Daar lig ik dan…

datum

Daar lig ik dan, op mijn oude vertrouwde kamer, in mijn oude vertrouwde bed, in mijn ouderlijk huis. Een paar uur daarvoor heb ik mijn huidige partner verteld dat ik er niet meer tegen kan en dat ik onze relatie beëindig. Liggend onder het warme dekbed ervaar ik opluchting over de minder leuke dingen die ik achter me laat. Tegelijkertijd huil ik over de mooie dingen die ik op ga geven en met zekerheid zal gaan missen. Helaas wegen ze niet meer tegen elkaar op en hebben de minder leuke de overhand gekregen.

Een tweede keer een scheiding! Een gevoel van schaamte gaat door me heen, dat mij dit weer overkomt, een gevoel van onmacht dat ik niet in staat ben geweest het tij te keren, een gevoel van falen dat ik dit de kinderen wederom aandoe, een gevoel van onzekerheid over hoe mijn toekomst eruit gaat zien, een gevoel van verdriet om het feit dat ik weer alleen ben, het gevoel van onrust over waar ik terecht ga komen.

Tegelijkertijd voel ik ook trots, trots om het feit dat ik voor mezelf durf te kiezen. Dat ik een grens heb aangegeven. Een grens die, ondanks dat ik mijn rol niet bagatelliseer, één keer te vaak is overschreden. Tevens komt er een enorme kracht in mij naar boven. Kracht om dit te fiksen op de best mogelijke manier. Voor mezelf, voor mijn partner en voor ons beider kinderen. Want ondanks dat het geen gemeenschappelijke kinderen zijn verdienen zij dit, zij hebben niet om deze situatie gevraagd. Alle drie hebben ze het al een keer meegemaakt. Kinderen die ook weer afscheid van een gezin moeten nemen. Kinderen die afscheid van een bonusouder moeten nemen. Kinderen die afscheid van elkaar moeten nemen. Kinderen die afscheid van een huis en een vertrouwde omgeving moeten nemen. Dit alleen al is verdrietig genoeg. Om die reden verdienen zij het dat ook deze keer alles goed geregeld wordt. Dat betekent niet wijzen met de vinger naar de ander, naar mijn eigen rol durven kijken, focussen op de mooie tijden, een plek zoeken voor de minder mooie tijden, elkaar het beste gunnen en af en toe een beetje water bij de wijn doen. We zitten allemaal in rouw, rouw om wat was en nooit meer terug zal komen. Ieder op de eigen manier, met respect voor elkaar gaat het ook deze keer weer lukken. Daar ben ik zeker van!

Wat ben ik dankbaar voor de lessen die ik de afgelopen jaren heb mogen leren, vanuit de scheiding met de vader van mijn kinderen (die overigens meteen klaarstond????) en vanuit de honderden stellen die ik met mijn fantastische beroep al heb mogen begeleiden. Mooie lessen die ik met alle liefde en op verschillende manieren met je deel. Ze komen me nu weer van pas. Niet wij, niet hij maar ik kan er mede voor zorgen dat dit afscheid een succesvol afscheid wordt!!!

Ik blijf het van de daken schreeuwen totdat iedereen het weet: Succesvol scheiden kan! Als je ECHT wilt.

Wil jij dat ook? Ik help je met alle liefde!

Ik ga scheiden

Sta je op je op het punt van scheiden en wil je dit samen goed regelen zodat je na de scheiding nog samen door 1 deur kunt waardoor je samen ouders kunt zijn voor jullie kinderen. Neem dan contact op voor een gratis informatiegesprek

 

 

Ik ben gescheiden

Ben je gescheiden en loop je ondanks je beste intenties nog tegen situaties aan die het contact tussen jou en je ex-partner lastiger maken dan je van te voren had durven denken. En heeft dit invloed op jullie gezamenlijk ouderschap. Wil jij weer regie pakken over je leven na de scheiding. Meldt je dan aan voor mijn gratis webinar Maak in 5 stappen een succes van je scheiding!

In dit webinar deel ik met jou minstens 3 van mijn 5 bewezen stappen die ervoor zorgen dat jij, onafhankelijk van je ex-partner,de regie weer over jouw leven pakt en een succes van je scheiding maakt. Het webinar is gratis en online te volgen. Vanuit je vertrouwde omgeving en niemand die het ziet. Het enige wat je hoeft te doen is je aan te melden. Ik zou zeggen doen!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten