Leuker kan ik het niet maken

datum

Daar hing ik voor de zoveelste keer aan de lijn met de belastingdienst. Ik wilde nu eindelijk wel eens weten of het geregeld was met het kind gebonden budget en wanneer ik het op mijn rekening kon verwachten. Mijn ex-partner en ik waren inmiddels al een tijdje uit elkaar en al een aantal maanden geen fiscaal partner meer. Ik wist de meneer van de belastingdienst exact te vertellen vanaf wanneer ik recht had op kind gebonden budget. Hij kon er niet direct een antwoord op geven, hij zou het laten uitzoeken waarna ik teruggebeld zou worden. Een paar dagen erna volgde het verlossende woord. “Mevrouw Stijnen, u heeft inderdaad recht op kind gebonden budget, we waren vergeten iets aan te passen in het systeem dat wordt nu opgelost waarna we overgaan tot betaling, excuses voor het ongemak”.

Tuurlijk heb ik er recht op, daar had ik geen moment aan getwijfeld. Zou wel een beetje gek zijn geweest aangezien ik het iedere dag aan mijn klanten vertel. Het feit dat er een fout gemaakt is vind ik ook nog niet zo erg. Dat is menselijk en kan ik mezelf ook niet van vrijspreken. Hetgeen me het meest raakt is de impact van “de niet afgeronde taak” en het bevrijdende gevoel dat ik ervaar na het verlossende telefoontje. Onbewust heeft het al die tijd in mijn hoofd gezeten en dat kan er nu eindelijk uit. Hoe fijn is dat!

Tegelijkertijd komt het besef dat dit mogelijk niet alleen mij overkomt, maar ook scheidende stellen die niet zo onderbouwd zijn en niet weten hoe het allemaal in elkaar steekt. Hoe ga je er dan mee om? Zeker als je van het kastje naar de muur wordt gestuurd? Ik doe even de voorzichtige aanname dat het onrust zal brengen. Onrust waar in eerste instantie jij niet bij gebaat bent en waarvan de kans bestaat dat het van invloed is op hoe jij reageert naar je ex-partner. Een reactie die zijn weerslag heeft op het contact tussen jou en je ex-partner en daarmee mogelijk op de kinderen. Is dat wat je wilt? Ik kan het me haast niet voorstellen. Zorg dus dat je goed voorbereid bent en weet waar je het over hebt.

Weet jij waar je recht op hebt? Ken jij de voorwaarden waar je aan moet voldoen? De juiste keuzes maken kan je zomaar een maand meer of minder opleveren.

De belastingdienst. Leuker kan ik het niet voor je maken, makkelijker wel ????

IK GA SCHEIDEN
Sta je op je op het punt van scheiden en wil je dit samen goed regelen zodat je na de scheiding nog samen door 1 deur kunt waardoor je samen ouders kunt zijn voor jullie kinderen. Neem dan contact op voor een gratis informatiegesprek

Gratis sessie, graag!

IK BEN GESCHEIDEN
Je bent gescheiden maar het loopt (nog) niet zo zoals je je op voorhand bedacht had. Meldt je dan aan voor mijn webinar Handtekening gezet? Maak in 5 stappen een succes van je scheiding! 10 maart 2021 om 20.00 uur.

In dit webinar deel ik met jou minstens 3 van mijn 5 bewezen stappen die ervoor zorgen dat jij, onafhankelijk van je ex-partner, een succes van je scheiding maakt. Dat je weer de regie over je leven pakt! Het webinar is gratis en online te volgen. Vanuit je vertrouwde omgeving en niemand die het ziet. Het enige wat je hoeft te doen is je aan te melden. Je zou stom zijn als je het niet doet! Of je moet willen blijven waar je nu bent!

Ik ben erbij!

IK TWIJFEL NOG
Of zit je nog in het voortraject. Ben je pas bekomen van de het feit dat je überhaupt aan scheiden denkt?
Meld je dan aan voor mijn nieuwe online programma HELP, ik denk aan scheiden!
In dit programma ga je in je eigen tijd en je eigen tempo aan de slag met de diverse lessen. Na het afronden hiervan het je meer inzichten en duidelijkheid waardoor je een gedegen keuze kunt maken over de vraag Scheiden of Blijven?

Dit programma is zeker een waardevolle investering als:

  • Je overweegt te gaan scheiden
  • Je hebt hulp nodig bij het nemen van een beslissing
  • Je wilt een goede overwogen beslissing nemen
  • Je hebt geen idee wat op je af gaat komen
  • Je wilt inzicht krijgen waar je allemaal op moet letten
  • Je wilt niet over één nacht ijs wilt gaan

In het gunstigste geval kom je tot de ontdekking dat je toch niet wilt scheiden, is dat niet het geval heb je een heel goed beeld hoe je het kunt regelen. In beide gevallen is de investering het meer dan waard.

In de early bird is de investering €200,00. Vanaf 1 maart is de investering €250,00.

Ik ben erbij!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten