Pak je verantwoordelijkheid

datum

Ze weet zich even geen raad meer daarom belt ze me op. Of ze bij mij aan het juiste adres is weet ze niet. Ze wil weten wat ze kan doen. Haar ex-partner heeft namelijk besloten om 3 km verder te gaan wonen dan de afgesproken afstand. “Dit kan toch niet, dit mag toch niet” hoor ik haar vertwijfeld zeggen. “Gaat het echt om die 3 km?” is het eerste wat in mij opkomt. Daarom vraag ik er nog even op door. Gaandeweg het gesprek kom ik erachter dat zij van mening is dat er wel meer afspraken niet nagekomen worden. Iets wat volgens haar niet goed is voor de kinderen.

Dan stel ik haar de vraag: Is het goed voor de kinderen dat jij de hele tijd gestresst en geïrriteerd bent omdat je ex-partner zich volgens jou niet aan de afspraken houdt? Het wordt stil aan de andere kant van de lijn tot ze antwoord “nee de kinderen hebben hier ook last van, ik kan minder van ze hebben en ben kortaf tegen hen”. Okay, dus ze hebben niet alleen last van het feit dat jouw ex-partner zich niet aan de afspraken houdt, iets waar jij niet verantwoordelijk voor bent. Ze hebben ook nog eens last van het feit dat jij daardoor spanningen ervaart? Iets waar jij wel je verantwoordelijkheid voor kunt pakken. Wederom is het stil.

Dit is wat ik in heel veel scheidingen zie gebeuren. Je bent zo bezig met wat de ander al dan niet doet dat je niet eens in de gaten hebt wat je eigen rol hierin is. Je wilt zo graag dat je ex-partner zijn of haar verantwoordelijkheid pakt dat je bijna vergeet dat je zelf ook een verantwoordelijkheid hebt.

En hey ik vraag me ook af waarom je afspraken maakt als je niet van plan bent ze na te komen. Van de andere kant weet ik ook dat er niets zo veranderlijk is dan het leven en dat de in eerste instantie zo goed lijkende afspraken door veranderende omstandigheden minder goed lijken en minder goed uitvoerbaar zijn. Je kunt hier dan tegen blijven vechten of een weg vinden om ermee om te gaan. Mijn voorkeur gaat naar het laatste. Hoe graag je ook wilt, jij kunt niet bepalen wat je ex-partner al dan niet doet, daar heb je geen invloed meer op. Hij/zij is niet voor niets je ex-partner, als jullie het zo goed hadden gehad waren jullie nog samen. Waar je wel invloed op hebt is, hoe lastig ook, hoe jij ermee omgaat. Haal de focus van je ex-partner af en leg de focus op jezelf. Geloof me dat is fijner voor jou en al helemaal voor jullie kinderen.

Wanneer ga jij je verantwoordelijkheid pakken en laat je de verantwoordelijkheid van je ex-partner bij je ex-partner liggen? Hier ligt de sleutel tot verandering, ECHT!

Wil jij die verandering teweeg brengen maar weet je niet hoe?

Meld je dan aan voor mijn online programma Creëer een succesvolle scheiding in 6 weken
Hierin deel ik met jou mijn 5 bewezen stappen, die ervoor zorgen dat jij onafhankelijk van het handelen van je ex- partner een succes van je scheiding maakt. Dat je weer de regie over je leven pakt! Voor jezelf en voor de kinderen!

De investering is €97,00. Je volgt het programma vanuit je vertrouwde omgeving in je eigen tijd.

Ja ik wil dit!

Ik gun het jou, gun je het je zelf EN de kinderen ook?

Zit je in een andere fase, ook dan help ik je graag:

IK GA SCHEIDEN

Sta je op je op het punt van scheiden en wil je dit samen goed regelen zodat je na de scheiding nog samen door 1 deur kunt waardoor je samen ouders kunt zijn voor jullie kinderen. Zoek jullie iemand die een stuk met jullie meeloopt om het lastige pad van scheiden begaanbaarder te maken? Die je helpt met het maken en wijst op de mogelijke consequenties. Neem dan contact op voor een gratis informatiegesprek.

Gratis sessie, graag!

IK TWIJFEL NOG

Of zit je nog in het voortraject. Ben je pas bekomen van de het feit dat je überhaupt aan scheiden denkt?
Meld je dan aan voor mijn online programma HELP, ik denk aan scheiden!
In dit programma ga je in je eigen tijd en je eigen tempo aan de slag met de diverse lessen. Na het afronden hiervan het je meer inzichten en duidelijkheid waardoor je een gedegen keuze kunt maken over de vraag Scheiden of Blijven?

Dit programma is zeker een waardevolle investering als:

  • Je overweegt te gaan scheiden
  • Je hebt hulp nodig bij het nemen van een beslissing
  • Je wilt een goede overwogen beslissing nemen
  • Je hebt geen idee wat op je af gaat komen
  • Je wilt inzicht krijgen waar je allemaal op moet letten
  • Je wilt niet over één nacht ijs wilt gaan

In het gunstigste geval kom je tot de ontdekking dat je toch niet wilt scheiden, is dat niet het geval heb je een heel goed beeld hoe je het kunt regelen. In beide gevallen is de investering het meer dan waard.

De investering €200,00.

Ben je erbij?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten