Scheiden 80% emotie 20% regelen

datum

“Susan kun jij ons helpen, we komen er samen niet uit”.

Een paar dagen later zitten er twee liefdevolle ouders bij mij op kantoor. Ouders die beiden het beste voor hun kinderen willen en zoals ze zeggen het op één punt niet eens kunnen worden.
Hun scheiding is nog niet zo lang geleden uitgesproken. Via internet hebben ze een ouderschapsplan en een convenant gedownload en op basis hiervan afspraken gemaakt. Afspraken die op zich goed zijn, die praktisch en zakelijk goed geregeld zijn. In gesprek met hen merk ik echter dat ze het meest essentiële zijn vergeten.

Ze hebben totaal geen aandacht besteed aan het emotioneel afsluiten van hun partnerschap. Laat staan te kijken naar het verschil tussen ouderschap en partnerschap en de samenhangende emoties. En juist dit staat hen nu in de weg. De beslissing die genomen moet worden lijkt te gaan over ouderschap blijkt echter veel meer lijntjes met partnerschap te hebben dan ze ooit hadden kunnen denken.

Hoe pijnlijk soms ook, ik ben iedere keer weer geraakt als ik de kwartjes zie vallen. Het moment dat het besef komt dat de scheidslijn tussen ouderschap en partnerschap heel dun is en vaak onbewust door elkaar heen loopt. Maar ook het moment dat een ouder tot de ontdekking komt dat hij/zij zelf aan zet is om dit te veranderen. Alleen IK kan een verandering te weeg brengen.

Scheiden is veel meer dan een invuloefening. Een scheiding eindigt niet bij het zetten van een handtekening onder het ouderschapsplan en convenant.
En hey ooit dacht ik ook van wel, de realisatie dat dit niet zo was viel zwaar op mijn dak.
Nee scheiden begint pas met het zetten van de handtekening. Dan pas wordt het werkelijkheid. Dan moet je gaan uitvoeren wat je samen afgesproken hebt, dan pas loop je tegen situaties aan waar je op voorhand niet op was bedacht, dan pas kom je erachter welke invloed het echt heeft, wat een nieuwe partner met je doet, wat een veranderende omgeving met je doet, hoe erg het je raakt als je ex-partner ineens (bewust of onbewust) anders tegen je doet of reageert. Dan pas ervaar je dat scheiden voor 20% regelen is en voor 80% emoties. En hoe belangrijk die 20% regelen ook is, neem de tijd om aandacht te besteden aan die 80% emoties. Ook en misschien wel vooral na de scheiding.

Wat betreft de liefdevolle ouders, door het zetten van de eerste stap gaan zij er bewust mee aan de slag. Dat vergt moed en doorzettingsvermogen, maar ook een compliment. Het monster in de ogen kijken is niet makkelijk, maar als je weet hoe je het moet verslaan gaan er deuren voor je open.

Webinar 12 mei om 20.00 uur
Schrijf je dan nu in voor mijn webinar: Handtekening gezet, maak in 5 stappen een succes van je scheiding.
Hierin deel ik met jou minstens 3 van mijn 5 bewezen stappen die ervoor zorgen, dat jij, onafhankelijk van je ex-partner, een succes van je leven na scheiding maakt.

Ik help je graag!

De fases van een scheiding, ik ken ze als geen ander. Helaas doorliep ik ze 2 keer. Ik weet als geen ander wat je meemaakt, waar je tegen aanloopt en hoe je je voelt. In welke fase je ook zit ik help je graag.

IK GA SCHEIDEN
Sta je op je op het punt van scheiden en wil je dit samen goed regelen zodat je na de scheiding nog samen door 1 deur kunt waardoor je samen ouders kunt zijn voor jullie kinderen. Zoek jullie iemand die een stuk met jullie meeloopt om het lastige pad van scheiden begaanbaarder te maken? Die je helpt met het maken en wijst op de mogelijke consequenties. Neem dan contact op voor een gratis informatiegesprek.

Gratis sessie, graag!

IK BEN GESCHEIDEN
Je bent gescheiden maar het loopt (nog) niet zo zoals je je op voorhand bedacht had. Wil je wel echt een succes van jullie scheiding maken, maar weet je alleen niet hoe? Meld je dan aan voor mijn online programma Creëer een succesvolle scheiding in 6 weken

In dit online programma ga je aan de slag met mijn 5 bewezen stappen die ervoor zorgen dat jij, onafhankelijk van je ex-partner, een succes van je scheiding maakt. Dat je weer de regie over je leven pakt! De investering is €97,00. Je volgt het programma vanuit je vertrouwde omgeving in je eigen tijd.

Ja, ik wil dit!

IK TWIJFEL NOG
Of zit je nog in het voortraject. Ben je pas bekomen van de het feit dat je überhaupt aan scheiden denkt?
Meld je dan aan voor mijn online programma HELP, ik denk aan scheiden!
In dit programma ga je in je eigen tijd en je eigen tempo aan de slag met de diverse lessen. Na het afronden hiervan het je meer inzichten en duidelijkheid waardoor je een gedegen keuze kunt maken over de vraag Scheiden of Blijven?

Dit programma is zeker een waardevolle investering als:

  • Je overweegt te gaan scheiden
  • Je hebt hulp nodig bij het nemen van een beslissing
  • Je wilt een goede overwogen beslissing nemen
  • Je hebt geen idee wat op je af gaat komen
  • Je wilt inzicht krijgen waar je allemaal op moet letten
  • Je wilt niet over één nacht ijs wilt gaan

In het gunstigste geval kom je tot de ontdekking dat je toch niet wilt scheiden, is dat niet het geval heb je een heel goed beeld hoe je het kunt regelen. In beide gevallen is de investering het meer dan waard.

De investering €200,00.

Ben je erbij?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten