Ik ben er niet voor iedereen

datum

Snikkend zit ze tegenover mij. Ze vertelt me dat haar ex-partner de meest verschrikkelijke man is en dat ze het enorm zwaar heeft. Elke vraag die ik stel begint ze haar antwoord met: “ja- maar.” Zelfs op de vraag wat het haar brengt om het op deze manier te blijven doen. Ze weet wederom een antwoord te verzinnen. Hierdoor wordt alles bij haar ex-partner gelegd en hoeft ze zelf niet in actie te komen. Linksom of rechtsom. Wat ik ook probeer. Ze is niet in beweging te krijgen.

Tegen mijn wil voel ik mijn tenen krommen en krijg ik jeuk op plekken waarvan ik niet wist dat ze bestonden. Deze dame zit volledig in mijn allergie. Ik ben van het ‘niet lullen maar poetsen’. Ik ben daarom ook iemand die altijd een weg (hoe lastig ook) probeert te vinden om ergens mee te dealen. Helaas is deze dame met geen 20 paarden vooruit te trekken. Het is daarom geen goede match.

Het kost me enorm veel energie en zuigt me volledig leeg. Ik kan begrip tonen voor een aantal punten die ze aandraagt, maar niet voor haar stelling. Ook niet voor het feit dat ze niet bereid is om in actie te komen. Ik zou haar door elkaar willen schudden en schreeuwen: “What the f*ck ben je aan het doen?” Ik doe het niet, omdat ik weet dat het in dit geval geen zin heeft.

Leiderschap over jezelf en je leven
Ik baal ervan, want ooit begon ik mijn bedrijf met een reden: ik wil iedere ouder helpen om een zo goed mogelijke papa of mama te worden na een scheiding. Iedere goed gescheiden ouder is een kind die minder last heeft van de scheiding. Inmiddels weet ik dat dit niet kan. Waarom? Niet iedereen wil en kan geholpen worden. Een goede scheiding vraagt om leiderschap. Leiderschap over jezelf en je leven. Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd.

Niet voor iedereen
Ik denk aan de woorden van mijn businessbuddies: “Susan, jij bent niet voor iedereen. Jij communiceert op een level dat niet voor iedereen is weggelegd. Jij gaat de diepte in en dat is niet iedereen gewend. Jouw interesse in zelfontwikkeling, het afpellen tot de diepere lagen van jezelf, deelt niet iedereen. Ga de mensen helpen die bij jou passen. Ga staan voor wie je bent en hou op met dat brave gedoe. Stop met het sociaal wenselijk delen van berichten op Social media. Schudt de wereld wakker en go for it!”

Deze woorden wakkeren iets in mij aan. Dat gevoel wat al langer aan mij knaagt, ontwikkelt zich tot een enorm vuur dat in mij woedt. Ja, ik wil het taboe doorbreken van scheiden. Ik ben klaar met het gejank en het gezeik. Ik geloof niet in het wijzen naar de ander. Ik geloof in zelfleiderschap, opkomen voor jezelf, reflecteren op jezelf, op je bek gaan, opstaan en weer doorgaan. Geen gemuts en getrut, wel ballen tonen en in actie komen. De dingen doen die je een stap verder brengen.

Dat betekent niet dat je niet verdrietig, boos, onzeker of wat dan ook mag zijn. Dit hoort er allemaal bij. Dat betekent dat je het aankijkt en zegt: “Kom maar op. Ik ga ertegenaan!” Ik ga dansen in plaats van vechten. De dans van verbinding. Eerst met jezelf.

De juiste match
Nee, ik ben er inderdaad niet voor iedereen. Ik weet dat ik daar mensen mee voor het hoofd stoot. Voor de een klinkt dit hard, maar voor mij geeft het aan dat ik mezelf goed ken. Ik weet daardoor of ik iemand al wel of niet kan helpen. Bij een Mercedes-Benz dealer moet je ook niet zijn voor een Skoda. Hiermee wil ik niet zeggen dat de een beter is dan de ander. Wél zeg ik dat je moet zijn bij degene met de expertises die bij jou passen. Iemand die het beste in jou naar boven haalt en je weer laat stralen. Ik kan dat niet als je de hele tijd zit te ‘ja-maren’.

Ik ben er voor degene die écht willen. Voor de mensen die de waarde van zelfontwikkeling kennen. Voor mensen die bereid zijn diep te gaan en in zichzelf willen investeren. Ben jij diegene? Dan ben ik er voor je. Ik help je met alle liefde!

Jaartraject | Van Onmacht naar Kracht
Ben je er klaar mee en wil je écht aan de slag? Meld je dan aan voor mijn jaartraject Van Onmacht naar Kracht. Een jaar dat jouw leven voorgoed zal veranderen.

Het enige wat je hoeft te doen, is je verantwoordelijkheid nemen en te besluiten dat je het anders wil!

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten