Ik kan me geen betere wensen

datum

Verleden week was ze jarig, de bonusmoeder van mijn kinderen. Als de dag van gisteren kan ik me herinneren dat ze in het leven van onze kinderen kwam.

Het was op een gezamenlijk feest, ik voelde aan alles dat er iets aan de hand was. Mijn beste vriendin verklaar me voor gek. Twee dagen later belde mijn ex-man om te vertellen dat hij een nieuwe vriendin had. Ik wist gelijk wie het was.

Ik kende haar, we woonden in hetzelfde dorp, kwamen op dezelfde feestjes en dronken met tijd en wijle koffie met elkaar. Dat laatste hebben vanaf die dag nooit meer gedaan. Niet omdat we elkaar niet aardig vonden maar omdat onze positie ten opzichte van elkaar was verandert. Ineens was ze niet meer de kennis. Ze was de vrouw die in mijn voormalig huis trok, de vrouw die dezelfde naam droeg als mijn kinderen, de vrouw die met mijn kinderen een nieuw gezin vormde, de vrouw die alle liefde en goedheid die ze in zich draagt deelde met mijn kinderen. De vrouw die me aan het wankelen maakte. Ben ik wel goed genoeg als moeder, kan ik in mijn eentje de kinderen wel bieden wat zij kunnen bieden, wat als ze het daar leuker vinden, wat als ze haar leuker vinden?

Angst is een slechte raadgever, je doet en zegt dingen die jezelf niet helpen en al helemaal niet bijdragen aan het grote geheel.

Nu jaren later lach ik erom. En durf ik hardop te zeggen “Ik had me geen betere kunnen wensen”. We lijken op elkaar en toch zijn we zo verschillend en juist het verschil zorgt voor de aanvulling. Iets extra’s waar onze kinderen niet mee in aanraking waren gekomen als zij niet in hun leven was geweest.

Hoeveel onze kinderen ook van haar houden, de bloedband maakt dat ik hun moeder ben en blijf. We hebben er echter wel samen voor gezorgd dat onze kinderen opgegroeid zijn tot de personen die ze nu zijn. Eerlijk is eerlijk dat hebben we niet onverdienstelijk gedaan.

Pas toen ik mijn verantwoordelijkheid pakte voor mijn gedachten en gevoelens, toen ik besloot om de regie over mijzelf en mijn leven te pakken kon ik dit echt ervaren. Kon ik mijn angst omzetten in kracht. Dat was onmogelijk toen ik vooral de focus legde op wat ZIJ allemaal niet goed deed.

Op Social Media deelde ik voor het eerst in 14 jaar hoe blij ik met haar ben, ik meen het oprecht. Ik ga het haar ook nog zeggen, op een juist moment, als ik het durf.

Hoe is dat voor jou? Waar wijs jij nog met de vinger naar een ander of naar een omstandigheid? Sommige dingen kun je niet veranderen, die zijn zoals ze zijn, je kunt wel leren een weg te vinden om er mee om te gaan

Wil jij ook leren? Jij kunt dit ook!

Scheiden is voor het grootste deel emotie, jouw mindset bepaald het verdere verloop. Blijf je hangen in wat was of pak je je verantwoordelijkheid voor je leven na de scheiding? Scheiden is afscheid nemen. Daar waar veel mensen denken dat scheiden over het conflict gaat, gaat scheiden over verlies. Verlies van je partner, verlies van je gezin, verlies van tijd met de kinderen, verlies van je huis, verlies van familie en vrienden, verlies van een sociaal leven. Geef jezelf de tijd om te rouwen én besluit om iedere dag een stap in de juiste richting te zetten. Een stap naar een gelukkig leven na scheiden. Wil je weten hoe je dat doet?

Meld je dan aan voor mijn online programma Creëer een succesvolle scheiding in 6 weken

In dit online programma ga je aan de slag met mijn 5 bewezen stappen die ervoor zorgen dat jij, onafhankelijk van je ex-partner, een succes van je scheiding maakt. Dat je weer de regie over je leven pakt! De investering is €97,00. Je volgt het programma vanuit je vertrouwde omgeving in je eigen tijd.

Ja ik wil dit!

Zit je in een andere fase, ook dan help ik je graag:

IK GA SCHEIDEN
Sta je op je op het punt van scheiden en wil je dit samen goed regelen zodat je na de scheiding nog samen door 1 deur kunt waardoor je samen ouders kunt zijn voor jullie kinderen. Zoek jullie iemand die een stuk met jullie meeloopt om het lastige pad van scheiden begaanbaarder te maken? Die je helpt met het maken en wijst op de mogelijke consequenties. Neem dan contact op voor een gratis informatiegesprek.

Gratis sessie, graag!

IK TWIJFEL NOG

Of zit je nog in het voortraject. Ben je pas bekomen van de het feit dat je überhaupt aan scheiden denkt?
Meld je dan aan voor mijn online programma HELP, ik denk aan scheiden!
In dit programma ga je in je eigen tijd en je eigen tempo aan de slag met de diverse lessen. Na het afronden hiervan het je meer inzichten en duidelijkheid waardoor je een gedegen keuze kunt maken over de vraag Scheiden of Blijven?

Dit programma is zeker een waardevolle investering als:

  • Je overweegt te gaan scheiden
  • Je hebt hulp nodig bij het nemen van een beslissing
  • Je wilt een goede overwogen beslissing nemen
  • Je hebt geen idee wat op je af gaat komen
  • Je wilt inzicht krijgen waar je allemaal op moet letten
  • Je wilt niet over één nacht ijs wilt gaan

In het gunstigste geval kom je tot de ontdekking dat je toch niet wilt scheiden, is dat niet het geval heb je een heel goed beeld hoe je het kunt regelen. In beide gevallen is de investering het meer dan waard.

De investering €200,00.

Ben je erbij?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten