(on)Gewoon

datum

Ik was in Curaçao voor een businessevent toen het thema ‘ongewoon’ aan de orde kwam. Niet uitzonderlijk, maar ongewoon. Ik weet niet wat er gebeurde, maar toen ik het woord kreeg te horen, ging ik volledig aan en was ik meteen geraakt. Het resoneert met elke vezel in mijn lijf. Het brengt me terug naar het gesprek wat ik die ochtend bij een prachtige zonsopkomst had met twee van mijn reisgenootjes. “Weet je Suus, je bent gewoon intens door je ongewone manier van doen. Gewone mensen vinden jouw manier van ongewone doen en laten te lastig. Te confronterend. Je komt gewoon te ongewoon dichtbij.”

De tranen springen in mijn ogen. Dit is het. Dit is wat ik al jaren voel. Hoe gewoon ik ook probeer te zijn. Ik heb me altijd ongewoon gevoeld. De buitenstaander. Hoe meer ik mezelf ben, hoe meer ik buiten de boot val. Doe maar gewoon, want dan doe je al gek genoeg. De gewone wereld vindt er iets van als je ongewoon bent of doet.

  • Ja, ik verliet de gewone vader van mijn kinderen, omdat ik me ongewoon voelde.
  • Ja, ik deel als professional gewoon de ongewone gebeurtenissen uit mijn laatste relatie, omdat ik vind dat ongewone dingen ook besproken dienen te worden.
  • Ja, ik nam het ongewone besluit om mijn gewone baan op te zeggen en als alleenstaande moeder gewoon een bedrijf te beginnen.
  • Ja, ik maakte in mijn eentje met de hond een rondreis door Noorwegen. Ongewoon voor de gewone mens die met partner of gezin gaat.
  • Ja, mijn vrienden blijven de dingen doen die eerst zo gewoon waren en waar ik nu niet meer in pas.
  • Hoe ongewoon het is dat er gewoon niemand thuis op je wacht.
  • Hoe gewone stelletjes dingen doen met gewone stelletjes en niet met ongewone singles.
  • Het voelt ongewoon eenzaam als je vrienden doorgaan met de gewone dingen.
  • Het voelt fantastisch als je ongewone dingen doet om weer een gewoon leven te leiden.

Het is gewoon om ongewoon te zijn
Op Curaçao nam ik het besluit dat ik mijn ongewone deel gewoon ga omarmen. Het is gewoon om ongewoon te zijn. Gewoon, omdat het ongewoon veel vrijheid geeft. De ongewone dingen hebben mij gebracht tot waar ik nu ben. (on)GEWOON Suus!

Een scheiding is ongewoon gewoon. Je wilt dat alles gewoon blijft terwijl alles ongewoon is. Leer een weg te vinden met het omgaan van het ongewone en alles wordt weer gewoon. Een nieuw gewoon.

Herken jij dat? Ik help je graag om op ongewone wijze je nieuwe gewoon te vinden. Bij mij mag je gewoon ongewoon zijn!

Ik ga door met ongewone gewone dingen delen. Gewoon, omdat het ongewoon goed voelt om het gewoon te doen.

Jaartraject | Van Onmacht naar Kracht
Ben je er klaar mee en wil je écht aan de slag? Meld je dan aan voor mijn jaartraject Van Onmacht naar Kracht. Een jaar dat jouw leven voorgoed zal veranderen.

Het enige wat je hoeft te doen, is je verantwoordelijkheid nemen en te besluiten dat je het anders wil!

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten