Fijn dat jullie er beiden zijn

datum

Mijn businessbuddy  appt, ze is iets later, ze heeft nog een gesprek op school. Haar dochtertje zit op de lagere school. Een tijd die voor mijn kinderen al heel wat jaren achter ons ligt. Een tijd waarin hun vader en ik al gescheiden waren. Even ga ik terug in de tijd. We zitten op veel te kleine stoeltjes in een muf ruikende klas, onze zoon zit tussen ons in. De juf vertelt over de ontwikkelingen van de afgelopen periode. Een goed lerend kind, die goed in de groep ligt, eigenlijk zijn er geen bijzonderheden te melden. “Gewoon zo doorgaan” zegt de juf tegen onze zoon. Al kijkend van mij naar zijn vader straalt hij van oor tot oor.  Ik weet dat hij het fijn vindt dat we er beiden zijn. Voor onze dochter is het niet anders. In alle jaren die daarna volgen proberen we zoveel mogelijk bij de dingen die belangrijk zijn voor onze kinderen samen te zijn. De schoolgesprekken, de schoolmusical, de diploma uitreikingen en zelfs de turnwedstijden van onze dochter waarvoor we stad en land hebben afgereisd. Hoewel we geen partners meer waren wilden we er als ouders voor onze kinderen zijn. Samen waren we trots, ieder op zijn of haar eigen manier. En lukt het iet om beiden te gaan overleggen we en brengen we elkaar daarna op de hoogte.

Helaas hoor ik ook verhalen van ouders die hiertoe niet in staat zijn. Die elkaar niet eens inlichten als er een rapportgesprek of iets anders is. Die door problemen op partnerschapsniveau elkaar het ouderschap niet gunnen. Misschien heb je als helemaal geen zin om met je ex-partner in eenzelfde ruimte te zitten. Besef dat jouw ex-partner wel de andere ouder van jullie kind is. Jullie kind wil niet kiezen tussen jullie, die wil dat jullie er beiden zijn. Dat jullie beiden trots zijn. Dus als ouders ben je het aan jullie kinderen verplicht om je stikkende best te doen er samen te zijn. Zet je partnerstrijd voor even aan de kant.

Onze kinderen zeggen het niet zo vaak, ik weet echter dat ze het enorm fijn vinden als de mensen waarvan ze houden er op belangrijke momenten zijn. We waren er tijdens de gesprekken op school, op de schoolmusical, we zwaaiden ze uit en wachtten ze weer op toen onze dochter naar Peru ging en onze zoon naar Mongolië, we liepen samen achter het ziekenhuisbed toen onze zoon een bijna fatale val maakte, we waren samen trots op de diploma uitreiking van VWO van zoon- en dochterlief en samen op de uitreiking van de bull van onze zoon. We gaven samen een feest voor het slagen en we moedigden onze dochter aan bij de turnwedstrijden. Niet als ex-partner maar als ouders!

Ik weet hoe lastig het is om sommige emoties onder controle te krijgen. Ik weet echter ook dat als je echt wilt je het kan. Het echt willen, de bereidheid hebben is de eerste stap. Weet je niet hoe je de tweede stap moet zetten? De stap om het ook daadwerkelijk uit te voeren meldt je dan snel aan voor mijn online programma Succesvol Gescheiden. 

In dit online programma ga je aan de slag met mijn 5 bewezen stappen die ervoor zorgen dat jij, onafhankelijk van je ex-partner, een succes van je scheiding maakt. Dat je weer de regie over je leven pakt! De investering is €97,00. Je volgt het programma vanuit je vertrouwde omgeving in je eigen tijd. 

Het is niet de scheiding die kinderen schaadt, het is de manier hoe jullie als ouders ermee om gaan. Kies de juiste manier!😍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten