Je blijft altijd mijn poppetje

datum

Ondanks haar uitgesproken kapsel en make-up komt ze een beetje weifelend mijn kantoor binnen. Haar prachtige ogen kijken me vol verwachting aan. De eerste afspraak van de dag voelt voor haar als midden in de nacht en dat voor iets dat je niet voor je lol doet. Ze vertelt hoe de scheidingsmelding als donderslag bij heldere hemel kwam. Dat ze wel in de gaten had dat haar ouders een beetje langs elkaar heen leefden, maar gedacht had dat dat van tijdelijke aard zou zijn. Helaas bleek dat niet het geval.

Ze raakt geëmotioneerd als ik haar vraag wat ze het meest gaat missen. ‘De momenten met ons drietjes” zegt ze tegen haar tranen vechtend. Hoe verdrietig ze het ook vindt, ze gaat deze momenten nu met haar ouders apart beleven. Het feit dat ze weet dat haar ouders het elkaar gunnen vind ze fijn en stemt haar gerust.

Ze is blij dat ze even haar hart kan luchten. Aan het eind van het gesprek halen we haar ouders naar binnen. Zonder op de inhoud in te gaan vertel ik haar ouders dat ze verdrietig is over de scheiding, dat ze het fijn vindt hoe het nu loopt en dat ze hoopt dat dit zo zal blijven. Haar ouders knikken instemmend.

En dan is het momenten aangebroken dat ik de ouderbelofte voorlees. Een opsomming van een aantal belofte die altijd weer binnen komen bij zowel de ouders als de kinderen. Met op het einde altijd de vraag “beloven jullie dit?”. Met tranen in hun ogen zeggen ze beiden volmondig “JA”. Als ik vraag of ze nog iets aanvullends willen zeggen blijft het eerst even stil totdat haar vader tussen zijn tranen door zegt: “wat er tussen mam en mij ook gebeurt je bent en blijft mijn poppetje, we gaan goed voor je zorgen. Beloofd!”
Ze breekt en begint te huilen, haar moeder springt op en omhelst haar, haar vader volgt nagenoeg op hetzelfde moment, hij pakt zowel zijn dochter als haar moeder vast. Zo staan ze met hun drietjes in een stevige omhelzing, ze laten hun tranen voor een aantal minuten de vrije loop gaan.

Als buitenstaander aanschouw ik dit ontroerende schouwspel. Professioneel of niet, ik voel een traan over mijn wang lopen. De aanblik van dit kind omringd door haar vader en moeder raakt me tot op het bod. Wat ben ik trots op deze ouders, op het feit dat ze er als ouders zijn en hun “partnerdingen” aan de kant zetten. Tegelijkertijd voel ik dankbaarheid. Dankbaarheid voor het feit dat ik een stuk mag meelopen op dit lastige pad van deze ouders en hun dochter.

IK GA SCHEIDEN

Sta je op je op het punt van scheiden en wil je dit samen goed regelen zodat je na de scheiding nog samen door 1 deur kunt waardoor je samen ouders kunt zijn voor jullie kinderen. Zoek jullie iemand die een stuk met jullie meeloopt om het lastige pad van scheiden begaanbaarder te maken? Neem dan contact op voor een gratis informatiegesprek.

Gratis sessie, graag!

IK BEN GESCHEIDEN
Je bent gescheiden maar het loopt (nog) niet zo zoals je je op voorhand bedacht had. Wil je wel echt een succes van jullie scheiding maken, maar weet je alleen niet hoe? Meld je dan aan voor mijn online programma Creëer een succesvolle scheiding in 6 weken.

In dit online programma ga je aan de slag met mijn 5 bewezen stappen die ervoor zorgen dat jij, onafhankelijk van je ex-partner, een succes van je scheiding maakt. Dat je weer de regie over je leven pakt! De investering is €97,00. Je volgt het programma vanuit je vertrouwde omgeving in je eigen tijd.

Ja ik wil dit!

IK TWIJFEL NOG
Of zit je nog in het voortraject. Ben je pas bekomen van de het feit dat je überhaupt aan scheiden denkt?
Meld je dan aan voor mijn online programma HELP, ik denk aan scheiden!
In dit programma ga je in je eigen tijd en je eigen tempo aan de slag met de diverse lessen. Na het afronden hiervan geeft het je meer inzichten en duidelijkheid waardoor je een gedegen keuze kunt maken over de vraag Scheiden of Blijven?

Dit programma is zeker een waardevolle investering als:

  • Je overweegt te gaan scheiden
  • Je hebt hulp nodig bij het nemen van een beslissing
  • Je wilt een goede overwogen beslissing nemen
  • Je hebt geen idee wat op je af gaat komen
  • Je wilt inzicht krijgen waar je allemaal op moet letten
  • Je wilt niet over één nacht ijs wilt gaan

In het gunstigste geval kom je tot de ontdekking dat je toch niet wilt scheiden, is dat niet het geval heb je een heel goed beeld hoe je het kunt regelen. In beide gevallen is de investering het meer dan waard.

De investering €250,00.

Ben je erbij?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten