Door het vuur

datum

Daar sta ik dan voor een pad van 6 meter met gloeiende kolen. Een paar dagen ervoor heb ik besloten om het nieuwe jaar te beginnen met een vuurloop.

In de uren daarvoor heb ik ter voorbereiding mijn intentie op een houtblok geschreven, op de stapel met andere houtblokken gelegd en met een fakkel aangestoken. Om vervolgens onder begeleiding van Joke te mediteren en een doel neer te zetten. Met mijn keel breek ik een pijl waarop de beren op mijn weg staan. Om daarna in een slang van deelnemers richting het vuur te lopen. Een vuur wat inmiddels enorm woedt. Het pad van brandende kolen wordt gereed gemaakt en nadat een paar mensen mij zijn voorgegaan voel ik dat mijn moment is aangebroken, ik doe een stap vooruit en ga naast Joke staan. Ze kijkt me aan ” ben je er klaar voor?” vraagt ze, op mijn volmondige ja zegt ze “dan ga”. Met mijn doel voor ogen stap ik vol vertrouwen op de kolen. Daar waar ik gedacht had dit wel even te doen voel ik her en der de warmte onder mijn voeten behoorlijk waardoor ik tegen beter weten in mijn pas versnel tot ik het einde van het pad bereik. Yes I did it! Bij het teruglopen naar mijn plek voel ik het branden onder mijn voeten. De natte grond gebruik ik als verkoeling.

Als ik bij het naar huis gaan mijn schoenen aan doe voelt het alsof mijn voeten in vuur en vlam staan. Ik kan haast niet lopen en ben hoe lastig ik het ook vind genoodzaakt te vragen of ze iets hebben tegen het brandende gevoel. Ik ben een uitzonderlijk geval, dit hebben ze nog nooit meegemaakt. Met de voeten ingesmeerd met Flammazine en ingepakt in verband strompel ik naar de auto. Mijn vriendin rijdt naar huis, dat lukt me echt niet. 

Bij thuiskomst smeer ik nog een laag op mijn voeten en val ondanks de pijn tevreden in slaap. Wat een ervaring! 

Daar waar me meegedeeld was dat ik hier nog wel even last van zou hebben word ik ‘s morgens wakker en voel buiten een  blaar onder mijn teen wonderbaarlijk zo goed als niets meer.

Ik zie het als symbool voor het doel dat ik me gesteld heb en de intentie die erachter zit.

Ik geloof er nu nog meer in dat het gaat lukken. Dat het soms heet wordt onder mijn voeten en ik er mogelijk een blaar aan overhoudt. Echter dat het na een nacht slapen best meevalt. Kom maar op!

Het doet me ook gelijk aan jou, als gescheiden ouder, denken. Ook jij kunt je een doel stellen! Het doel dat je samen goede ouders zult zijn. Waar geef jij de meeste aandacht aan? Het brandende gevoel onder je voeten of het daadwerkelijke doel?

Durf jij door het vuur te gaan, de pijn die erbij hoort te aanvaarden en er een weg erin te vinden om het te laten helen? Weet je alleen niet zo goed hoe? Schrijf je dan in voor mijn webinar “Maak in 5 stappen een succes van je scheiding”

In dit webinar deel ik met jou minstens 3 van mijn 5 bewezen stappen die ervoor zorgen dat jij, onafhankelijk van je ex-partner, een succes van je scheiding maakt. Het webinar is gratis en online te volgen. Vanuit je vertrouwde omgeving en niemand die het ziet. Het enige wat je hoeft te doen is je aan te melden. Ik zou zeggen doen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten