genieten van het prachtige uitzicht. Ben jij ECHT klaar om de leiding te nemen over jezelf en je leven na scheiding? Ben jij bereid om tijd, geld en energie te investeren in jezelf? Meld je dan nu aan! Ben jij er klaar voor?! Durf jij, net als ik op die arts, erop te vertrouwen dat de wond gehecht en geheeld gaat worden? Vraag dan meteen een gratis informatiegesprek aan.

Het gaat om wat het je oplevert, niet om wat het je kost!

Wil je alleen een keer je hart luchten meldt je dan aan voor DE Scheidingswandeling

I’ve been there I’ve done that – let me help!

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten