Het lastigste besluit ooit

datum

Het is donderdag, na mijn werk haal ik mijn zoon op bij een vriendinnetje. Als we in de auto naar huis zitten denk ik “ik wil dit niet meer, ik wil deze relatie niet meer”

Bij thuiskomt staat het eten al op tafel. We eten met zijn vieren. Nadat mijn man en ik de tafel hebben afgeruimd leggen we samen de kinderen in bed. De laatste keer blijkt nu. Als we weer beneden zijn gaan en aan tafel zitten zeg ik “Ik kan dit niet meer, ik wil dit meer, de tranen en de gesprekken van de afgelopen maanden hebben voor mij niet het gewenste resultaat gehad, ik wil scheiden”

De kogel is door de kerk. Ik pak een aantal spullen, die nacht slaap ik bij vrienden op de bank. De dag erna zeggen we tegen een jongetje van 6 en een meisje van 3:
“Lieverds kom eens even bij papa en mama, we moeten jullie iets vertellen”.
Onze dochter kruipt bij mij op de schoot, onze zoon zit naast papa.
“Luister goed we gaan jullie iets vertellen wat niet zo leuk is. Papa en mama gaan scheiden” zegt mijn man en slikt. Ik voel de tranen over mijn wangen rollen. Onze zoon begint ook te huilen, onze dochter kijkt sip. Ze begrijpt het niet zo goed.
“Papa en mama zijn niet meer verliefd op elkaar daarom gaan we in 2 huizen wonen” vervolg ik in Jip en Janneke taal. “Maar weet dat jullie van ons allebei mogen blijven houden! Papa en mama beloven dat we altijd jullie papa en mama zullen blijven. We gaan er samen voor zorgen dat jullie op een fijne manier groot worden”.

Een van de lastigste besluiten ooit! Hoewel het dit jaar alweer 15 jaar geleden is, herinner ik me mijn dualiteit, mijn eenzaamheid en mijn onzekerheid als de dag van gisteren. Het ene moment wist ik zeker dat we nog een toekomst hadden, het andere moment wist ik zeker dat we tot de dood ons scheidt niet zouden halen. Niemand die me antwoord kon geven op die ene vraag Scheiden of Blijven? Niemand behalve IK. De vele gesprekken met mezelf en met anderen, de kritische vragen, de tranen, die rijkelijk vloeiende, brachten met uiteindelijk tot een antwoord.

Ik weet dat ik geen uitzondering ben en dat velen zich afvragen “wanneer weet ik nou of ik moet scheiden of blijven?”. Om jou meer inzichten en duidelijkheid te geven heb ik een nieuw online programma ontwikkeld. Een programma waarin ik die facetten met je deel die je nodig hebt om tot een antwoord te komen op die ene vraag: Scheiden of Blijven? Een programma welke je helpt bij het maken van een gedegen keuze en waarbij je inzicht krijgt in je beweegreden en hetgeen allemaal komt kijken bij een scheiding. Een programma waarbij je jezelf actief aan de slag gaat met vragen en opdrachten.

In het gunstigste geval kom je tot de ontdekking dat je wilt blijven, is het ongunstigste geval dat je wilt scheiden en heb je een heel goed beeld wat je te wachten staat. In beide gevallen is de investering het meer dan waard.

Het programma gaat live op 15 maart. Ik heb dan ook besloten de early bird tot dan te verlengen. Meld je je uiterlijk 14 maart 23.59 uur aan, dan is de investering €200,00.

Ben je erbij?!

Wanneer is het programma iets voor jou:

  • Als je overweegt te gaan scheiden
  • Je hulp nodig hebt bij het nemen van een beslissing
  • Je een goede overwogen beslissing wilt nemen
  • Je geen idee hebt wat op je af gaat komen
  • Je inzicht wilt krijgen waar je allemaal op moet letten
  • Je niet over één nacht ijs wilt gaan

Wanneer is dit programma niets voor jou:

  • Als je al een definitief besluit hebt genomen
  • Je er met de botte bijl doorheen wilt gaan

Ja ik wil nu eindelijk een antwoord!

IK GA SCHEIDEN
Is de kogel wel al door de kerk en wil je dit samen goed regelen zodat je na de scheiding nog samen door 1 deur kunt waardoor je samen ouders kunt zijn voor jullie kinderen. Neem dan contact op voor een gratis informatiegesprek

Gratis sessie, graag!

IK BEN GESCHEIDEN
Ben je al gescheiden maar het loopt (nog) niet zo zoals je je op voorhand bedacht had. Meld je dan aan voor mijn webinar Handtekening gezet? Maak in 5 stappen een succes van je scheiding! 10 maart 2021 om 20.00 uur.

In dit webinar deel ik met jou minstens 3 van mijn 5 bewezen stappen die ervoor zorgen dat jij, onafhankelijk van je ex-partner, een succes van je scheiding maakt. Dat je weer de regie over je leven pakt! Het webinar is gratis en online te volgen. Vanuit je vertrouwde omgeving en niemand die het ziet. Het enige wat je hoeft te doen is je aan te melden. Je zou stom zijn als je het niet doet! Of je moet willen blijven waar je nu bent!

Ik ben erbij!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten