Het boek gaat dicht

datum

Na een emotioneel gesprek waarin het nogmaals duidelijk wordt dat er echt geen weg terug meer is en er een einde zal komen aan een huwelijk dat meer dan een kwart eeuw heeft geduurd pakt hij haar handen. “Het spijt me dat het zo moet eindigen en dat hier onze wegen als partners gaan scheiden. Ik ga ons partnerboek sluiten. Een boek met minder mooie maar ook zeker hele mooie hoofdstukken. Ik zet ons boek in de kast en kijk er met een goed gevoel op terug. Een nieuw boek als van ouders van onze  kinderen en grootouders van onze kleinkinderen ligt voor ons. Ik hoop dat we daar nog samen mooie hoofdstukken mogen beleven. Ik gun je het beste dank je wel voor de jaren samen”

De tranen lopen over haar wangen. Dit is niet hoe ze zich de toekomst had voorgesteld. Ze was nog steeds blij als hij thuiskwam, uiteraard had ze ook wel in de gaten dat het niet altijd rozengeur en maneschijn was echter dit had ze nooit verwacht. Ze heeft nog even tijd nodig om het een plekje te geven. Een ding weet ze wel ze gaan het samen goed regelen. Voor elkaar en voor hun kinderen en kleinkinderen.

Ik ben dankbaar dat ik dit getuige mag zijn van dit schouwspel. Hoe zwaar ook, dit is een van de belangrijkste momenten van het hele scheidingsproces, Pas als je echt, maar dan ook echt, het partnerboek met elkaar kunt sluiten kun je verder en tot afspraken komen waarmee je samen en alleen verder kunt. Scheiden is 80% emoties en 20% regelen. Om duidelijkheid en zekerheid te krijgen vervallen we vaak direct in het regelen waardoor we het belangrijkste deel over het hoofd zien. De emoties, hoe lastig ook ik gun je dat je ze mag voelen en doorleven waardoor je een weg kunt vinden om ermee om te gaan. Gun jij je dat zelf ook? Dan help ik je met alle liefde. Het enige wat je hoeft te doen is een gratis sessie inplannen. 

De eerste stap naar een succesvolle scheiding en een geluk leven daarna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten