Ik vind het zo oneerlijk

datum

Met tranen in haar ogen kijkt ze me aan. “Ik  vind het zo oneerlijk” zegt ze. Dit alles naar aanleiding van het feit dat ik haar net verteld heb dat het gegeven dat ze in de gemeenschap van goederen getrouwd zijn betekent dat alle bezittingen en schulden die voor en tijdens het huwelijk zijn ontstaan gedeeld moeten worden.

Dit is voor haar haar tweede scheiding, de tweede keer dat ze een woning moet verlaten, de tweede keer dat ze helemaal opnieuw moet beginnen. Het feit dat ze een behoorlijk bedrag gekregen uit haar eerste huwelijk heeft  gebruikt om de huidige woning op te knappen en een deel van de schulden van haar man af te lossen maakt het er niet makkelijker op. Ze had gehoopt het geld nu terug te krijgen, die hoop heb ik net te niet gedaan. Ja ze deelt mee in het vermogen dat zij op dit moment hebben, echter hetgeen zij meer dan haar man heeft ingebracht en de concessies waarvan zij vindt dat ze die ten opzichte van zichzelf heeft gedaan, daarvoor zal ze op juridische basis niets gecompenseerd krijgen.

“Dus ik heb al zijn schulden voldaan, me jarenlang zelf niets gegund en nu moet ik het doen met de helft van hetgeen we nu bezitten” zegt ze geëmotioneerd. Ik knik bevestigend.
Haar blik zegt genoeg het is niet de eerste keer dat ik hem zie en waarschijnlijk niet de laatste keer. De impact die het kan hebben weet ik maar al te goed. Het is allemaal afhankelijk van het de manier hoe ze er mee omgaat. Pakt ze haar verantwoordelijkheid voor haar keuzes die ze in het verleden met volle verstand heeft gemaakt of gaat ze vechten tegen haar verlies? 

Ik geloof dat, hoe lastig ook, er maar 1 weg is naar een gelukkig leven na scheiding en dat is je volledige verantwoordelijkheid pakken. Wil jij weten hoe je dat doet? Dan help ik je graag. Meld je aan voor mijn online programma Creëer een succesvolle scheiding in 6 weken

Zit je in een andere fase, ook dan help ik je graag:

IK GA SCHEIDEN

Sta je op je op het punt van scheiden en wil je dit samen goed regelen zodat je na de scheiding nog samen door 1 deur kunt waardoor je samen ouders kunt zijn voor jullie kinderen. Zoek jullie iemand die een stuk met jullie meeloopt om het lastige pad van scheiden begaanbaarder te maken? Die je helpt met het maken en wijst op de mogelijke consequenties. Neem dan contact op voor een gratis informatiegesprek.

IK TWIJFEL NOG

Of zit je nog in het voortraject. Ben je pas bekomen van de het feit dat je überhaupt aan scheiden denkt?
Meld je dan aan voor mijn online programma HELP, ik denk aan scheiden!
In dit programma ga je in je eigen tijd en je eigen tempo aan de slag met de diverse lessen. Na het afronden hiervan  het je meer inzichten en duidelijkheid waardoor je een gedegen keuze kunt maken over de vraag Scheiden of Blijven?

Dit programma is zeker een waardevolle investering als:

  • Je overweegt te gaan scheiden
  • Je hebt hulp nodig bij het nemen van een beslissing
  • Je wilt een goede overwogen beslissing nemen
  • Je hebt geen idee wat op je af gaat komen
  • Je wilt inzicht krijgen waar je allemaal op moet letten
  • Je wilt niet over één nacht ijs wilt gaan

In het gunstigste geval kom je tot de ontdekking dat je toch niet wilt scheiden, is dat niet het geval heb je een heel goed beeld hoe je het kunt regelen. In beide gevallen is de investering het meer dan waard.

De investering € 200,00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten