Geluk of gelijk

datum

In echtscheidingssituaties zie ik dat het met regelmaat om deze vragen gaat. Waar mensen zich vaak niet bewust van zijn is dat ze een keuze hebben. Velen laten hun geluk afhangen van hun gelijk. Een gelijk wat ze misschien wel nooit of maar gedeeltelijk krijgen. Hierdoor wordt men gefrustreerd en is men ontevreden. Facetten die het geluk in de weg staan.

In mijn ogen is het veel verstandiger om te kiezen om gelukkig te zijn onafhankelijk van je gelijk. Want wat is nou eigenlijk gelijk? Ieder mens heeft zijn eigen ideeën, eigen normen en waarden. Dat wat voor mij heel normaal is vind een ander heel abnormaal. En wat als je geen gelijk krijgt?

Begrip is hierin voor mij het sleutelwoord. Dat betekent niet dat je het er mee eens hoeft te zijn. Hiermee geef je wel aan dat je begrijpt waarom iemand gehandeld heeft zoals hij gehandeld heeft.
Probeer je ex-partner te begrijpen zonder de je het ermee eens bent of goedkeurt wat hij heeft gedaan. Dit maakt het proces en de verwerking een stuk makkelijker.
Voor jou fijner, voor je ex-partner fijner en daarmee voor de kinderen fijner. En die laatste daar draait het toch om. Of niet?

Wat zeg jij? Geluk of Gelijk?
Laat het me in een reactie hieronder weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn e-book downloaden

Wat leuk dat je mijn ebook Scheiden met kinderen: 8 praktische tips die je zeker moet weten wilt downloaden. Meld je hieronder aan en ontvang tevens regelmatige tips en adviezen voor een succesvolle scheiding.

-Susan-

ebook-scheiden-kinderen

Scheiden met kinderen

8 praktische tips die je zeker moet weten