In wiens belang is het?

datum

Mijn telefoon piept, een Whatsapp bericht van mijn ex-partner, het baasje van Mily (mijn, uhh onze hond). De dagen erna volgt onderstaande conversatie:

Woensdag:
ex “Hi mijn vriendin is gisteren positief getest, ik negatief. Ga morgen of overmorgen opnieuw testen. Ik weet niet of het verstandig is dat Mily vandaag komt”
ik: 👍

Donderdag
ex: “Ik ben gewoon thuis, ga morgenvroeg testen. Heb geen klachten, weet niet of het kwaad kan dat Mily komt”
ik: “Hoor het wel als je negatief bent”

Zaterdag
ex: “Ik ben negatief maar voel me echt dramatisch. Ga vandaag nog een keer testen. Het zou fijn zijn als Mily bij jou blijft”
Ik neem niet eens de moeite om te reageren. Uiteraard blijft Mily bij mij.

Woensdag
ik: “Ben je negatief of positief?“
ex: “3 x negatief getest, 1x positieve zelftest. Heb sinds donderdag alle verschijnselen van Corona en ben nog steeds ziek. Mily kan gewoon komen”
ik: “Lijkt me niet verstandig zeker omdat je in contact bent geweest met iemand die positief getest is. Laat maar weten als je beter bent”

Er ontstaat een discussie over hoe we ermee omgegaan zijn toen ik positief was (Mily is destijds 10 dagen vanaf dat de klachten begonnen bij mijn ex-partner geweest) en dat ik op andere manieren ook besmet kan raken.

ik: “Dat kan, echter waarom het opzoeken als je het kan uitsluiten.”

Donderdagavond
ex: “Zet je Mily morgen hier af? Ben gewoon beter!” 

Vrijdagochtend
ik: “Volgens mij zijn je 10 dagen nog niet voorbij. Ik wil haar best afzetten maar dan wil ik haar zondag niet terug. Dan breng je haar maar volgende week vrijdag. Hoor wel waar je voorkeur naar uitgaat. Of ze blijft nog bij mij en ik breng haar woensdag of ze komt naar jou en ze blijft tot vrijdag. Op die manieren zijn de risico’s van overdracht wat mij betreft het beste uitgesloten.”
ex: “Breng haar maar vandaag langs dan blijft ze tot volgende week.”
ik: 👍

Ik merk dat ieder bericht van hem mij irriteert, irritaties op partnerniveau. Ondanks mijn goede voornemens is het contact niet zo goed, eigenlijk best wel slecht. In tegenstelling tot de vader van mijn kinderen voel ik de noodzaak ook niet zo. Er is geen belang meer wat ons verbindt. De hond zou je zeggen, maar in wiens belang delen we die eigenlijk? Is het in het belang van Mily dat ze bij ons beide verblijft of in ons belang? Ik geloof steeds meer in het laatste, vraag me zelfs af of het voor haar wel zo goed is. Continu wisselen van roedel, als er nu nog kinderen mee zouden wisselen. Dat is echter niet zo.

Dit in combinatie met hetgeen in onze relatie is gebeurt maakt dat ik, hoe langer we uit elkaar zijn, niets meer met hem wil delen. De bereidheid er samen uit te komen is er niet, ik zet mijn eigen belang voorop en als ik eerlijk ben maakt het me niets uit wat mijn ex denkt, wilt of vindt. Ik weet heel goed dat dit ertoe bijdraagt dat het contact tussen mijn ex-partner en mij niet zal verbeteren. Als DE Scheidingsspecialist heb ik mij als doel gesteld dat ook deze relatie goed zou moeten eindigen. Het feit dat het met de  vader van mijn kinderen gelukt is maakte dat ik dacht dat ik dit keer ook kon. Steeds meer komt het besef dat een hond, hoe veel ik ook om Mily geef, wat mij betreft niet gelijk staat aan kinderen. Een kind heeft recht op beide ouders, hebben beide baasjes recht op een hond? Het voelt soms als falen, toch accepteer ik voor dit moment dat het is wat het is. 

Ik ben blij dat we geen kinderen hebben en tegelijkertijd weet ik en besef ik dat dit ook gebeurt bij stellen met kinderen. Ik vraag me af wat ik dan gedaan zou hebben en kom tot de conclusie dat de uitkomst waarschijnlijk niet anders zou zijn geweest. De conversatie met mijn ex-man, de vader van mijn kinderen, was wel anders verlopen. Daar waar ik nu bepaal en de beslissing neem, was het in dat geval waarschijnlijk zo geweest dat we in onderling overleg tot het besluit gekomen waren. In het belang van onze kinderen!

Bereidheid is de sleutel tot een succesvolle scheiding. 

Ben jij bereid om voor je kinderen tot het uiterste te gaan?
Scheiden is niet niks, scheiden is hard werken. Goed scheiden moet je ECHT willen. Je moet de bereidheid hebben jezelf te herroepen en te herpakken. Alleen dan heeft het een kans van slagen. Het perfecte plaatje bestaat niet. Je kunt het wel zo dicht mogelijk benaderen.

Heb jij de bereidheid om in het belang van je kinderen een succes van je scheiding te maken? Weet je alleen niet zo goed hoe? Schrijf je dan in voor mijn webinar “Maak in 5 stappen een succes van je scheiding”


In dit webinar deel ik met jou minstens 3 van mijn 5 bewezen stappen die ervoor zorgen dat jij, onafhankelijk van je ex-partner, een succes van je scheiding maakt. Het webinar is gratis en online te volgen. Vanuit je vertrouwde omgeving en niemand die het ziet. Het enige wat je hoeft te doen is je aan te melden. Ik zou zeggen doen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten