Bin there done that

datum

Het is 28 oktober 2013, een beetje gespannen ga ik het gebouw van de Kamer van Koophandel binnen. Als ik met rode blosjes weer naar buiten loop ben ik de trotse eigenaar van mijn eigen bedrijf. Een paar maanden geleden heb ik afscheid genomen van mijn werkgever waar ik jaren met veel plezier heb mogen werken. Mijn laatste werkdag is ook de laatste werkdag van Koningin Beatrix, ik weet niet waarom maar dat feit geeft me nog meer bevestiging dat ik de juiste weg in geslagen ben.

Mijn omgeving ziet het anders, de meeste zeggen niets van hun gezichten is echter af te lezen dat ze denken “Die is niet goed bij haar hoofd” “Waar begint ze aan als alleenstaande moeder”. Dat wat zij als zwakte zien ervaar ik juist als mijn grootste kracht. I’ve bin there I’ve done that!  Ik weet precies wat en scheiding te weeg kan brengen, hoe je door emoties kan worden meegesleept en ook hoe je daar en weg in vindt en samen ouders blijft van 2 kinderen die ooit uit liefde op de wereld zij gezet. Scheiden is niets iets wat je zomaar doet. Scheiden is geen eind maar een nieuw begin. Dat is hard werken. Maar hey als ik dat kan, kunnen anderen dat ook was en is nog steeds mijn stellige overtuiging. De enige voorwaarde is dat je echt en dan ook ECHT moet willen. Scheiden is een life-event en staat hoog in de lijst van heftige gebeurtenissen in het leven. Het zet je wereld op zijn kop, niets is meer zeker en alles verandert. Je hebt de keus er tegen te vechten of een weg te zoeken en te vinden ermee om te gaan. Ik koos voor het laatste. 

Inmiddels 8 jaar, honderden scheidingen, individuele sessies, scheidingswandelingen en meer dan 1000 kinderen verder weet ik dat het de beste keus was die ik ooit heb kunnen maken. Iedere dag ben ik weer dankbaar voor het vertrouwen dat ik krijg en ben ik trots op de ouders die echt willen en leer ik nog iedere dag van de ouders die het niet zo makkelijk voor elkaar krijgen.
Ja scheiden doet pijn, brengt verdriet, angst en onzekerheid met zich mee, en boos zul je vast ook wel eens zijn. Het is echter ook een kans om een leven te beginnen. Het is aan jouw hoe je hiermee omgaat en invulling aan geeft. Je hebt maar één leven zorg dat dit een mooi leven wordt. Dit kan, ook als je gescheiden bent, als je ECHT wil!

Wil jij weer grip op je leven na scheiding en samen ouders zijn voor jullie kinderen?  Meld je dan aan voor mijn Workshop Succesvol Gescheiden welke ik woensdag 10 november van 19.00 – 21.00 uur geef. De workshop is online dus je hoeft er de deur niet voor uit.

De investering is buiten tijd €24,95. Als je bedenkt welke ervaring zowel zakelijk als privé heb is dit echt een lachertje. Dit wil je niet missen, schrijf je snel in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten