Het kind van de rekening

datum

Hij staat voor me en kijkt me met zijn beide handen voor zijn mond gevouwen aan. Zijn blik voelt in eerste instantie indringend tot hij begint met spreken en ik besef dat het emoties zijn die hij probeert te bedwingen.

“Weet je Susan” begint hij zijn verhaal. “Om de week op zondag moet ik aan je denken. Dat is namelijk het moment dat mijn zoon zijn tas gaat inpakken om naar zijn moeder te gaan. Iedere keer weer word ik dan geconfronteerd met het feit dat zijn moeder en ik er een zooi van gemaakt hebben. Dat wij door onze partnerstrijd als ouders niet in staat zijn geweest om een stevig fundament voor onze inmiddels bijna volwassen zoon neer te zetten.  Dat maakt, ik durf het bijna niet te zeggen, dat hij een kind van de rekening is geworden. Afgelopen zondag nog. We hadden iets te vieren dus gingen we uiteten. Mijn  zoon was echter aan zijn moeder vergeten door te geven dat hij later zou komen. Gevolg was dat hij een heel lelijk Whatsapp bericht van haar kreeg. Zo eentje waar de honden geen brood van lusten. Woorden gericht aan mijn zoon echter door de regels heen lezende bedoeld voor mij. Frustraties ten opzichte van mij die ze op onze zoon botvierde. Iets wat never nooit mag gebeuren en al veel te vaak gebeurt is. Als zijn moeder en ik ieder onze verantwoordelijkheid als ouder hadden gepakt en gewoon met elkaar om hadden kunnen gaan had ik haar laten weten dat hij later kwam, had hij dat niet hoeven doen en had hij dat bericht nooit gekregen.  Verschrikkelijk dit.

Wat had ik graag gewild dat jij er was geweest toen wij gescheiden zijn, dat had ons EN onze zoon veel ellende bespaart.”

Ik luister stilzwijgend naar zijn bijna betoog. Het feit dat hij tot inzicht is gekomen raakt me tot op het bot. Het feit dat ik eraan heb mogen bijdragen laat een golf van dankbaarheid door me heengaan.  “Dank je wel voor je mooie woorden” zeg ik een traan wegslikkend. Hoewel jaren en veel pijn te laat is er een opening, een opening om de cirkel te doorbreken. Niet door te blijven naar zijn ex-vrouw maar door zijn eigen aandeel te erkennen en de verantwoordelijkheid te pakken. De eerste stap is gezet!

Hoe is dat voor jou? Ben je ook al tijden met je ex-partner aan het aanmodderen en word je daar zelf niet blij van en jullie kinderen daardoor het kind van de rekening? Ben jij bereid om jouw verantwoordelijkheid te pakken en te stoppen met de vinger te wijzen naar jouw ex-partner? Ben jij klaar om de eerste stap te zetten om de cirkel te doorbreken? Dan help ik je ontzettend graag. Als ik het kan en deze man het kan, kun jij het ook ECHT!!!

Meld je aan voor mijn online programma Creëer een succesvolle scheiding in 6 weken.

Wil je liever 1 op 1 met me aan de slag, Dan zal ik je op een liefdevolle doch confronterende manier een spiegel voor houden en je een spreekwoordelijke schop onder je kont geven zodat je echt de stappen zet naar een fijn leven na je scheiding waarin je zelf de regie weer in handen hebt en samen ouders kunt zijn met je ex-partner? Wil je dit? Plan dan een gratis sessie

Zit je in een andere fase, ook dan help ik je graag:

IK GA SCHEIDEN

Sta je op je op het punt van scheiden en wil je dit samen goed regelen zodat je na de scheiding nog samen door 1 deur kunt waardoor je samen ouders kunt zijn voor jullie kinderen. Zoek jullie iemand die een stuk met jullie meeloopt om het lastige pad van scheiden begaanbaarder te maken? Die je helpt met het maken en wijst op de mogelijke consequenties. Neem dan contact op voor een gratis informatiegesprek.

IK TWIJFEL NOG

Of zit je nog in het voortraject. Ben je pas bekomen van de het feit dat je überhaupt aan scheiden denkt?
Meld je dan aan voor mijn online programma HELP, ik denk aan scheiden!
In dit programma ga je in je eigen tijd en je eigen tempo aan de slag met de diverse lessen. Na het afronden hiervan  het je meer inzichten en duidelijkheid waardoor je een gedegen keuze kunt maken over de vraag Scheiden of Blijven?

Dit programma is zeker een waardevolle investering als:

  • Je overweegt te gaan scheiden
  • Je hebt hulp nodig bij het nemen van een beslissing
  • Je wilt een goede overwogen beslissing nemen
  • Je hebt geen idee wat op je af gaat komen
  • Je wilt inzicht krijgen waar je allemaal op moet letten
  • Je wilt niet over één nacht ijs wilt gaan

In het gunstigste geval kom je tot de ontdekking dat je toch niet wilt scheiden, is dat niet het geval heb je een heel goed beeld hoe je het kunt regelen. In beide gevallen is de investering het meer dan waard.

De investering € 200,00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten