Niet alles wat je denkt is waar!

datum

“Ik kan niet koken, ik ben geen keukenprinses” een zin die ik al jaren roep. Hoe vaker ik hem herhaalde, hoe meer ik er zelf in ging geloven. In de keuken werd ik niet zo blij, het liefst was ik er zo snel mogelijk uit. Ik wist nooit wat ik moest maken en wat ik maakte was toch nooit zo lekker als ik van te voren bedacht had. De liefde die je bij anderen wel eens in een gerecht proeft ervaarde niemand ooit bij mij. Niet zo gek ook want die zat er natuurlijk ook niet in.

Een paar weken geleden besloot ik dat het anders moest. Door een vriendin getipt kocht ik een kookboek waarin van dag tot dag, van ingrediënt tot ingrediënt precies beschreven staat wat ik moet doen. Zelfs de boodschappenlijstjes staan er in opgenomen. Dit alles maakte dat er iets met me gebeurde. Ik blijk wel goed te kunnen koken, ik blijk alleen niet zo goed te zijn in het verzinnen van gerechten en geen benul te hebben van welke snufjes er nodig zijn om een gerecht echt lekker te laten zijn.

Mijn gedachte die ik dus al jaren heb blijkt dus helemaal niet te kloppen. Super cool om dit te ontdekken.

Niet alles wat je denkt is waar!

Bij scheidingssituaties maak ik dit ook geregeld mee. Ik hoor geregeld gescheiden ouders zeggen “Met mijn ex lukt het nooit om succesvol te scheiden”. Een gedachte die met de tijd wellicht waarheid voor je is geworden. Is die gedachte wel waar? In de meeste gevallen denk ik van niet. Wat als je ex-partner niet hoeft te veranderen, maar dat jij degene bent die moet veranderen? Soms confronterend en toch heb ik al heel wat eurekamomentjes in mijn praktijk voorbij zien komen.

Mijn oma zei altijd “Verander de wereld, begin bij jezelf”. Ik zou hem willen aanpassen naar “Verander je gedachte en de wereld verandert”. De verandering ligt echter nooit bij de ander. De verandering ligt in hoofdzaak bij jezelf. Ben je echter bereid om je gedachte te veranderen en net als ik tot andere inzichten te komen? Wil jij de sleutel die je al in handen hebt daadwerkelijk gaan gebruiken om daadwerkelijk een succes van je scheiding te maken? Als je denkt “Succesvol scheiden kan niet,” dan gebeurt dat ook.

Als jij denkt “Succesvol scheiden kan” dan gebeurt dat, dan ben je bereid om de bal bij jezelf te leggen. Om aanpassingen te doen, aanpassingen die heel minimaal lijken maar van grote invloed kunnen zijn. Op de eerste plaats voor jezelf, uiteindelijk ook voor jouw ex-partner en daarmee jullie kinderen. Welke aanpassingen dit zijn en hoe je dit moet doen weet je mogelijk nog niet. Die wist ik ook niet toen ik het kookboek kocht. Ik kan je wel het recept geven!

Wil jij het recept ontvangen hoe je een succes van je scheiding kunt maken? Schrijf je dan in voor mijn gratis webinar ‘Maak in 5 stappen een succes van je Scheiding’.

In dit webinar deel ik met jou minstens 3 van mijn 5 bewezen stappen die ervoor zorgen dat jij, onafhankelijk van je ex-partner, de juiste combinatie van ingrediënten hebt om de regie weer over jouw leven te pakken en een succes van je scheiding te maken. Het webinar is gratis en online te volgen. Vanuit je vertrouwde omgeving en niemand die het ziet. Het enige wat je hoeft te doen is je aan te melden. Ik zou zeggen doen!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten